Preview: Wimbledon muži (osmifinále)

29. 6. 2009, 10:46
Previews 46
Druhý týden zahájí tenisté znovu za teplého a slunečného počasí. Ve Wimbledonu se dnes bude bojovat o čtvrtfinále, ve kterém by se v případě úspěchu potkali dva čeští tenisté. Mnohem více pozornosti však bude upínáno na zápasy favoritů: Federera čeká Söderling a domácí Murray se utká s Wawrinkou.

13:00 hodin: Igor Andrejev (29-Rus.) - Tommy Haas (24-Něm.) ... kurt č. 4 (info)
Osmifinálové souboje zahájí Igor Andrejev s Tommym Haasem. Oběma včerejší volný den "bodl", jelikož jejich duely 3. kola se protáhly do dvou dnů. Ruský tenista letos odehrál 35 zápasů, ale jen v jediném, ve kterém nebyl favoritem, dokázal překvapit. Naopak v roli favorita už sedmkrát selhal. Dnes bude v pozici ousidera, přestože ve Wimbledonu poprvé postoupil do osmifinále.

Jednatřicetiletý Haas v této sezoně v roli favorita neuspěl jen dvakrát. Na trávě ještě neprohrál, ve finále v Halle porazil i Djokoviče. V pátek svedl obrovskou bitvu s Čiličem, když o postupu rozhodl až v sobotu a vyhrál 10-8 v páté sadě. Nyní je ve slušné formě, což před měsícem pocítil i Federer, který s Haasem prohrával již 0-2 na sety, ale nakonec utkání otočil a Roland Garros vyhrál.

Haas před rokem a půl jediný vzájemný souboj na antuce hladce prohrál, to však dnes velkou roli hrát nebude.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Djokovič/Sela

14:00 hodin: Roger Federer (2-Švýc.) - Robin Söderling (13-Švéd.) ... centrální kurt (info)
Robin Söderling se na French Open postaral o senzaci, když vyřadil Nadala. Dokráčel až do finále, v němž však Federera zaskočit nedokázal. A po utkání říkal: "Myslel jsem, že s nikým nemůže prohrát deset utkání v řadě. Stalo se, ale pojedenácté to snad nedovolím," snažil se brát porážku, ale zároveň největší úspěch kariéry, sportovně.

Asi nečekal, že se mu už po měsíci naskytne další příležitost zahrát si se švýcarskou ikonou. S tou na trávě ve dvou zápasech neuhrál ani set. Ve Wimbledonu je poprvé ve 4. kole, když zvládnul vcelku vyrovnané zápasy s Müllerem, Granollersem a Almagrem.

Federer má o motivaci postaráno. Jeho největší konkurent Nadal v Londýně kvůli zranění chybí, a tak může snadněji získat rekordní 15. grandslamový titul. A také se vrátit do čela světového žebříčku. Zatím si vede suverénně, když povolil uhrát set pouze Kohlschreiberovi ve zkrácené hře. I v jedenáctém vzájemném střetnutí je se Söderlingem velkým favoritem. Nebo se snad Švéd na druhém grandslamu v řadě postará ve 4. kole o senzaci? Nadal by mohl vyprávět.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Karlovič/Verdasco

15:00 hodin: Novak Djokovič (4-Srb.) - Dudi Sela (Izr.) ... kurt č. 3 (info)
Novak Djokovič není hráčem, který by měl pohyb po travnatých dvorcích dokonale zvládnutý. V roce 2007 se sice i díky osmi vyhraným tie-breakům dostal až do semifinále, loni však nestačil již ve druhém kole na Safina. V generálce na letošní ročník odvracel mečboly se Serrou a v boji o titul nestačil na Haase. Ani v Londýně svým vstupem do turnaje neohromil. S Benneteauem se na postup značně natrápil. Greula a Fishe už ale porazil ve třech setech.

Dudi Sela je prvním Izraelcem po 17 letech, který se na grandslamu dostal do 4. kola. Vyřadil loňského semifinalistu Schüttlera i světovou patnáctku Robreda. Opřít se může i o skupinku Izraelců. "Je nádherné vidět tolik Židů, kteří mně přišli fandit," podotkl spokojeně Sela, aktuálně 46. hráč světa.

Čtyřiadvacetiletý izraelský tenista vyhrál první zápas na trávě až letos. A nedá se očekávat, že světové čtyřce Djokovičovi vrátí tři roky starou prohru z Davis Cupu.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Haas/Andrejev

16:00 hodin: Fernando Verdasco - Ivo Karlovič ... kurt č. 1 (info)
Verdasco i na třetím letošním grandslamu postoupil alespoň do osmifinále. Zatímco v Melbourne byl blízko finále, na antuce v Paříži mu čtvrtfinálové brány razantně zabouchl Davyděnko. Na wimbledonské trávě je ve 4. kole již potřetí, dál se ale zatím nedostal. Loni vypadl v pěti setech s Ančičem, v roce 2006 po rovněž pětisetovém boji se Štěpánkem. Letos měl už nečekané problémy s Vliegenem a set ztratil i v pátek s antukářem Montanesem.

Dnes ho čeká Karlovič. 206 centimetrů vysoký Chorvat nasázel během tří zápasů již 102 es. Tedy dvojnásobný počet než Verdasco. Právě servis Karloviče dostal na výslunní a bez něj by ani nyní světové špičce konkurovat nemohl. Jenže na trávě se o servis může opřít více než kdekoliv jinde. Letos na ní ztratil pouhé tři sety, všechny v tie-breaku. S Verdaskem se potkal naposledy loni ve finále v Nottinghamu a vyhrál 7-5 6-7 7-6. I předchozí střetnutí skončila po třísetových bitvách. Jednou uspěl i Španěl.

Pokud chce Verdasco dnes uspět, musí doufat, že Karlovič nebude střílet jedno eso za druhým a sám dokáže dobře returnovat. Ve výměnách je totiž Karlovič zranitelný.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Federer/Söderling

17:00 hodin: Gilles Simon (8-Fr.) - Juan Carlos Ferrero (Šp.) ... kurt č. 3 (info)
Gilles Simon se stále drží v první světové desítce. Ovšem pokud po Wimbledonu nezačne obhajovat loňské úspěchy, bude se v žebříčku rychle propadat. Zahrál si totiž jen dvě semifinále na menších turnajích a čtvrtfinále v Melbourne. S tím by měl na konci sezony problém se vejít do Top 20. Tam nyní výkonostně nepatří. Ve Wimbledonu může děkovat příznivému losu.

I nyní ho čeká nenasazený soupeř, nicméně Juan Carlos Ferrero - aktuálně až 70. hráč světa - chytil na travnatých dvorcích druhý dech. Před 14 dny v Queensu vypadl až v semifinále s Murraym, v All England Clubu vyřadil Južného, Santora a v pětisetovém maratonu i Fernanda Gonzaleze. Se Simonem se utkal pouze před čtyřmi lety na antuce, a kvalifikační zápas na turnaji v Hamburku vyhrál.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Murray/Wawrinka

17:00 hodin: Lleyton Hewitt (Austr.) - Radek Štěpánek (23-ČR.) ... kurt č. 2 (info)
Radek Štěpánek se dnes pokusí vyrovnat své grandslamové maximum, které si před třemi lety vytvořil právě ve Wimbledonu. Na letošní ročník se však nestihl připravit. Tři týdny před startem nejslavnějšího turnaje si podvrtl kotník a musel absolvovat rehabilitaci. Nejen že se tak nerozehrál na specifickém povrchu, ale ztratil i fyzičku. "Nic od sebe neočekávám, můžu tu jen překvapit," řekl před zápasem prvního kola. V něm hladce porazil Fallu, pak zvládl i pětzisetové bitvy se Staracem a Ferrerem. A to si v duelu se Španělem zranil koleno a myslel, že zápas nedohraje.

Třicetiletý rodák se však kousl a nejen že utkání dohrál, ale dokonce ho vyhrál. Po dvou náročných bitvách se dnes střetne s wimbledonským vítězem z roku 2002 Lleytonem Hewittem. Australan se po loňské operaci kyčle dostává znovu do skvělé formy, když v cestě mezi nejlepší šestnáctku ještě neztratil set, A to už ve druhém kole narazil na světovou pětku Del Potra. A opřít se může nejen o formu, ale i o podporu halasných fanoušků.

Štěpánek se s Hewittem utkal dvakrát a pokaždé prohrál. Tehdy byl však Australan ještě světovou jedničkou. Radka čeká ve formě hrající soupeř a vypořádat se bude muset i se svým bolavým kotníkem.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Roddick/Berdych

18:00 hodin: Andy Roddick (6-USA) - Tomáš Berdych (20-ČR) ... kurt č. 1 (info)
Pokud Štěpánek překvapí, může si o premiérové grandslamové semifinále zahrát s krajanem Berdychem. Tomáš se v Londýně dostal do skvělé formy, která mu logicky zvedá i sebevědomí. Výborně servíruje a dosud neztratil jediný set. Ve třetím kole dokonce porazil Davyděnka, se kterým předchozích osm duelů prohrál.

Andy Roddick měl před Wimbledonem probémy s kotníkem a v Londýně zatím neoslňuje. Také on výborně podává, narozdíl od českého tenisty ale v každém ze tří kol prohrál set.

Tráva oběma vyhovuje a bilanci vzájemných soubojů mají vyrovnanou 2-2. Naposledy se potkali loni v Tokiu, kde Berdych nakonec triumfoval. Od dnešního zápasu na kurtu číslo 1 se dá očekávat velká vyrovnaná bitva.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Hewitt/Štěpánek

18:00 hodin: Andy Murray (3-Brit.) - Stanislas Wawrinka (19-Švýc.) ... centrální kurt (info)
73 let čekají Britové na domácího vítěze Wimbledonu. Teď vkládají velké naděje do Andy Murrayho, aktuální světové trojky. Dvaadvacetiletý tenista vyhrál už generálku v Queen's Clubu, ve Wimbledonu ztratil zatím jediný set v tie-breaku s Kendrickem. Naposledy nedal šanci Srbu Troickému.

Stanislas Wawrinka se s trávou dvě sezony nemohl vypořádat. Až loni postoupil do osmifinále, které letos vyrovnal. Poradil si se slabšími soupeři, proti Murraymu však bude jasným outsiderem. Brita porazil tříkrát, loni však z pěti duelů uspěl jen jednou na antuce.

Čtvrtfinálový soupeř vítěze: Simon/Ferrero

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
majjkaa
FEDE blahozelam.....!!! profik jednoducho :))
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektny, ucelovy tenis. Stvrte kolo za nami, len tak dalej. Sodo nebol lahky super.
Reagovat
smazaný uživatel
Tož to bylo pěkné. Souboj servisů a nervů! Bravo, hezky sis s tím poradil, Rogere.
Reagovat
a.magerova
Moc pěkné Rogere :-)))
Ahoj Barney jak žiješ?!
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodě, díky za optání, ale ty ses už minimálně 5x odpráskla, co?
Reagovat
a.magerova
Hele já v pohodě, Ty v pohodě...
Nemáme důvod si nadávat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to je dobře, protože bych docela rád viděl, co budeš dělat až rozbijraketa prohraje :D A že to není vůbec nereálný víme oba dobře - každá hegemonie jednou skončí a vy fanatici potom nejspíš skončíte v raplhauzu :DDD
Reagovat
a.magerova
My víme, že všechno jednou skončí....
Taky ale víme, že to nebude tak brzy jak by někteří chtěli :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Supeeeer Fede!!!! 11:0 moooc hezky :) Ale aj Robin hral super, uz sa v tych 11 zapasoch cosi naucil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere dekujem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooooooooooooo a Barney si muze pindat dal:))))))))))
Reagovat
a.magerova
Super Roger :-)))
Já to sleduji na
http://atdhe.net/7624/watch-wimbledon
a výsledek na
http://www.wimbledon.org/en_GB/tracker/ttFrame.html?ts=1246276178750&lang=en_GB&syn=none&wh=572&mode=score&ref=www.wimbledon.org/en_GB/news/articles/2009-06-27/200906271246131796796.html&db=false&crt=none

Obrázek se opožďuje za výsledkem, takže kouknu na průběžný stav a pak v klidu na hru :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz koukam na DSF uz dohral Tommy
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak to robim aj ja, vysledok pozeram na livescore, tam je to popredu :) Podla livescore ma Roger len 7 UE a ani jednu DF.
Tak Roger uz to doraz, az Mirka neni dlho na slnku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zalezi,aky trafis kanal. Z viac moznosti je treba vyskusat, ktory ide lepsie. Mne to dnes na atdhe.net fungovalo perfektne aj obraz bol perfect, lopticku bolo viediet tiez vyborne.
Reagovat
smazaný uživatel
GO TOMMY GO!!
Reagovat
majjkaa
Soderling je dnes tiez dobry treba uznat, no dufam, ze na fedeho to stacit nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky Fede!!!
Reagovat
smazaný uživatel
parada:)
Reagovat
a.magerova
Ještě dva takové setíky a máme TO :-))
Reagovat
smazaný uživatel
na cem na to koukate holky
Reagovat
majjkaa
http://www.atdhe.net/
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.justin.tv/vip_tenisss/popout
Reagovat
smazaný uživatel
dekuju ja koukal jinde a nem jsem pres ctvrt obrazovky reklamu a hrozne me to stvalo:)
Reagovat
majjkaa
super!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
joooooooooooooooooo
Reagovat
smazaný uživatel
ááá už tady opět elegánovci kydají sebevědomý sračky, kéž by Švéd elegána rozbijraketu zařízl, to by se nám Rodžírek zase rozplakal jak malý děťátko a zdejší fanatici by měli na pár bezesných nocí v kanálech zaděláno :DD
Reagovat
smazaný uživatel
ale prosimte kdyt tomu sam neveris:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak treba priste kluku jedna usata:))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
uz je to tady, Rafa cgybi tak ma Roger snadnejsi cestu:))))). Kdyt by spolu ani nehrali, Rafa by se do finale nedostal. Jinak Roger dneska volne lehce, 3:0 na sety za 2 hodiny:)
Reagovat
majjkaa
Suhlasim s tebou! a tiez tovidim na 3 sety :) jaaaj uz sa tesim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi,prosím vás,kde se to dá sledovat živě? :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://livesport1.tv/
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=41785&part=sports
atdhe.net
vyskusaj, keby si nieco nevedela, tak napis
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo,díky moc :)..Budu koukat na Fedeho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen bych si dovolil opravit,že Ivol Karlovič neměří 206 cm,ale 208 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivo Karlovič,nevím,jak se mi tam to l vloudilo :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje Tommy Haas, Roger Federer, Novak Djokovic, dúfam že Fernando Verdasco a Gilles Simon. Kľudne si môžete vsadiť :o)
Bodaj by mi to vyšlo...
Reagovat
a.magerova
Simona bych raději ze sázky vyřadila, několikrát mi tiket zkazil.
Robin je frajer, ale toto 4. kolo už bude poslední pro tento turnaj.
Novak to bude mít, si myslím, jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže si vsádzáš aj ty? No to som nevedela... ja si nevsádzam ajkeď by som mala neviem akú pravdepodobnosť, mne stačí ich vidieť spokojných :)) Simon to dá, si myslím, ale hlavu by som nato nedala, to je pravda. Robin by mohol trošku prekvapiť ;-o) A Djokér, to je myslím si, jednoznačná záležitosť, ale to som si myslela už mnohokrát a on je dosť nevyspitateľný... uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho největší konkurent Nadal v Londýně kvůli zranění chybí, a tak může získat rekordní 15. grandslamový titul.
To je co za vetu? Ako, keby tam Rafa bol, tak ho uz ziskat nemoze?
Podme Roger, o tyzden si no.1!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je tam napisane snadnej radsej si to lepsie precitaj kym nieco vypustis
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nebolo to tam, ja som tu vetu skopirovala z toho clanku este pred aktualizaciou. Citanie mi ide, takze len tak by som to nevypustila.
Reagovat
a.magerova
Tam je víc nesmyslů, nic si z toho yavanno nedělej :-))
Asi nečekal, že se mu po už po měsíci naskytne další příležitost zahrát si se švýcarskou ikonou.... taky kopírováno.
Obrat PO UŽ PO taky neznám :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak sa ospravldlnujem, urcite som svojou reakciou nemyslel ze nevies citat
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode :))
Reagovat
majjkaa
Tak a ukazte sa dnes borci nasi :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist