Preview: Wimbledon 2012

24. 6. 2012, 12:00
Previews 119
Za 24 hodin v Londýně odstartuje slavný Wimbledon. Třetí grandslam sezony, na kterém budou obhajovat tituly Češka Petra Kvitová a Srb Novak Djokovič. Reálnou šanci na zisk trofeje mají také Maria Šarapovová, Victoria Azarenková, Serena Williamsová, Rafael Nadal či Roger Federer. Triumf jiného hráče by byl překvapením.

Petra Kvitová se vrací do All England Clubu, aby příští týden zahájila cestu za obhajobou wimbledonského titulu. Mladá Češka není dominantní jako loni a bude pod velkým tlakem. Nevyšla jí generálka na trávě, ale na předešlých grandslamech letos hrála semifinále a šanci na úspěch má.

Za hlavní favoritku turnaje Kvitová ale považována není. Největší šance se dávají Rusce Marii Šarapovové, která se po triumfu na Roland Garros vrátila na pozici světové jedničky. Počítat se na trávě musí s Američankou Serenou Williamsovou a také s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Dvaadvacetiletá Kvitová před rokem prolétla k triumfu za pomoci 222 vítězných úderů, kterými v turnaji soupeřky ničila. Nyní se pokusí svůj výkon zopakovat. "Obhajoba je vždycky těžší," řekla Kvitová médiím po překvapivé úterní prohře v prvním kole v Eastbourne. "Poprvé nikdo neočekává, že vyhrajete a můžete hrát v klidu," doplnila.

"Nyní na mě bude tlak, očekávání jsou velká. Každý mě bude sledovat," tušila svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy. "Mám na trávu ale dobrou hru. Ráda bych to zase dokázala, ale snadné to vůbec nebude, protože je nás hodně dobrých," řekla letošní semifinalistka Australian Open i Roland Garros na webu laureus.com.

Fakta:
Londýn (Velká Británie)
grandslam Wimbledon 2012
25. 06. - 08. 07. 2012
povrch: tráva
draw: 128 hráčů
oficiální webová stránka
pavouk dvouhry mužů (pdf) pavouk dvouhry žen (pdf)

Před Wimbledonem Kvitové radila i legendární Martina Navrátilová. Podle ní by měla česká tenistka zkusit hrát ještě agresivněji a více využívat čopovaných úderů, které odskakují nízko a dá se po nich útočit na síti. "A jako obhájkyně by se měla cítit skvěle. Ten pocit je ve Wimbledonu silnější než kdekoli jinde, aspoň já to tak cítila. Dodává extra sílu a sebevědomí," prohlásila.

Šarapovová se po vítězství na antuce už nemohla dočkat trávy, kterou má mnohem radši. Před Wimbledonem nehrála žádný turnaj a věnovala se tréninku. "Každý mě bude chtít porazit, musím být ještě lepší než v Paříži," uvedla Ruska, kterou by podle výsledků mohla z pozice jedničky v Londýně sesadit Azarenková.

Poslední vítězové / vítězky:
2011 ... Djokovič / Kvitová
2010 ... Nadal / S. Williamsová
2009 ... Federer / S. Williamsová
2008 ... Nadal / V. Williamsová
2007 ... Federer / V. Williamsová
2006 ... Federer / Mauresmová
2005 ... Federer / V. Williamsová
2004 ... Federer / Šarapoová
2003 ... Federer / S. Williamsová
2002 ... Hewitt / S. Williamsová
2001 ... Ivaniševič / V. Williamsová
2000 ... Sampras / V. Williamsová

Dvouhra mužů má tři jasné favority - jmenují se Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer. Srb, Španěl a Švýcar si z posledních 29 grandslamových titulů rozdělili 28 a jen málokdo očekává, že by Wimbledon vyhrál někdo jiný. "Proč pořád vyhrávají? Protože jsou moc dobří. Tak to prostě je," řekl Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

"Prožíváme unikátní éru mužského tenisu. Máme několik velmi charismatických hráčů, přitahujeme pozornost, což je pro tenis skvělé," řekl obhájce titulu Djokovič, který musí postoupit do finále, aby měl jistotu, že si udrží pozici jedničky.

Wimbledon 2012 - muži:
vítěz ... 2000 b. (1.150.000 liber)
finále ... 1200 b. (575.000 liber)
semifinále ... 720 b. (287.500 liber)
čtvrtfinále ... 360 b. (145.000 liber)
osmifinále ... 180 b. (75.000 liber)
3. kolo ... 90 b. (38.875 liber)
2. kolo ... 45 b. (23.125 liber)
1. kolo ... 10 b. (14.500 liber)

Britové budou sledovat, zda bude pokračovat jejich dlouhé čekání na domácího šampiona, nebo ho Andy Murray po 76 letech ukončí. "Murray je určitě jedním z čekatelů na titul," řekl bývalý americký tenista John McEnroe. V Londýně bude ještě víc pod drobnohledem Murrayho spolupráce s koučem Ivanem Lendlem, který ve své kariéře Wimbledon nikdy nevyhrál. Murray před Londýnem prohrál tři zápasy v řadě, naposledy exhibici s Tipsarevičem.

Wimbledon 2012 - ženy:
vítěz ... 2000 b. (1.150.000 liber)
finále ... 1400 b. (575.000 liber)
semifinále ... 900 b. (287.500 liber)
čtvrtfinále ... 500 b. (145.000 liber)
osmifinále ... 280 b. (75.000 liber)
3. kolo ... 160 b. (38.875 liber)
2. kolo ... 100 b. (23.125 liber)
1. kolo ... 5 b. (14.500 liber)

K českým nadějím mezi muži patří Tomáš Berdych. Finalista Wimbledonu z roku 2010 se na trávě cítí dobře a za pomoci tvrdého servisu a drtivého forhendu je nebezpečný. V All England Clubu už navíc porazil Federera i Djokoviče. "Co se oblíbenosti týče, tak má Wimbledon asi největší kouzlo. Ale řeknu to takhle, kdybych měl vyhrát grandslam, tak je jedno jaký," uvedl Berdych před cestou do Londýna.

Ve dvouhře mužů startují také Radek Štěpánek a Lukáš Rosol, který je v hlavní soutěži Wimbledonu poprvé. V soutěži žen se představí hned 10 Češek; mimo Kvitové jsou nasazené také Lucie Šafářová a Petra Cetkovská, dále si na londýnské trávě zahrají Klára Zakopalová, Lucie Hradecká, Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Andrea Hlaváčková a obě sestry Plíškovy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

119
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nestačím se divit některým zdejším příspěvkům. To opravdu existuje někdo, kdo považuje přenosy na Nova Sportu za lepší než ty na Eurosportu? Proč? Opravdu bych chtěl znát vaše vysvětlení...
Eurosport (na UPC): 2 kanály, alespoň na jednom vždy tenis, HD kanál, kvalitní doprovodný program
Nova Sport (na UPC): 1 kanal bez HD, tenis jen pokud nedostane přednost motosport, teleshoping
Reagovat
Pe3k
Pro mě je bohužel zcela jasný favorit Rafael Nadal. Djokovic nemá krom výkonech na minulém Wimbledonu na čem stavět a vzhledem k tomu, že forma je ta tam, tak je pro mě Novak až 3 po Federerovi.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to si nemyslim, ze je roger pred novakem. roger na novaka nema predevsim hlavou. jedine, na cem muze stavet je to, ze se bude hrat na trave, kde se obadva jeste ani jednou nepotkali. ale novak si na rogera extremne veri. on si veri proti vsem, proto je jednickou ale samozrejme, bude to muset potvrdit i herne
Reagovat
smazaný uživatel
ja ti naopak k zmince pro me o BBC moc dekuji i kdyz jsem odkazan jen na kabel. Je od tebe obdivuhodne, jak se zanicenim podavas stale info o satelitnich frekvencich, stupnich a ted i o BBC :).Kdo to cist nechce, tak nemusi, mne se to libi...:).I ta fotka, myslim od Emy me moc rozesmala:).
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká fotka? Myslíš Tamiry? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
..tak asi promin Emo, byla to ta fotka snad tedy od Tamiry s tim vesmirnym satelitem "Broz" pred par dny...:)).
Reagovat
a.magerova
Tu fotku sem dala carolyn.
Autorem je ale uživatel jménem pes :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak diky za info a moje omluva i Tamire a obdiv pro psa...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Přátelé, právě koukám na Euro fotbal a jaký program mi běží? Čété4? Omyl!
Spořílkové z Kavčích hor "nám" totiž koupili práva na levnější SD přenos, takže existence kanálu ČT4 HD na Skylinku (nově i v pozemním muxu 4) je v tomto případě jaksi k ničemu.

Na Euro se zásadně dívám v nativním HD na cizích programech.
Na 28E s anglickým komentářem se střídá BBC One HD a ITV1 HD (parabola od 80 cm).
S německým komentářem jedou na 19E HD přenosy střídavě na Erste HD a ZDF HD (stačí parabola 60 cm).
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji :-). Fotka byla původně vyrobena pro uživatelku sojku a nemyslel jsem ji ve zlém vůči brozovi :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Na čtenářku carolyn po dávných zkušenostech už hodně dlouho nereaguju (proč jsem nesložil báseň pro Dinaru se tudíž nedozví) a příslušnou fotku jsem dosud neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
uzivatelka sojka zdravi uzivatele psa, mile potesena, ze nezklamal duveru clenu B.R.R. a nezmizel i s prispevky.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
..fakt jsi fotku nevidel? Tak kontaktuj sikovnyho psa. Treba by se ti libila v maximalnim rozliseni na reklamu:).
Reagovat
smazaný uživatel
:-))..dobrou..a odpusť mou troufalost, že jsem předsedkyni nedopatřením tituloval jako uživatelku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
woytha 19:01
"kdepak, nejsme žádnej Eurosport :) máme možnost výběru z těchto kurtů... Výběr je čistě na nás a operativně můžeme přepínat kdykoli kamkoli"

Milý pisálku, Eurosport má sice široký evropský záběr, takže "našich" úžasných hvězd jsme často (naštěstí) ušetřeni, ale taky mají k dispozici dva programy, kde si s ohledem na osobní preference většinou docela dobře vyberu.
Všichni tihle tommrové a vděční obdivovatelé Novy by se mohli už konečně probrat ze svého poblouznění placenou kabelovkou.
V pátek a v sobotu odpoledne v programu zase vidím motorky, takže nezapomeňte novákům přijít veřejně poděkovat.

http://www.ses.com/4627942/astra-2b

Na odkazu se můžete podívat (+ kliknout na Southern Europe), jaké má pokrytí satelit Astra 2B, který gratis šíří přenosy z Wimbledonu s možností vlastní volby kurtu.
V Česku/Slovensku stačí parabola už od 60 cm. Pro tenhle luxus se vyplatí po dobu Wimbledonu přetočit parabolu z 23,5E na sousední 28E (pro mě otázka 10 minut).

Satelitní pozice 28 stupňů východně, frekvence 11954 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, označení kanálů BBC 6711, 6712, 6713, 6714.
Reagovat
smazaný uživatel
Milý pisálku, sledujte samozřejmě Wimbledon kdekoli se Vám zlíbí, je to Vaše volba. Moje informace slouží těm, kteří ho budou sledovat na Nova Sport. S pátkem a sobotou máte pravdu, přijdeme na centr hodinu po zahájení prvního bloku, i tak ale nabídneme během dvou týdnů - myslím si - dostačující porci tenisu. Každý má právo sledovat Wimbledon na streamech nebo kdekoli jinde.. Výhoda přepínání na libovolné kurty je myslím celkem jednoznačná, ale chápu, že ne každému zápasy českých a slovenských hráčů v prvních kolech voní..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses opravdu hlupak Brozi. Me zase nezajima nejaky satelit. Co si vsimam tak vetsinu lidi zde taky nezajima nejaky tvuj satelit, presto tu porad placas nejake plky. Eurosport a Nova sport nebo CT 4 me vubec nevadi a platit tech par stovek za upc me fakt nezabije.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budeš asi trochu jednodušší, že. Podle reakcí absolutně nemůžeš poznat, kolik čtenářů mé TV satelitní tipy využije. Navíc jsem kolegům už řadu dotazů k dané problematice zodpověděl.
České nebo česky dabované programy mi samozřejmě taky nevadí, občas si u Skylinku nějaký balík zaplatím.
Nicméně ze čtyř grandslamů je právě Wimbledon v úvodních kolech díky stále jedinému kanálu NS na kabelovkách dost tristní záležitost.
Mít víc možností než jen kabel, Skylink, UPC nebo Digi s českými placenými programy je vždy užitečné.
Reagovat
gigin
Broz má pravdu. Můžu potvrdit. Vždy mi vyšel vstříc a díky jeho radám a informacím jsem si pořídil satelit za pár kaček a valím to. I když Digi mám. Toto je prostě takový bonus navíc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tvych prispevku jsem urcite jednodussi nez ty. Kazdopadne diky takovym lidem jako ses ty, sem pisu velmi vyjmecne. Musim se priznat ze diskuze zde nebo i na idnesu prestavam skoro cist protoze me to vecne nadavani na nase sportovce nebo na sportovni komentatory uz zacina hodne mrzet a kolikrat se musim hodne drzet abych neco nenapsal co by me pak mrzelo.
To je asi vse, preju hodne uspechu pri prodeji satelitu, priste se diskuzi vyhnu obloukem, nemusis se bat mych dalsich "jednoduchych" prispevku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč se do Brože kvůli těm satelitům a informacím, které sem dává, navážíte? Tak to nečtěte, když se vám to nelíbí. Ale někomu se to může hodit a mohl by se na to taky vyprdnout a nechat si ty informace jenom pro sebe. Nedávno jsem si na základě jeho odkazu také něco naladil.

A koho tady co z příspěvků zajímá nebo ne, se dá těžko posoudit
Reagovat
smazaný uživatel
Taky děkuji za informace o satelitech.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra bude velké překvapení a to to,že Ferrero porazí Djokoviče a Gulbis Berdycha
Reagovat
Sonja
Ne ne ne, Nole tam bude prudit až do samého konce...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně Hewitt zvládne Tsongu..:))
Reagovat
dadaft
jak na tom je Viktoria Azarenková?
může letos vyhrát???
Reagovat
rib
už ji dlouho nikdo neviděl hrát, ale asi umí pořád držet raketu, má připravené bílé oblečky a bude se snažit trefit do kurtu... Co dodat, že :-)))?
Reagovat
Heather_Fedex
ma pravdeodobne nejpriznivejsi los ze spicky....do ctvrtfinale s prstem v nosu, jedina, kt. by ji mohla zatopit, je anicka, jenomze ta nema tak silnou hlavu jako aza....vypjaty zapas asi opet nezvladne, bohuzel...pak ve ctvrtfinale bartoli/paszek/wozniacki, z toho 1. dve jmenovane zaryte travarky...ackoli vsemifinale kvitova/williams, ani na 1 z nich zahrat neumi, na rychlejsich povrsich to plati dvojnasob
Reagovat
smazaný uživatel
osmi - Ivanovic čtvrt. - Wozniacki/Bartoli semi. - Kvitova, Williams Serena
Reagovat
tommr
souhlasím s Heather_Fedex v tom, že Azarenková má až do čtvrtfinále velice lehkej los. Myslím si, že zvládne i to čtvrtfinále at už bude hrát proti Bartoliový nebo Wozniacký. Problémy jí začnou až v semifinále a tipnul bych si, že Serena, Petra nebo Masha budou nad její momentální síly a letos titul ve Wimbledonu nezíská ... :)
Reagovat
VlS
Může, ale nemusí, tak jako 10 dalších :-D
Reagovat
dadaft
deset?
Azarenka, Kvitová, Sharapova, S. Williams, Stosur, Bartoli, Radwanska, Kerber, Li - - - a tu desátou ne a ne najít....
možná Lisická?
Reagovat
smazaný uživatel
neblázněte. Vzpomínáte, na začátek roku, jak to Aza válela? To že teď prohrála na antuce se Serenou, Sharapkou (oboje finále) a Cibulkou, s kterou měla vždycky problémy už před tím, nic neznamená. Na trávě do bude beztak úplně jinak. Rozhodně bych ji nepodceňoval.. mimochodem, zápasy Viky a Petry bývají dost vyrovnané. V této době by v případném semi Petra moc velké šance neměla. Samozřejmě se může stát ledacos, je to přeci jenom ženský tenis, ALE Azarenku rozhodně nepodceňovat!
Reagovat
VlS
Jako 10 dalších - tedy musíš hledat ještě 2, páč Vika nemůže být mezi 10 dalšími. ty dvě, to jsou kterékoliv holky, které nás teď nenapadají, ale mohly by vyhrát :-D
(třeba Kim, Anička)
Reagovat
dadaft
ty jo, na Kim jsem zapomněl... ))
to by se mně nemělo stávat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak program prvního dne na Nova Sport, pokud vás zajímá, bude (by měl) vypadat zhruba takhle:

12:30 Radwanska - Rybáriková
14:00 Djoković - Ferrero
cca 15:30 Stakhovsky - Štěpánek
cca 17:30 Hradecká - Kerber
cca 19:00 Gulbis - Berdych

nic nezaručujeme, ale první dny budou hlavně o Češích a Slovácích :)
Reagovat
tommr
až na toho Djokovice je to velice zajímavej program. Chápu, že Djokovic je světová jednička a má i u nás hodně příznivců, ale v tom zápase půjde jen o to kolik her Ferrero uhraje a Djokovice uvidíme v letošním Wimbledonu ještě mockrát. Pro naše fanoušky by určitě bylo zajímavější sledovat zápasy našich hráček - Hlaváčkový, Cetkovský nebo Karolíny Plíškový, který můžou skončit už v tom prvním kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
chápu.. ale zahajovací zápas na centru v podání loňskýho vítěze, to je jedna ze základních tradic Wimbledonu.. a půjde hlavně o atmosfér. Třeba bude stačit set a přepneme jinam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že uvidíme hlavně světový hráče a hráčky, sama za sebe jsem zvědavá z "našich" jen na Petru a Toma, jinak se budu těšit hlavně na Rafu, Rogera, Novaka..:-))

tommr - mluv za sebe, koho bys chtěl vidět..:-) když skončí v prvním kole, tak nač je sledovat, můj názor..
Reagovat
smazaný uživatel
už na Vás dvou je krásně vidět, že prostě nelze vyhovět všem.. polovina chce hlavně Čechy, polovina hráče TOP 10. Tak nás hlavně prosím nekamenujte, a pochopte, že děláme maximum, abychom vesměs vyšli vstříc všem :) Každopádně se zítra ve 12:30 moc těším!
Reagovat
smazaný uživatel
A dohodu s náma si pamatuješ? :)))

Mimochodem, hodně zpětně, ale přesto, gratulace k no-hitteru Santany.
Reagovat
tommr
no pokud by bylo možný operativně přepínat podle vývoje zápasů tak by to asi bylo ideální - budete mít vůbec na Nova Sportu takovou možnost nebo musíte vysílat jen to co dostanete naservírováno od pořadatelů? :)
Reagovat
dadaft
za Radka a Lucku palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: kdepak, nejsme žádnej Eurosport :) máme možnost výběru z těchto kurtů: CENTRE, 1, 2, 3, 12, 14, 16, 17 a 18 (16 a 17 jen do prvního pátku). Výběr je čistě na nás a operativně můžeme přepínat kdykoli kamkoli.. ale ne každejch 5 minut, to by v tom byl docela binec.
Chazy: dík, ale MLB v těchto dnech řeším jen jako inspiraci k ranní kávě :) Jakou dohodu myslíš? Anticipuju správně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
O.o první no-no Mets v historii, to je víc jak celej Wimblas dohromady :)))

Ano ano, přesně :) chcelo by to při nějakém večerním přenosu pouze předvídat/předjímat, a to tak 3x v jednom gamu :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak jasně, nejde vyhovět všem, ale proč ještě sledovat slovenský hráče? Rybáriková..no, nevím, koho bude zajímat? Tohle je snad gs, a tak by měl výběr zápasu zohlednovat nejen český hráče, ale i hráče světový třídy, jak žen, tak mužů..ale tenis je individuální sport, a hodně lidí tu fandí nejen "našim"..
..ještě doufám, že se nějak upraví ty přestávky v rozehraném zápase, kdy se dá komerční přestávka na sport expres a reklamy, i když chápu, že bez toho by asi těžko šlo vysílat, ale i tak mě to štve :-)
Jo a dohoda platí, komentuješ hned první zápas?
Reagovat
dadaft
rád si vychutnám zápas jako celek. nějaké divoké přepínačky - prosím nee.
Reagovat
smazaný uživatel
První zápas né :) To se mi nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
je to jednoduchý - věř nevěř, na Slovensku má NS skoro stejný množství předplatitelů, jako v ČR.. takže proto. Zítra začínám, odpoledne mě vystřídá kolega Filip Šedivý a večer si to zase vezmu zpátky včetně večerního magazínu :) Ok, dohoda je taková, že v prvním setu Berdycha (pokud na mě vyjde) budu aspoň dvakrát předvídat a ani jednou anticipovat. Snad se smíchy neodrovnám na půl hodiny :))
Reagovat
tommr
koukám, že máš dneska nějakou extra pichlavou náladu. Rybáriková je docela sympatická hráčka a já se na ní rád podívám - zvlášt když hraje proti světový trojce. Možná, že ti taky uniklo, že tou dobou se ještě na dvou hlavních kurtech nehraje a je to tudíž asi nejatraktivnější zápas z těch zbývajících ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, fajn, já ti věřím, jinak se směju, při té představě předjímání :-))) já budu mít čas koukat až tak od 15h. tak snad tě stihnu..

Chazy - co se ti zas nelíbí ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelně to, že by se jednalo o první zápas, to tu možná nebudu. Berdych jde :) Takže Chazy je spokojenej, můžeš bejt v klidu.
Reagovat
tommr
tak to je paráda - při takovým výběru kurtů a možnosti operativního přepínání by se mělo dostat na všechny důležitý zápasy a aspon ty nejzajímavější fáze zápasů všech našich hráček a hráčů. Už se letošního Wimbledonu nemůžu dočkat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec mi neuniklo, proti komu Rybáriková hraje, přesto ten zápas je pro mě neatraktivní, a zajímalo mě, jak je to se slovenskými hráči obecně a Vojta mi to vysvětlil, a já to beru.

Jinak my dva se v tomhle určitě neshodnem, já preferuju úplně jiný hráče, český mě zajímají jen obě Lucky, Petra, Tom. Ostatní mi stačí znát výsledek, dívat se na ně nemusím, přeju jim, ale nepotřebuju je vidět a beru, že ty jako jejich fanda ano.
Ty máš zas obrácený přístup - vidět co nejvíc z našich a takový Djokovič, sv. jednička, obhájce titulu, ten být v tv vlastně nemusí, vždyt jasně vyhraje..:-)
Reagovat
tommr
já jen, že si chtěla aby se upřednostnovaly hlavně zápasy špičkovejch hráčů a pak ohrnuješ nos nad zápasem Radwanská-Rybáriková - to je trochu rozpor, nemyslíš? :)
Jinak já proti zápasům Djokovice (Nadala, Federera) v zásadě nic nemám - jen si myslím, že je stačí vysílat až od čtvrtfinále a nemusíme se na ně koukat už od prvního kola. V prvních kolech bych preferoval zápasy hráčů/hráček u kterejch není jistota, že se dostanou na turnaji dostatečně daleko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nekde jsem se docetl, ze bude tv i na kurtech 4 a 8.
To se v CR mate, ze mate nova sport ;), ja budu v zahranici odkazanej jen na webstreamy...:(. Az Wimbledon "light", tedy OH bude snad na eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
To se fakt máme, bez placené Novy bychom byli úplně ztraceni :-DD
Wimbledon i olympijský tenisový turnaj bude vysílat BBC gratis pro velkou část Evropy na satelitní pozici 28 stupňů východně.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo zaručí, že tihle favorité budou postupovat podle papírových předpokladů? Takže takovou Serenu bychom podle tebe na letošním RG ani neviděli..překvapení nejsou vyloučena ani v prvních kolech pro ty nejlepší.
Jinak žádný rozpor nevidím, Aga je sice špičková hráčka podle žebříčku, ale pro mě je tenhle konkrétní zápas naprosto nezajímavý..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, sledovat Agnežku (nebo "jedničku" Karolínku) na trávě je dost slušnej vopruz. Schválně, kam letos s tím na trávě málo účinným pinkáním dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu lituji lidi, kteří jsou odkázáni pouze na Nova Sport - viz. zítřejší rozpis vysílaných zápasů s možností operativního přepínání. To je opravdu záživné, vidět ze zápasu set a pak zase hurá jinam....
Chápu, že někteří chtějí vidět hlavně české a slovenské hráče, ale nevěřím tomu, že je jich většina. Toto je GS, světový turnaj, kde hrají světoví tenisté a myslím, že lidé by je chtěli vidět.

woytha: píšeš, že je to půl na půl a že se budete snažit vycházet vstříc. Ale co si pamatuji, tak dáváte přednost českým a slovenským hráčům do té doby, než vypadnou. A v případě, že se hraje jinde atraktivní tenis, tak tam pouze občas přepnete. Ale vím, že to není tvá chyba.:-)

Ema: naprosto s tebou souhlasím.

Tommr: jenže oni tu Agnes dávají proto, že hraje s Rybárikovou. Kdyby hrála Rybáriková se stopadesátou a vedle např. Aga s Kerber, tak budou vysílat Rybárikovou....
Reagovat
smazaný uživatel
Mne spis vadi, kdyz ma nova sport zaplaceny vysilaci prava na GS a misto dulezitych zapasu vysila fotbal z Horni Dolni. To me fakt vzdycky vytoci....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně tak to je, dokud naši a slovenští hráči nevypadnou, budou převážně v tv jejich zápasy oproti špičkovým hráčům..pamatuju si, jak jsem si paradoxně přála, aby už všichni vypadli a konečně se dostalo na světový hráče :-// a myslím, že tu Vojta psal, že výběr je na nich, tak pak nechápu, proč se musí dávat každý zápas našich?
Možná je za tím reklama..a peníze z toho, lidi, kteří normálně na tenis nekoukají, sváteční diváci, si pustí tv a kouknou na "naše" a do toho reklamy :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně tak to je, dokud naši a slovenští hráči nevypadnou, budou převážně v tv jejich zápasy oproti špičkovým hráčům..pamatuju si, jak jsem si paradoxně přála, aby už všichni vypadli a konečně se dostalo na světový hráče :-// a myslím, že tu Vojta psal, že výběr je na nich, tak pak nechápu, proč se musí dávat každý zápas našich?
Možná je za tím reklama..a peníze z toho, lidi, kteří normálně na tenis nekoukají, sváteční diváci, si pustí tv a kouknou na "naše" a do toho reklamy :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, odeslalo se mi to dvakrát :-(
Reagovat
smazaný uživatel
"Ale co si pamatuji, tak dáváte přednost českým a slovenským hráčům do té doby, než vypadnou"

Naprostý souhlas !!!!
Letos sice od NS nic neuvidím, ale loni mi to taky tak připadalo. Dokud kromě Berdycha a Kvitové ti "naši" umělci nevylítli, tak s neatraktivními zápasy otravovali velmi často. V mém případě to ovšem bylo jednoduché, stačilo přepnout na anglány.
Reagovat
smazaný uživatel
Také právě nechápu, co za tím je, že to takto vybírají. To s tím přáním, aby už konečně všichni vypadli a začali vysílat i jiné zápasy, jsem měl také.:)
Já se rád podívám na české tenisty, ale z "našich" mi stačí Berdych, Lucka Š. a Petra. Možná ještě Radek. Ostatní fandím, ale nemusím je vidět. A s těmi přestávkami máš pravdu. A ještě si vzpomínám, že to mají naplánováno do určité doby večer, a když se zápas protáhne, jsou schopni ukončit vysílání a dát nějaký magazín. Chápu, že to mají rozvržené dopředu, ale mohli by mít snad možnost to operativně měnit.
Eurosport se zbývajícím GS věnuje opravdu maximálně. A tím, že má dva kanály, vyberu si, co mě více zajímá. Automaticky tam dávají ty nejlepší hráče a zápasy z hlavních kurtů. A nikdo si nemůže stěžovat, že by snad na RG nenabídli všechny zápasy Petry jako hráčky, která patří mezi špičku.
A teď si vezmi, že čtvrtfinále a loni snad i semi., se hrají souběžně a lidé, co nemají jinou možnost sledovat W., jsou plně závislí na tom, co jim naservírují...
Myslím, že na vysílání GS je jeden kanál málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Já jsem byl loni až do úterý druhého týdne mimo domov, a měl jsem možnost sledovat pouze kabelovku s nova sportem. Bylo to docela utrpení a nic jsem z toho turnaje skoro neměl. Myslím, že tenisový fanda chce vidět na takto velkém turnaji především kvalitní a atraktivní tenis od předních hráčů. A ten mu většina "našich" pinkálistů neposkytne....
A myšlenka, že se favorité probijí do posledních kol bez nějakých problémů, je trochu naivní. Už od prvních kol je možno vidět zajímavé zápasy favoritů. Např. Nadal vs Isner loni na RG....
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně je jeden kanál málo, já počítám s tím, že první týden bude víceméně "zabitý"..až snad ten další už se to vyčistí, bohužel to takhle musím napsat :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Já tohle řešit nemusím, ale pro abonenty kabelovky nebo nějaké placené satelitní služby jsou grandslamy v podání Eurosportu nesrovnatelně lepší.
Navíc je tam ještě jedna zajímavost, volný německý Eurosport (nebo volná francouzská TV) občas dává jiná utkání než český Eurosport, takže bývá výběr i ze tří kurtů.

Emo, příjem britské Astry s BBC ti nakonec nezařídili?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, asi to tak bude. A vzhledem k tomu, že je tam celkem početné obsazení českých a slovenských tenistů, hned tak se to patrně nevyčistí. Také se mi to nepíše dobře, přát si vlastně něčí vypadnutí......Ale mnohem divácky atraktivnější by bylo, kdyby někdo z českých hráčů překvapil, postoupil např. do druhého týdne, kde by už narazil na favorita, a oni to vysílali. Jako třeba Zakopalová, Hlaváčková nebo hlavně Hradecká v Madridu, tam jsem se na zápasy Lucky proti Stosur a Sereně rád podíval.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel nevím přesně, na koho se obrátit, dostala jsem nabídku, ale nevyhovuje mi..můžeš mi prosím do vzkazů napsat konkrétně, co mám u prodejce požadovat a co je nejlepší, myslím poměr výkon - cena, a hlavně, aby tam byl tenis :-)) nevyznám se v tom, mám jen kabelovku .. děkuju ti předem :-)
Reagovat
Padme
Vím, že to sem nepatří, ale i takové zázraky se dějí :D Třeba se doopravdy také dočkáme překvapení...
Reagovat
a.magerova
No to víš, že to tu patří !!!! Juchůůůůůů :-))) Michale konečně!!!
Jo a Lionel Messi - dnes 25 let :-)))
Reagovat
steve79
Mě neco říká, že nás v úvodních kolech čeká velké překvapneí:D jsem zvědavej jaké. Každopádně ty odměny tenistů za vítězství už jsou přehnaný. Když válel kolem roku 2004 Federer, tak za vítězství bylo kolem 18 mega ted se to je to přes 30
Reagovat
smazaný uživatel
překvapení nás čeká hned zítra,kdy pojede domů Djokovič,Ferrero vyhraje v pěti setech
Reagovat
steve79
Mě neco říká, že nás v úvodních kolech čeká velké překvapneí:D jsem zvědavej jaké. Každopádně ty odměny tenistů za vítězství už jsou přehnaný. Když válel kolem roku 2004 Federer, tak za vítězství bylo kolem 18 mega ted se to je to přes 30
Reagovat
Heather_Fedex
"Prožíváme unikátní éru mužského tenisu."
Reagovat
tommr
víc šancí na titul dávám letos Sharapovový, Sereně i Azarenkový ...
Když už se v článku zminujou rady od Navrátilový, tak by se taky mělo dodat, že Navrátilová nepřímo kritizovala Petřin pohyb a tím i její současnej fyzickej stav:
http://www.tennis.com/articles/templates/ticker.aspx?articleid=18325&zoneid=6
tedy to co si spousta zdejších fanoušků Petry tvrdošíjně odmítá přiznat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tady píšeš o Navrátilové: Je mi jasné, že nejvíc fandí Petře, protože je to Češka, levačka a má ji za vzor. Ale je mi trochu divné, proč taky o něco víc nepřeje Mashe, když ji Navrátilová vlastně pomohla objevit. :)
Reagovat
tommr
to ani nevím, že by Navrátilová měla prsty v objevení Sharapovový - natolik kariéru Sharapovový zase nesleduju. Můžeš aspon stručně popsat jak tomu došlo? :)
Jinak jeden důvod proč Navrátilová spíš přeje Petře je zřejmej - Sharapovová je už natolik ptotěžovaná médiama, sponzorama i tenisovejma expertama, že Navrátilová asi necítí potřebu ještě se k tomuhle humbugu sama přidávat ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://wwos.ninemsn.com.au/article.aspx?id=8481031
Reagovat
smazaný uživatel
Když bylo Mashe šest let, tak Navrátilová zrovna nějak navštívila Moskvu a viděla ji. Pak řekla jejímu tátovi, že Masha má potenciál a doporučila mu, aby s ní zkusil odjet do USA, protože tam bude mít lepší podmínky... Je to dobře popsané v tomhle videu zhruba v čase 3:30-4:10. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ye_l7fiHU-4

To já kdybych měl aspoň takový podíl na objevení tak skvělé tenistky, chlubil bych se tím všude. :D Ale chápu, že Navrátilová má svých úspěchů víc než dost... Jinak si nejsem jistý, jestli spíš Petra není trochu opomíjená než Masha protěžovaná. Masha taky nezískala tu popularitu zadarmo. Jasně, největší příjmy má z reklam, ale taky toho musela spoustu vyhrát dokázat v tenise, aby se z ní stala opravdová sportovní ikona... Mimochodem, přítelkyně Navrátilové je Ruska. To by mohl být teoreticky další důvod, proč by jí mohla přát. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Motáš dohromady pohyb a fyzický stav. Souvisí to spolu, ale není to totéž. A horší pohyb rozhodně nemusí znamenat horší fyzický stav.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. No vidíš to, tak přece jí trochu přeje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
neni zac:).Ja take netusil, ze se Sharapova dostala k Bollettierovi na Floridu pres Navratilovou:).
Reagovat
smazaný uživatel
Já se to dozvěděl celkem nedávno. :)
Reagovat
tommr
to je velice zajímavý a skoro bych řek až neuvěřitelný - jak někdo může poznat u šestiletý dívenky velkej tenisovej talent a ještě k tomu jen při krátkým a náhodným setkání? Kdyby se nejednalo o tak výjímečnou tenistku jako byla Martina tak bych tomu asi neuvěřil ... :)
Reagovat
rib
neboj monty, ona ji oceňuje a vyjadřuje radost, že je Máša ve špici, jen to tady nebývá uváděno... Proč taky, když tvoje nadšení z Máši je tak velké a široké, že to zvládneš i za ostatní fanoušky :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
tato dama privedla k tenisu i jine hracky, krom marie, ku prikladu danielu hantuchovou, kt. delala mentorku a taky mirku vavrincovu ;)
Reagovat
VlS
Jednak tady nevím o nikom, kdo by jásal nad Petřiným pohybem a určitě by bylo fajn jej zlepšit, druhak, když už píšeš o "nepřímé" kritice pohybu, kde Martina říká, "že by měla být lehčí na nohách", tak proč si nevšímáš, že taky říká to co tady taky říká jhodně lidí, že je jí teprve 22 a má velké možnosti ke zlepšení?
Reagovat
smazaný uživatel
Letos Wimbledon nevyhraje ani Djokovič,ani Nadal ale bud Federer nebo nakej Ranař jako Tsonga,Roddick atd..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer šanci nemá...žádnou
Reagovat
smazaný uživatel
Tady by měl být program na zítra. Budou hrát mj. Masha, Aga, Venus, Kim s Jelenou...
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html

Jinak jsem se dočetl, že RG a Wimbledon v jednom roce vyhrála naposledy Serena před deseti lety. Tak to by pro Mashu mohla být zajímavá motivace. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas hraje zitra na centru 3 zapas.
Reagovat
tommr
to je ideální čas pro většinu fanoušků - doufám, že Tomášův zápas uvidíme i v televizi ... :)
Reagovat
hatatytla
nevíte někdo jak to vypdadá s Taongou, jak vypadl tak říkal, že má zranění a myslí si, že je to vážnější. Od té doby jsem o něm žádnou informaci nikde nezahlédl.
Reagovat
spaniel
He got a scan about a week ago and it was far better then he thought and it has been confirmed it definitely isn't a broken finger. That report is around a week old and so will have plenty of time to recover before Wimbledon but it sounds positive. Anyway, yet to drop serve on grass in 2 matches!

Vypada to dobre, zraneni neni tak vazne jak myslel, zadna zlomenina.
Reagovat
smazaný uživatel
cetl jsem nekde, ze to nic vaznejsiho neni.
Reagovat
Denis92
tak prvy zacina Djokovic na center courte 14.00 nasho casu..Roger ide na kurte c.1 po zapse Tipsarevic - Nalbandian..to bude tak okolo 17.00
Reagovat
smazaný uživatel
No bože, dva nejataktivnější zápasy dne a šup, ve stejný čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je jasny favorit...S odstupom nasleduje Nadal, potom Federer s Andym..Predpokladam vsak,ze si to Novak podrží..
Reagovat
gigin
kuwa nesýčkuj furt !! :-))) Favorit je Fedex, má fazónu, tráva mu svědčí, o čem vypovídá i počet získaných titulů zde. Pak následuje Rafa, který tu taky něco vyhrál. Pak Andy (pro bláznivou magerku a carolyn myslím toho skotského Andyho), páč je doma a bude chtít prolomit tu nepříznivou britskou bilanci. Pak dlouho nic. Pak Tomík, páč ta jeho hra je na trávě nejfunkčnější, nejúdernější. Pak někde bych tam postavil Novaka s tím jeho trapným pinkáním od bejzlajny.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Federer??..Ty diplomat :))..

Uz nech to hlavne zacne :)
Reagovat
gigin
Nevím, nad čím kroutíš hlavou ... :-)))
Reagovat
VlS
Ale dobrá provokace:-D Gigine, pojď se domluvit, kam půjdeme na pivo (na Krakonoša od Janka), ať tě mužu opít až do střízlivosti, opatrně s tou Valašskou vodou chlape :-D.
Reagovat
gigin
Řekni kdy a jdem !! Tipsara bych si dal. K tomu rakiju. Musíš být stylový. Pořád !! :-DD
Reagovat
dadaft
tys jak posvátný indický slon
- ten největší z největších.
))
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá mi to nevyjádřit se k anketě, ve které většina fanoušků věří Rogerovi, což je podle mě nepříliš reálné, Rogerovi se poslední dva roky na W vůbec nedařilo a marně přemýšlím proč by tomu mělo být letos jinak. Podle mě je letos jasným favoritem Djokovič, už na French open, na jeho nejméně oblíbeném povrchu dokázal, že v současnosti mu bohužel nemůže na GS konkurovat ani Nadal, natož můj oblíbenec Fedex. Djoko by zřejmě Fo vyhrál nebýt přerušení, co teprv na trávě, která mu sedí daleko víc. Možná do hry vstoupí ještě buď Tsonga (nebude-li limitován zraněním) či Delpo. Cokkoliv jiného jak vítězství Djoka by byla pro mě prvotřídní senzace
Reagovat
dappe
Já fandim a věřim Federerovi. Jinak tolik nesouhlasim s tím Djokovicem, podle mě je právě tráva jeho nejmíň oblíbeným povrchem, nebo takhle, na trávě ho může dost hráčů porazit. V minulosti měl právě docela problemy ve Wimbledonu. Pokud by bylo například čtvrtfinále Djokovic - Berdych a Berdych by byl ve formě, tak je pro mě favoritem zápasu Berdych.
Reagovat
Tomasito
..souhlasim s nazorem..tady v anglii se mluvi nahlas o tom..ze pokud bude Beda zdravy a ve forme..tak muze porazit kohokoliv..teda i djokovice..tak jako 2010..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky vkladam letos do Berdycha velke nadeje. Ukaze snad tenis na trave jako predloni. Letos mu navic vrostlo velmi sebevedomi a finalova zkusenost by byla v pripade reprizy tez velke plus.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím proč, ale nějak mám pocit, že by mohl mile překvapit Raonič. A nejen proto, že je ve čtvrtině s Murraym a Ferrerem.. Už by se měl tý podobnosti Samprasovi přiblížit i výsledkově, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Raonič na trávě je určitě nebezpečný, ale podobnost se Samprasem..myslíš servis, protože jinou nevidím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musim zareagovat na to,ze Raonic moze ist daleko pretoze ma v stvrtine Ferrera ci Murrayho..To si vazne myslite,ze ma na to ich porazit? hra celkom sympaticky to ano, ale nedokaze konstantne zapodavat pocas celej dlzky zapasu.. a fyzicka bude jeho slabinou ak sa bude hrat 5 setov... Navyse proti makacom ako su tito dvaja..inak moj tip na vitaza je jasny.. Djokovic.. predpokladam finale s Nadalom. nech nas sila tenisu sprevadza hawk ! :)
Reagovat
Tomasito
..souhlasim s nazorem,ze Raonic muze dojit daleko..osobne mam tohoto hrace rad..protoze to neni typicky servis man..ale je to komplexni hrac..a taky hrac,ktery v budoucnu bude mit velkou sanci vyhrat nejaky grand slam..osobne,ale preji vitezstvi Rodjerovi..
Reagovat
Pe3k
Může porazit Ferera i Murrayho. Na trávě tím tuplem. Nebude dlouho trvat a Miloš bude v top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
no, podobnost vidím trošku i fyzickou :) Neříkám, že půjde do semifinále.. Třeba ve druhým kole dostane dvojnásobek es od Querryho.. ale prostě mu přeju, aby konečně na GS zabodoval.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jinak si teda myslím, že právě tahle čtvrtina pavouka je jednoznačně nejslabší a nejschůdnější pro možný překvapení.. se vší úctou k Davidovi i Andymu, kterej hrál 3x semifinále v řadě..
Reagovat
smazaný uživatel
Milos má určitě možnost překvapit, ale jak zmíněno, už v 2. kole může mít problémy s vracejícím se Querreym. A ono případné 3. kolo s Čiličem bude ještě větší test. Tahle část pavouka nabitá a může dojít k překvapení. Já ale nevěřím, že Murray s Karlovičem nebo Raonicem prohraje, on na tyhle typy hráčů umí. Má výborný return, dobrý slice, prohozy i na síti je solidní. Ale určitě se pořádně zapotí, narozdíl od předešlých pár grandslamů to teď poměrně schytal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist