Preview: Williamsová - Zakopalová

26. 5. 2009, 10:30
Previews 5
Desetinásobná grandslamová vítězka čeká hned v úvodním kole na Kláru Zakopalovou. Česká tenistka se střetne se světovou dvojkou Serenou Williamsovou, jež ale letos na antuce ještě nevyhrála a trápí se se zraněními.
Serena Williamsová - Klára Zakopalová

Serena Williamsová získala letos v Melbourne již desátý grandslamový titul. Celkově vyhrála 33 turnajů, na antuce však pouze zlomek. Roland Garros ovládla před sedmi lety, od té doby byla nejdál ve čtvrtfinále.

Američanka by mohla být k překonání, jelikož ji trápí zranění a na antuce letos prohrála všechny tři duely, v nichž nastoupila. Včetně střetnutí s Klárou Zakopalovou.

"Cože, to snad ne. Tak to je výborný los," řekla ČTK ironicky Zakopalová těsně po rozlosování. Sedmadvacetiletá rodačka z Prahy se s o půl roku starší Američankou utkala třikrát. Zatímco v sezoně 2003 neuhrála ani set, letos soupeřku na antuce vyřadila. "Myslím, že to bude úplně něco jiného než v Marbelle. Tohle je grandslam a určitě přijde na kurt nabuzenější. Bude to hrozně těžké," dodala.

České tenistce příliš nezvedl náladu ani fakt, že Williamsová toho na antuce zatím moc nepředvedla, když třikrát vypadla v prvním kole. Před turnajem v Madridu navíc americká tenistka prohlásila, že je nejlepší na světě, a pak hned prohrála.

"O to víc teď bude chtít všem ukázat, jak je dobrá," uvedla Zakopalová, která na turnaji ve Varšavě vypadla ve čtvrtfinále, když předtím porazila světovou patnáctku Čeng Ťie z Číny. "Před Paříží je to povzbuzení, ale ohledně losu jsem čekala lepší zprávy," uvedla.

Zakopalová v Paříži ještě nikdy nehrála ve 3. kole. Pokud by senzačně vyřadila Serenu, může se v dalším utkání střetnout s Nicole Vaidišovou. Tu dnes čeká Španělka Ruanová-Pascualová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
No škoda, Klára hrála pěkně a mohla určitě vyhrát. Fakt pěkný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympaticka Klara, pekne hrala, ale skoda, prehrala.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Klara hovori sympaticky, je ralistka. Ale nalozit by Sirene mohla. Na antuke je to najrealistickejsie. Tak Klara nabud sa a posli ju domov.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje ta, která má vícero sex-appealu, takže...
Reagovat
smazaný uživatel
mi to je jedno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist