Preview: Verdasco - Fish

22. 8. 2008, 11:30
Previews 2
Na turnaji v New Havenu, který je generálkou na US Open, zbyli poslední čtyři tenisté. Mezi nimi jsou i Španěl Fernando Verdasco a domácí Američan Mardy Fish, kteří se dnes utkají v semifinálovém zápase. Jediný vzájemný duel vyhrál před čtyřmi lety Fish.
Profily hráčů
Verdasco Fernando

Po antuce a trávě jsou zpátky turnaje na amerických betonech a opět se tak musí počítat s Mardym Fishem. Šestadvacetiletý americký tenista totiž na žádném z ostatních povrchů neodehraje tolik zápasů a nikde jinde není tak úspěšný jako právě na 'hardu'.

To se potvrdilo v první čtvrtině letošního roku, kdy 35. hráč světa po finále Hopman Cupu a čtvrtfinálových účastech z Delray Beach a San Jose, dosáhl fantastického úspěchu na turnaji série Masters v Indian Wells. Fish tam pod vedením nového kouče vyřadil mimojiné Davyděnka, Hewitta, Nalbandiana a Federera, než ve finále podlehl Novaku Djokovičovi.

Pak přišla na řadu antuková a následně travnatá část sezony a o desitinásobném finalistovi ATP nebylo tradičně slyšet. Současný turnaj v New Havenu je ale pátým podnikem v řadě na Fishově oblíbeném povrchu a je překvapivé, že na třech z nich vypadl už v prvním kole. Vyjímkou byl jen turnaj v Los Angeles, kde v mimořádné formě hrajícímu Argentinci Del Potrovi podlehl až v semifinále.

V New Havenu je Američan osmým nasazeným hráčem a v předchozích kolech si poradil s Francouzem Gicquelem, i s krajany Odesnikem a Levinem. Mardy Fish na tomto turnaji startuje počtvrté a největšího úspěchu dosáhl loni, kdy s dalším krajanem Jamesem Blakem neúspěšně bojoval o titul.

Jeho soupeřem v boji o druhé finále v řadě na místním podniku je Fernando Verdasco. V současnosti 13. hráč světa díky absenci úzké světové špičky v New Havenu plní roli nejvýše nasazeného tenisty. Tomu tento týden odpovídají i jeho výsledky. Čtyřiadvacetiletý Španěl bez ztráty setu vyřadil Izraelce Selu, našeho Iva Mináře a naposledy Němce Zvereva.

Rodák z Madridu je na rozdíl od svého soupeře nejvíce 'doma' na antuce. Rozhodně se ale nedá označit za tenistu neschopného hrát na tvrdém povrchu. I tam každý rok odehraje dost zápasů s velmi dobrou bilancí. Verdasco je pravděpodobně s touto sezonou spokojený, protože po čtyřech letech získal druhý titul. Jeho triumf je stále čerstvý - přemožitele nenašel před měsícem na antukovém turnaji v chorvatském Umagu. Mezi další výrazné letošní úspěchy levorukého hráče patří semifinále z Bastadu a těsná finálová prohra s Karlovičem v Nottinghamu.

Na třech předchozích betonových turnajích byla nejlepšími Verdaskovými výsledky osmifinále, jichž dosáhl v Cincinnati a Los Angeles.

Dnešní soupeři se spolu už jednou utkali - před čtyřmi lety byl na německé trávě v Halle úspěšnější Fish.

Přestože mluví bilance vzájemných utkání i 'povrch' pro Fishe, bookmakeři bwin na jeho výhru nabízejí nemalý kurs 2,65. Nejspíš zásadně ovlivněni faktem, že Verdasco klepe na bránu první světové desítky, na jeho vítězství dávají k dispozici kurs 1,42.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fish by ho mohl pozlobit a vzít mu set,ale přesto věřím Fernandovi
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist