Preview: Verdasco - Gasquet

2. 10. 2009, 11:50
Previews 2
Dlouho nevěděl, jak Gasqueta porazit. Nyní je ale Fernando Verdasco v lepší formě a v zádech má tři výhry ze vzájemných duelů. Španělsko-francouzský souboj dnes rozhodne o posledním semifinalistovi halového turnaje v malajsijském Kuala Lumpur.
Fernando Verdasco - Richard Gasquet

Poprvé se střetli před pěti lety v kvalifikaci na jeden z turnajů ATP a z výhry se tehdy radoval Gasquet. Stejně jako v dalších čtyřech střetnutích. Další tři souboje, včetně dvou letošních, ale zvládl lépe Verdasco.

Fernando Verdasco totiž letos zažívá životní sezonu. Byl v semifinále Australian Open a i v dalších turnajích podával stabilní výkony, když prohrával až se silnějšími soupeři. Zabydlel se v první světové desítce a nyní myslí na premiérovou účast na Turnaji mistrů. Tam se dostane osmička nejlepších tenistů uplynulé sezony a španělský tenista je nyní devátý s nepatrnou ztrátou na Nikolaje Davyděnka a Jo-Wilfrieda Tsongu.

Kvůli sbírání bodů dokonce odložil operaci. "Měl jsem jít na operaci levé nohy už tento měsíc," prozradil Verdasco v Kuala Lumpuru, kde plní roli turnajové dvojky. "Ale když jsem se vrátil domů do Španělska, doktor mi řekl, že budu potřebovat tři týdny na zotavení. Kdybych na tu operaci šel, nestihl bych to sem na Malaysia Open," dodal.

"Doktor mi taky řekl, že když tu operaci odložím, že to nebude mít následky. Mým cílem je kvalifikovat se na Turnaj mistrů a pomoci Španělsku vyhrát Davis Cup," tvrdí Verdasco.

V létě získal první titul na tvrdém povrchu, když vyhrál generálku na US Open v New Havenu. V New Yorku pak vypadl ve čtvrtfinále s Djokovičem. Po odpočinku zahájil asijské turné v Kuala Lumpuru, kde si na úvod poradil ve dvou setech se Slovákem Karolem Beckem.

To Richard Gasquet už zažil lepší sezony. Tu letošní zřejmě i na konci kariéry bude hodnotit jako jednu z nejhorších. Sice si na úvod roku zahrál třikrát v semifinále, jenže pak přišel šok: francouzský tenista byl v Miami pozitivně testován na kokain. Následovalo vyšetřování a Gasquet nesměl hrát. Po dvou a půl měsících byl jeho trest zrušen, neboť se mu podařilo dokázat, že se kokain do jeho těla dostal z úst dívky, kterou políbil v jednom z nočních barů.

Vrátil se na US Open, kde však hned v prvním kole narazil na Nadala a neuhrál ani set. Před týdnem v Métách se mu ale dařilo již o poznání lépe. Vyhrál tři třísetové zápasy a postupně se dostává do zápasového tempa. V malajsijském Kuala Lumpuru smetl Rumuna Crivoie a udolal navrátilce Joachima Johanssona, jenž v prvním kole vyřadil Hewitta.

Verdasco má o motivaci postaráno, navíc Gasqueta letos již dvakrát porazil. Na druhou stranu není zcela fit a v třiadvacetiletém Francouzi je stále skryt obrovský talent. Ten bookmakeři přehlížejí a na Gasqueta vypsali kurs 3.27. Zaskočí favorizovaného Španěla? Halové prostředí mu cizí zdaleka není...

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fernanado rule!! Žiadne dole vodou, ku pedu!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
FERDASCO IS BEST
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist