Preview: Ve Washingtonu se vrací Štěpánek, jedničkou je Berdych

2. 8. 2010, 17:30
Previews 9
Radek Štěpánek se tento týden na turnaji ve Washingtonu vrátí po pěti měsících, během nichž se musel potýkat s různými zdravotními problémy, na okruh ATP. V americké metropoli se po měsíční pauze po postupu do finále Wimbledonu představí i Tomáš Berdych, jenž bude turnajovou jedničkou.

Tomáš Berdych bude tento týden plnit roli nasazené jedničky na turnaji kategorie ATP World Tour 500 ve Washingtonu. Český tenista se na kurty vrací poprvé od Wimbledonu, kde dosáhl životního úspěchu v podobě postupu do finále. Pak léčil zranění břišních svalů.

Berdychovým nejlepším výsledkem ve Washingtonu bylo semifinále v roce 2005. Letos má na turnaji s dotací 1,165.500 dolarů zajištěn automatický postup do druhého kola, stejně jako dalších patnáct nasazených hráčů.

Fakta:
Washington (USA)
Legg Mason Tennis Classic
ATP World Tour 500
01. - 08. 08. 2010
povrch: tv. povrch
dotace: 1.165.500 dolarů
draw: 48 hráčů
oficiální webová stránka
single draw

Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se v prvním zápase utká s Gabašvilim, nebo Tursunovem.

Po ještě delší pauze, kterou zavinila série zranění, se vrátí Radek Štěpánek. Jednatřicetiletý rodák z Karviné, který se během vynucené stihl oženit s Nicole Vaidišovou, zahájí svůj comeback jako nasazená desítka proti Chiudinellimu, nebo jednomu z kvalifikantů.

Štěpánek hrál na turnaji elitní světové série naposledy v březnu v Indian Wells. Během pauzy ještě absolvoval challengery na Floridě a v Prostějově, pokaždé ho však opět zastavily zdravotní problémy.

Poslední vítězové:
2009 ... Juan Martin Del Potro (Arg.)
2008 ... Juan Martin Del Potro (Arg.)
2007 ... Andy Roddick (USA)
2006 ... Arnaud Clement (Fr.)
2005 ... Andy Roddick (USA)
2004 ... Lleyton Hewitt (Austr.)
2003 ... Tim Henman (Brit.)
2002 ... James Blake (USA)
2001 ... Andy Roddick (USA)

Štěpánek nejprve nehrál kvůli únavovému syndromu, poté ho trápil zánět v krku a naposledy poraněné koleno. Výsledkem byly vynechané grandslamové turnaje Roland Garros a Wimbledon i čtvrtfinále Davis Cupu v Chile.

Po červencové svatbě s bývalou českou tenisovou jedničkou Nicole Vaidišovou se karvinský rodák vrací na okruhu ATP jako ženatý muž.

Mezi spolufavority budou v metropoli Spojených států patřit domácí trojnásobný šampion Andy Roddick, bývalý finalista a obhájce semifinále John Isner, deset zápasů neporažený Mardy Fish nebo vítěz z roku 2004 Lleyton Hewitt z Austrálie.

ATP Washington (World Tour 500):
vítěz ... 500 b. (261.500 dolarů)
finále ... 300 b. (121.600 dolarů)
semifinále ... 180 b. (57.800 dolarů)
čtvrtfinále ... 90 b. (27.300 dolarů)
3. kolo ... 45 b. (13.980 dolarů)
2. kolo ... 20 b. (7.545 dolarů)
1. kolo ... 0 b. (3.955 dolarů)

Vítěz posledních dvou ročníku Juan Martin Del Potro chybí kvůli zraněnému zápěstí.

Tahákem pro diváky budou také Španěl Fernando Verdasco, David Nalbandian, James Blake nebo či domácí šampion z Los Angeles Sam Querrey.

Na nejlepšího z 48 tenistů čeká odměna 500 bodů a více než čtvrt milionu dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
nando
Konečně začíná betonová část sezony, přeci jen slaběji obsazené antukové turnaje už mě trochu nudili. Ve Washingtonu jsou favority na finále Berdych a Roddick. U Berdi záleží na tom, jak rychle se rozehraje a zda si poradí v předpokládaném 1/4 s Isnerem. Roddick má těžší část pavouku, kromě domácích Fishe a Querreyho ho může pozlobit i Nalbandian, se kterým by mohl hrát ve 1/4. Nevěřím Čiličovi, Hewittovi a asi ani Verdascovi, i když mu přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
A co Blake lojzo? hmm...
Reagovat
smazaný uživatel
Blake nic lojzo hele, kdyz uz vypadne v prvnim kole :]]
Reagovat
smazaný uživatel
Před oslovení píšeme vždy čárku, a tak neřekneme: ''A co Blake lojzo?'', ale A co Blake, Lojzo? Po vlastním jménu označujícím jméno osoby jste měl napsat otazník, protože se jedná o otázku doplňovací.
Reagovat
smazaný uživatel
Otazník jste vlastně napsal. Omlouvám se.
Reagovat
nando
Tak co, jak hrál ten Blake ???
Reagovat
smazaný uživatel
jak by:)) prohrál:)
Reagovat
smazaný uživatel
dej si facku provokatere. Tohle je ubohost. Urážet lidi i přes internet.
Reagovat
nando
Jedinej, kdo tu urážel, jsi ty, tak si tu facku dej a pořádnou !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist