Preview: Williamsová - Azarenková

4. 4. 2009, 09:45
Previews 3
Ve skvělé formě hrající Běloruska Azarenková si dnes odbyde premiéru ve finále velkého turnaje. Narazí však na odpor pětinásobné šampionky Sereny Williamsové, které má co oplácet. Na letošním Australian Open sice vedla, ale kvůli nevolnostem musel vzdát.
S. Williamsová - V. Azarenková

Hned na úvodním podniku sezony neztratila ani set a získala premiérový titul. Pak se teprve devatenáctiletá Běloruska Victoria Azarenková vydala dobývat Melbourne. Soupeřky ničila, Kvitovou nebo Mauresmovou. V osmifinále ji čekala svtová jednička Serena Williamsová. Ale ani slavné kolegyně se nezalekla. Hrála skvěle a vprvní set vyhrála 6-3. Pak ji ale zmohla nevolnost, na kurtu začala vrávorat a ve špatném stavu z utkání odstoupila. Američance tak neoplatila rok starou prohru z prvního vzájemného střetnutí.

Azarenkovou to však naopak posílilo. Ve Fed Cupu sice své zemi příliš nepomohla, ale v memphisu získala svůj druhý titul. Před čtrnácti dny v indian Wells sebrala možnost stát se světovou jedničkou Safinové a sama postoupila do semifinále. Až v něm nestačila na suverénní Zvoarevovou. Na Floridě už ale zase válí. První set ztratila až v semifinále proti Kuzněcovové, ale postup do finále si ujít nenechala.

Serena Williamsová by se po dnešku mohla stát nejúspěšnější hráčkou turnaje. V Miami totiž může triumfovat již pošesté. Letos na titul dosáhla zatím "jen" v Melbourne, kde se dočkala jubilejního desátého grandslamového vítězství. Další tři turnaje pro ni skončily v semifinále, ať už z důvodů zdravotních nebo prohry se sestrou Venus a Ruskou Dementěvovou.

Na Floridě měla bezproblémový zápas jen proti krajance Glatchové. Pak její výkony postrádaly jistotu, přesnost, konzistenci. Set ztratila s Čeng Ťie, Na Li a sestrou Venus. "Trápila jsem se na servisu, ve finále toho musím hodně změnit. Victoria se mnou v Austrálii hrála výborně, bude to velmi těžké utkání," uvědomuje si sedmadvacetiletá Američanka.

Resumé: Serena turnaj v Miami miluje. Může se spolehnout na publikum, ale nemá jistotu ve svých výkonech. Azarenková bude po úspěchu hladová, ale tíha velkého finále na ni může dolehnout. Dá se očekávat vyrovnané utkání, které rozhodnou maličkosti. Pokud půjde Azarenkové servis a Serena bude pokračovat ve velkém množství nevynucených chyb, je šance devatenáctileté tenistky větší, než vypovídá hodnota kurs 3.34.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aza Number One!!! Je to jenom otázka času, pojď!!!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Azareno! Jedem! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist