Preview: Vaidišová - Cornetová

9. 8. 2008, 05:30
Previews 0
Česká tenistka Nicole Vaidišová vstoupí do olympijského turnaje v Pekingu v neděli dopoledne. Na nepříliš povedenou sezonu se pokusí zapomenout už v zápase úvodního kola, ve kterém ji čeká turnajová patnáctka Alize Cornetová z Francie. Ta v osmnácti letech zažívá dobrý rok a má formu, na rychlém povrchu však téměř nehrála.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová (ČR) - Alize Cornetová (Fr.)

Nicole Vaidišová se v devatenácti letech na olympiádě představí poprvé. Tato sezona jí však vůbec nevychází podle představ. Kvůli úspěchům na dráze osobní kariéry se dočasně vzdala pozice ve fedcupovém týmu. Nicméně místo zlepšení přišla krize, která vedla až k rozchodu s dlouholetým trenérem Alešem Kodatem. Česká tenistka si každopádně našla adekvátní náhradu - Davida Felgatea. Ten v minulosti koučoval například Tima Henmana.

Ani s novým trenérem se zlepšení nedostavilo. Šňůru šesti porážek Vaidišová zastavila až na trávě v Birminghamu. Nejlepšího výsledku dosáhla ve Wimbledonu, kde dokázala obhájit čtvrtfinále. Na rychlých kurtech se ale zase vrátila k matným výkonům - ve třech setech porazila jen Japonku Moritaovou, na její krajanku Sugajimaovou ani Američanku Mattekovou už ale nestačila.

Alize Cornetová z Francie je o rok mladší než její česká soupeřka. Poprvé na sebe začala upozorňovat v loňském roce, výsledky ale oslnila až letos. Třikrát si zahrála finále, v červenci v Budapešti dokonce vyhrála premiérový titul. Získala už skalpy Kuzněcovové, Čakvetadzeové, Schiavoneové nebo Szavayové. Tyto výsledky však mají jeden háček - všech úspěchů dosáhla na oblíbené antuce. Mimo ní odehrála devět zápasů a dokázala vyhrát jen dva duely. Projevila se tak její dlouholetá tréninková příprava na pomalé povrchy. V Pekingu tak na hardu příliš šancí nemá.

Resumé: Nicole Vaidišová se v herní pohodě nenachází, ale na olympiádě může jen překvapit. Podobně jako letos ve Wimbledonu. Vždyť talent, kvalitu a zkušenosti má. Potřebuje překonat hlavně sama sebe. A v zápase proti Cornetové, od které se velké zázraky na rychlém povrchu čekat nedají, by se mohla chytit. Bwin i přesto věří více osmnáctileté hráčce z Francie. Na postup Cornetové vypsala kurs 1.60. Hodnotný násobek tak "vyšel" na Vaidišovou, na kterou se dá vsadit s kursem 2.18.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist