Preview: Williamsová - Šafářová

27. 5. 2009, 10:54
Previews 0
Program na centrálním dvorci Philippa Chatriera dnes zakončí souboj české tenistky Lucie Šafářové se světovou trojkou Venus Williamsovou. Američanka s Češkou ještě neprohrála, letos s ní však ztratila set na antuce v Římě. Zviditelní se Šafářová na největší pařížském dvorci?
Venus Williamsová - Lucie Šafářová

Se starší ze sester Williamsových hrála Šafářová dvakrát a oba duely prohrála. Naposledy letos na antuce v Římě, kde podlehla ve třech setech. "Byla silná a ukázala, že má talent. Musím ji pochválit," řekla v Itálii o Šafářové bývalá světová jednička.

Venus Williamsová má již sedm grandslamový titulů, v Paříži však hrála jen jednou ve finále a v něm před sedmi lety podlehla své sestře. Antuka není nejoblíbenějším povrchem osmadvacetileté Američanky, což se na výsledcích projevuje zejména v posledních sezonách. Letos na oranžové drti vyhrála slaběji obsazený turnaj v Acapulku, před Roland Garros si připsala čtyři vítězství ze sedmi zápasů. Nestačila na Lisickou, Safinovou a v generálce na Klejbanovovou.

Ani na French Open nezačala přesvědčivě, když s krajankou Bethanii Mattekovou-Sandsovou musela o postup bojovat ve třech setech. V opatrném utkání zahrála sice 5 es, ale předvedla také pět dvojchyb. Na kurtu strávila téměř dvě hodiny, během nichž se dopustila 19 nevynucených chyb a třikrát ztratila své podání.

Lucie Šafářová si před dvěma lety zahrála na French Open v osmifinále. Loni však neměla štěstí na los a vypadla už ve druhém kole s pozdější vítězkou Ivanovičovou. I letos musí o třetí kolo bojovat proti favoritce. "Určitě se na ten zápas těším. Je to výborná hráčka, hraje výborný tenis, ale já se s tím pokusím poprat," řekla brněnská tenistka, jež v pondělí po sadách 6-2 1-6 6-1 vyřadila Němku Lisickou, vítězkou nedávného turnaje v Charlestonu, kde triumfovala bez ztráty setu a porazila i Venus nebo ve finále Wozniackou.

Dvaadvacetiletá Češka na antuce může cítit větší šanci na možné překvapení. "Síla, kterou sestry Williamsovy vyvinou, a servis, který ona má, to je samozřejmě na antuce hratelnější. Nějaké zkušenosti s ní už mám, vím, co od ní mohu očekávat. Snažím se pomalinku posouvat kupředu a čekám na nějaký dobrý výsledek," konstatovala levou rukou hrající Šafářová.

Duel je naplánován zhruba na 17:00 hodinu na kurtu Philippa Chatriera, kde nastoupí po skončení zápasu Safin - Ouanna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist