Preview: Turnaj mistryň v Singapuru

19. 10. 2014, 12:00
Previews 142
Osmičku nejlepších tenistek světa čeká vyvrcholení sezony 2014. Od pondělí budou v Singapuru bojovat o pohár z prestižního Turnaje mistryň a bez šance na úspěch není šampionka z roku 2011 Petra Kvitová. Největší favoritkou zůstává světová jednička a dvojnásobná obhájkyně titulu Serena Williamsová, u které však visí otazník kvůli problémům s kolenem. Ovšem není sama, koho trápí zranění.
Trofej pro vítězku Turnaje mistryň

Serena Williamsová se Turnaje mistryň zúčastní už podeváté v kariéře. Polovinu svých dosavadních startů proměnila v titul, letos bude útočit už na třetí triumf v řadě. Vítězku letošního US Open však na podzim trápily zdravotní problémy. Nejprve kvůli nemoci nedohrála svůj úvodní zápas ve Wuhanu a před dvěma týdny nenastoupila k semifinále v Pekingu.

Kvůli problémům s levým kolenem dokonce zpochybnila svůj start na závěrečném vrcholu sezony, bolesti se ale zmírnily a na Turnaj mistrů dorazila jako největší favoritka.

Třiatřicetiletá Američanka bude také bránit post světové jedničky a pokud ji Maria Šarapovová nesesadí, zakončí sezonu už počtvrté v kariéře na 1. místě žebříčku WTA. To před ní dokázaly jen čtyři další tenistky: Steffi Grafová (8krát), Martina Navártilová (7krát), Chris Evertová (5krát) a Lindsay Davenportová (4krát).

V Červené skupině na Williamsovou čekají soupeřky, které do Singapuru přiletěly rovněž s různými zdravotními potížemi, kvůli nimž odstoupily z posledních turnajů. Anu Ivanovičovou už od léta trápí problémy s kyčlí, podobné starosti má před svým prvním startem na Turnaji mistrů i Rumunka Simona Halepová. Nejmladší členka osmičlenného startovního pole dvacetiletá Eugenie Bouchardová laborovala s levým stehenním svalem.

LOS TURNAJE MISTRYŇ
Červená skupina
Serena Williamsová (1-USA)
Simona Halepová (4-Rum.)
Eugenie Bouchardová (5-Kan.)
Ana Ivanovičová (7-Srb.)
Bílá skupina
Maria Šarapovová (2-Rus.)
Petra Kvitová (3-ČR)
Agnieszka Radwaňská (6-Pol.)
Caroline Wozniacká (8-Dán.)

Kvitová hraje v Bílé skupině
Oči českých fanoušků se budou upínat k Bílé skupině, do které byla nalosována Petra Kvitová. Čtyřiadvacetiletá tenistka z Fulneku hraje Turnaj mistryň již počtvrté za sebou. Po vítězství při premiéře v roce 2011 odstoupila o rok později po jednom utkání kvůli nemoci a loni po postupu ze skupiny nestačila v semifinále na Číňanku Na Li.

"Začneme postupem ze skupiny a od toho by se to mohlo všechno odvíjet. Čím dál to půjde, tím budu radši," stanovila si před cestou do Asie Kvitová, které by mohla vyhovovat hra v zakryté areně. "Hala je krásná. Centrkurt je pěkný. Fialový. To je moje oblíbená barva. V hale jsem letos ještě nehrála ani jeden turnaj. Tak jsem se konečně dočkala," řekla česká jednička v rozhovoru pro idnes.cz.

Včerejší los rozhodl o tom, že její největší soupeřkou v boji o semifinále, do kterého postoupí dvě nejlepší hráčky z každé skupiny, bude Maria Šarapovová. S ruskou šampionkou z roku 2004 má bilanci 2-6, před 14 dny s ní prohrála třísetové finále v Pekingu.

PROGRAM PRVNÍCH HRACÍCH DNŮ
SELČ pondělí 20. října
11:30 čtyřhra legend
13:30 S. Williamsová - Ivanovičová
Halepová - Bouchardová
úterý 21. října
11:30 finále Vycházejících hvězd
13:30 Šarapovová - Wozniacká
Kvitová - A. Radwaňská

"Dokáže skvěle zaservírovat, ale taky dává dost dvojchyb. Hraje podobně jako já. Na returnu chce při druhém servisu hned útočit. Jde o to, která z nás se jako první dostane k větší ráně," řekla Kvitová o Šarapovové.

Naopak nad další sokyní Agnieszkou Radwaňskou, proti které do soutěže vstoupí v úterý zhruba v 15:00 SELČ, vede 5-1. "Je trochu zrádná, umí číst soupeřčinu hru, hodně toho vrátí. Hraje chytře, dává čopy, kraťasy. Platí na ni moje rychlá hra. Bude potřeba víc chodit na síť, aby neměla čas něco vymýšlet."

S poslední členkou skupiny s Caroline Wozniackou má bilanci vyrovnanou 4-4 a jednu výhru přidala ještě na Hopman Cupu. "V poslední době se hodně zlepšila. Hrála finále US Open. Pomáhá jí, jak trénuje na newyorský maraton. Skvěle běhá, teď jí to taky víc letí. Umí zatlačit. Ale její servis není nic extra."

Šarapovová si na Turnaji mistryň zahraje již posedmé v kariéře, minulý rok o účast přišla kvůli zranění ramena. Letos vyhrála například Roland Garros a generálku na Turnaj mistryň v Pekingu.

"Jsem opravdu hrdá na to, jak jsem celou sezonu hrála. Byl to určitě dobrý rok, uhrála jsem skvělé výsledky a jsem spokojená," hodnotila své letošní výsledky Ruska, jež má šanci zakončit sezonu jako světová jednička. "Cítím se skvěle a mám tak velké šance uspět i tady v Singapuru. Rozhodně to ale nebude snadné, protože tady nenarazím na lehkou soupeřku. Všechny jsme tu díky dobrým výsledkům a všechny tu chceme ukázat to nejlepší."

Doprovodné turnaje a rozšířená soutěž deblistek
Turnaj mistryň se letos výrazně proměnil, jeho dotace stoupla na 6,5 milionu dolarů. Osmička singlistek zůstala, rozšířil se ale počet deblových párů ze čtyř na osm, čtyřhru bude v Singapuru hrát také Květa Peschkeová ve dvojici se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Novinkou jsou turnaje nadějí. V Singapuru soupeří mladé tenistky do 14 a do 16 let, ale také vycházející hvězdy, které už poznává celý tenisový svět - Monica Puigová, Shelby Rogersová, Saisai Zheng a Zarina Diyasová zápolí o novou trofej již od pátku. A své umění předvedou i legendy, z nichž tou nejslavnější je bývalá světová jednička Martina Navrátilová. Čtyřhru si s ní zahraje vítězka loňského Wimbledonu Marion Bartoliová, na druhé straně kurtu se postaví Iva Majoliová a Tracy Austinová.

Turnaj mistryň se po čtyřech letech přesunul z tureckého Istanbulu poprvé na půdu Asie. Práva na pět ročníků v sezonách 2014 až 2018 získal Singapur, kde prý pořadatelé nachystali velkou show.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

142
Přidat komentář
gedzitka
Petra k nové raketě: http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/petra-kvitova-si-pochvaluje-nove-rakety-pro-turnaj-mistryn--1410176
Reagovat
smazaný uživatel
Stále nevím jestli se jedná jen o nový design nebo typ rakety?
Reagovat
VlS
Dneska o tom Petra mluvila v rádiu, měla by to být nová raketa a stejnou používá Roger a Grigor.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, tak snad bude taky kouzlit :)
Reagovat
Frick
Bude hrát příští týden kvaldu o ITF 50.000 v Torontu....

Dále se příští týden bude hrát i zajímavá 50.000+H v Nantes. Pokud nedojde k odhláškám, uvidíme tam Terezu, Kristýnu (budou nasazený), Katku, Denisu, Lucku H. a Andreu.

Na dotaci 50.000+H velmi silné zastoupení - 9 hráček v TOP 100 a 20 v TOP 150 (počítáno dle minulého rankingu) - oproti tomu na 50.000 v Torontu (pravda, bez "H") nebude z TOP 100 nikdo a z TOP 150 jen 4 holky.

Denisa nebo Kristýna měly přemýšlet a i přes vyšší náklady na cestování letět raději tam. Potřebují (levné) body...

Ale asi se to může změnit, no uvidíme.
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=V0M2g08m0gM

Hezká juniorka :o)

Ale ten deblík dobrej - Miami, Wuhan, Moskva + finále na USO....

Měla nějak překousnout ten kokain a třeba by hrála až doteď někde v TOP 50....
Reagovat
tommr
tenisovej expert Steve Tignor tipuje Petru za vítězku TM:
http://www.tennis.com/pro-game/2014/10/ringing-singapore/53064/#.VERJ4Wdxl3w
Reagovat
blixa
Chytrej kluk !!! ;-)
Reagovat
Frick
už dnes byl na Kometě :o) Jako opravdu Kometu nemám rád, ale zase je mi sympatické, že tim dává najevo přízeň ke klubu svého města. Jiný hráčky by poslaly fotku ze zápas NHL nebo nějakýho fotbalovýho evropskýho velkoklubu.

https://www.facebook.com/safarovalucie/photos/np.43646027.100001965525242/801986546532831/?type=1&notif_t=notify_me
Reagovat
Frick
No, dnes určitě nedala silnou hráčku - rozuměj, byla to 16 letá holka, co nebyla ani na žebříčku. Ale i tak je dobrý zjištění, že se s ní absolutně netrápila. Vemte si takovou Oudinovou, co se na SPO trápila ve třech setech s Heinovou (ta mimochodem tenhle týden hrála 10.000 v Heraklionu, nakonec z toho bylo ČF, kde podlehla 18 leté Rakušance ze čtvrté stovky)...

Jinak Nicole má těch 6+6 divokých karet na 12 měsíců od chvíle, co vstoupila v září na kurty nebo jich 6+6 v roce 2014 a 6+6 jich bude mít v roce 2015? Spíše čekám tu první možnost, jelikož to nevypadá na to, že by s nima chtěla nějak plýtvat....
Reagovat
tommr
a co Marie Bouzková? Ta tam nehraje? :)
Reagovat
Frick
Jen na vysvětlení - původně jsem to dal to topicu, jenž se dotal záhy někam velmi hluboku až na archivní stránku s aktualitama, tak proto...
Reagovat
FulnekUltras
Každopádně skvělé komplexní hodnocení holek před nastoupenou jednotkou - jen doufám, že Šafi už je teď přece jen víc nad věcí, takže se s ní porážka od Begu nějak nepotáhne. Zvlášť když Irina byla v Moskvě fakt výborná, což potvrdila i ve finále.
Reagovat
Frick
Dále zklamala Kristýna Plíšková, která nezvládla pozici turnajové jedničky a s padesátkou ve Francii se loučí již v prvním kole. Terka Smitková bohužel stále hledá formu z Wimbledonu a zkušená Vinci jí nedala v 1. kole Lucemburku mnoho šancí. Nadějnější to bylo v 1. kole stejného turnaje s Luckou Hradeckou, ale i tak padla s Cornet ve dvou setech. Bára Krejčíková si zahrála v Lucemburku jen v kvaldě, když přešla jen jedno kolo. Tak uvidíme, co s ní bude. V Moskvě se po prvním kole vinou ne zrovna nejlepšího zdr. stavu loučily Karolína s Klárou, to se nedá nic dělat, nehodnotim. Měly obje fajn sezóny, jako jediné Češky mimo Petru dokázaly vyhrát WTA turnaje, tak snad se jim bude dařit i příští rok. Klára vypadá mladě a snad se i tak cítí, když i přes blížící se 33. narozky nemluví o konci kariéry (byť samozřejmě možnost toho, že sezóna 2015 bude její poslední, je nemalá). Na ITF 50.000 v Mexiku skončila Tereza Martincová již v 1. kole. Těžko říct, zda s touhle holkou ještě něco může být. Už v loni v létě dokázala např. vyhrát v hlavní soutěži WTA 280 turnaji, ale od té doby nic moc progres. Nyní je jí 20 let, což už není málo. Ale taková Denisa nám dává naději, že ještě není úplně pozdě.
Reagovat
tommr
ten neúspěch Kristýny vypadá o to hůř, že Razzano vypadla hned v příštím kole s kvalifikantkou proti který si ani neškrtla ... :(
Reagovat
Frick
Tak to sem ani nevěděl. Špatný, no...

Skutečně to vypadá tak, jako by jí strašně nalomilo to první kolo ve Wimbledonu.

Osobně nikdy nepamatuju zápas, který svět 20 minut měl za vyhraný. Prý už stačily chodit blahopřejné SMS-ky...
Reagovat
Frick
PALEC DOLU - Lucie Šafářová

Bohužel, porážka s Begu bylo to, co se SAKRA stát prostě nemělo. Opravdu, strašně jsem tomu věřil, že Lucka tenhle turnaj vyhraje a po výhře nad Světlanou, to mělo ještě reálnější obrysy. Bohužel ale všechno je jinak. Skutečně bych rád věděl, proč tam nebyl Rob. Nicméně - jak už jsem psal - i výhra nad Begu by ještě titul neznamenala a tipl bych si, že by Lucka finále proti kamarádce hrající doma nedala. Skoro bych si nyní tipl, že Lucka by spíše vyhrála finále ve Wimbledonu nad Bouchard než zítra. Nad deblovou kámoškou, co hraje doma! Ale možná se jen falešně utěšuju, abych nemusel furt na to pohlížet z toho úhlu, že to dnes neskutečně podělala.

No, pokud si porovnáme Americkou (loni vč. Quebecu) a Asijsko-halovou šňůru loni a letos, tak to vychází tak, že loni to bylo 383 + 505 a letos 451 + 406, čili cca o 30 bodů méně. Lucka tedy v druhé "menší" půlce sezóny neuhrála nic navíc oproti loňsku, přestože loni v létě na US betonech uhrála jen jedno kolo na US Open. Dá se říct, že Lucku pravidělně letos po Wimblu srážel dolů vražedný los, který se střídal s neschopností porazit outsiderku, která chytla životní formu (Peng Shuai, Begu...)

Snad se Lucka ještě více vytáhne příští rok. Mohla by těžit z toho, že bude více a lépe nasazovaná a tak snad se jí v prvních kolech budou vyhýbat ty nejtěžší soupeřky. Mohlo by to být o tom, že díky tomu bude postupovat +/- o kolo dále než letos. Pokud bych si měl tipnout, tak spíš se příští rok dostane do TOP 10, než že konečně vyhraje (aspoň) Premier turnaj. Třeba se nepovede ani jedno, třeba Lucka bude stagnovat, o pozici české dvojky jí připraví Karolína a Lucy se bude plácat okolo 30. - 40. místa. A třeba Lucka vyhraje Premier 5 / Mandatory (když mohla letos Flavia) a za rok se podívá do Singapuru.
Reagovat
tommr
je to sice trochu divný dávat Lucce palec dolů za postup do semifinále Premier turnaje díky kterýmu si navíc polepšila v žebříčku, ale přesto s tebou v podstatě souhlasím. Lucka měla velkou příležitost na životní úspěch, všechno jí poprvé v sezóně hrálo do karet, ale nezvládla to. Docela by mě zajímalo jak to vidí sama Lucka ...
Reagovat
VlS
Jako zápas, kterej prohrála a to je všechno. Ony opravdu tím rankingem nežijí.
Reagovat
Frick
Vzestupy a pády našich hráček 42. týden
1. PALEC NAHORU - Bára Z. Strýcová

Ano, finále už nešlo, ale i ten postup do něj je nutno brát jako úspěch. Bára tedy uzavře sezónu s jednim finále Premier turnaje a jednim finále Internationl turnaje + samozřejmě fenomenálním ČF ve Wimbledonu.

2. PALEC NAHORU - Denisa Allertová

Po skvělých výkonech na ITF turnajích s dotací 25.000 (4x výhra) a 50.000 (1x výhra, 1x finále) USD se Denisa konečně prosadila i na WTA turnaji, když postoupila až do SF, přičemž porazila mj. silnou Lisicki a Lepčenko. Ještě před 365 dny byla Denisa hráčkou ze čtvrté stovky a byla ráda za postupy do SF turnajů s dotací 25.000 USD. A přecijen - bylo jí v tu dobu již 20 let a půl, takže se už úplně nedala považovat za vyloženou juniorku...

Denisa má samozřejmě ještě vynikající vyhlídky na další soupání žebříčkem, kdy až do půlky března 2015 neobhajuje absolutně nic a do začátku června 2015 jen lehce přes 100 bodů.

3. PALEC NAHORU - Katka Siniaková

To, co dokázala Denisa na turnaji International, tak to Katka dokázala rovnou na turnaji Premier. Dosud měla Katka na kontě jen jeden postup do OF na International turnaji a teď hned semifinále na Premieru. Jestli Katčiny výkony přecijen v průběhu sezóny budily menší rozpaky, tak věřím, že úspěchem v Moskvě jsou rozpaky ty tam.
Reagovat
Fandina
Nicol Vaidišová hraje kvalifikaci na 50.000 turnaji v Maconu s Riley v prvním setu vyhrála 6:1, tak ještě jeden!
http://scores.itftennis.com/?alias=itf&layoutid=72&versionid=1&language=en&tID=W-C50-USA-09A-2014
Reagovat
sprchon
Hotovo, 2x 6:1
Reagovat
Fandina
Nicole vyhrála i druhý set 6:1. Super. V příštím kole ji čeká Lao 356 na žebříčku. Tak držím palce Nicole.
http://ustamaconclassic.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Na stream si ale asi ještě chvilku počkáme :-/
Reagovat
Fandina
Tady píší, že už by mohl být zítra.
http://www.usta.com/Pro-Tennis/Pro-Circuit/2014_pro_circuit_womens_live_streaming/
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sice opět na centru, ale bohužel zase až jako čtvrtý zápas, první začíná v 18.
Reagovat
PetaM
"Kvůli problémům s levým kolenem dokonce zpochybnila svůj start na závěrečném vrcholu sezonu, bolesti se ale zmírnily a na Turnaj mistrů dorazila jako největší favoritka."

Tady by někdo zasloužil pokutu od WTA :D :D :D
Reagovat
mrafe
ČTK, nebo ty chyby od sebe opisují, protože stejné chyby mají i na IDENSu. A to není jediná chyba v článku
Reagovat
slacker
cumim na ty vase fotky, vidim tady Serena tady Petra tady Ana tady je zase simona s Agnieskou, tuhle se krci Caroline s Maroi.
No a pak je tam nejak osma osoba ku ktery si nemuzu vzpomneou na jmeno. A ted mi konecne rozbrekslo ze je to asi Emily Bouchard, absolutne k nepoznani pod tim mejkapem
Reagovat
petrulinka
Po přečtení komentářů k oděvu Petry musím reagovat. Vážení, je poznat, že někteří rozumíte módě, asi jako koza petrželi, poněvadž nazvat to, co měla Petra na sobě šaty, to může fakt jen naprostý neznalec. Petra měla na sobě tuniku, a to velmi vkusnou, doplněnou úzkými, černými, elastickými kalhotami a k tomu kotníkové boty na vysokém podpatku. Nebyla to žádná klasika, ale opravdu něco zvláštního a dle mého názoru to Petře slušelo. Hold tady je spousta lidí velmi konzervativních a neumí takovou módu pochopit. Ale tak sto lidí, sto chutí. Ovšem nejvíc ze všech se mi líbily šaty Sereny.
Reagovat
FulnekUltras
Ona skoro u všech dámských "oblečků" je hodně důležitá také jejich "náplň" - a z toho vyplývající celkový dojem...který měla včera dle mého nejlepší Ana (která to samozřejmě hodně drží právě tou "náplní"). Serena podle mě spíš jen extravagantně rádoby bombastická (ad Funés "to je ale bomba"). Petra a Aga v průměru, rozhodně přitlačit by se nemusela bát Simča. Genie a Caro spíš jen konvenčně "konfekční", Maša klasicky larvoidně housenkózní... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena byla luxusní, ovšem nějak jí to na prsou moc nedrželo ne? :D Mně se prostě v té tunice ne nelíbila, ale ten střih se mi na ni moc nelíbil, kombinace pěkná, ale mně se na Petře líbí upnutější věci. Caro třeba má tendenci nosit hodně takové volánkové typy a ty se mi na ni vůbec nelíbí i ji to rozšiřuje. Ale jak píšeš, každý máme jiný názor.
Reagovat
Jan
Myslím, že pro chlapy je důležitá hlavně ta "náplň", takže co má na sobě moc chlapů neřeší. Takže klidně snesu tu kozu s petrželí :) Nejlíp vypadaly právě Ana a Genie s ohledem na "náplň" a Serena tam byla jak lvice mezi jehňaty, naprosto nepřehlédnutelná a výjimečná kostýmem i tím pod ním, ale mě nebere. Zbytek byl průmer.
Reagovat
FulnekUltras
a to hned v úvodním zápase. Ana už letos dvakrát donutila Serenu ke třetímu setu, a určitá zdravá sebedůvěra by jí tudíž chybět neměla. Uvidíme, jak Serena pro TM vyladila "přídavnou medikaci" a zda bude levý kolenní kloub jejím skutečným největším problémem.
Reagovat
Cico93
Snáď zajtra Ana a Evžeňka!
Reagovat
smazaný uživatel
Serena a Simona!
Reagovat
smazaný uživatel
LIKE, LIKE, LIKE.. :D
Reagovat
FulnekUltras
Serena možná s odřenou serení...Simona (zdravá) by to dát měla.
Reagovat
Davor1
a raz ju dokonca porazila, na AO...takže tiež čakám vyrovnaný zápas...
Reagovat
Michaelus
Co se týká těch časů, tak ve středu,čtvrtek,pátek budou na nic..
ve středu 1 zápas 9:00 2.zápas 13:30
ve čtvrtek 1 zápas 7:30, 2 zápas 9:00 3 zápas 13:30
v pátek 1 zápas 7:30 2 zápas 9:00 3 zápas 13:30
Reagovat
PetaM
Njn ... Mně vyhovuje pouze středa + pátek od 13:30 ... Zbytek prostě neuvidím :D I když, záleží, kdy se co bude hrát no ... :)
Reagovat
Michaelus
Mně čtvrtek pátek 13:30
Ve středu bych se musel vymluvit z odpoledka :/
Ale stejně může hrát ráno, to mám smůlu :(
Reagovat
PetaM
No, ráno by to bylo asi nejhorší :( To bych sledoval jen čísla :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani ta čísla ne, protože na mobilu nemám "povolenou" WiFi ve škole a tablet na lavici fakt neschovám... Proč to nemohlo zůstat v Istanbulu? Takový hezký místo. :D
Reagovat
PetaM
Aha jo tak :) Já mám net v mobilu (na Wi-fi nespoléhám), takže asi tak :D Stejně budu sledovat jen případná čísla Petry :D Zbytek mě zase tak nebere, abych si kvůli tomu musel vybíjet baterku :D Podívám se doma na výsledek a pak i na záznam :D
Reagovat
kada.tom
akorát středa od 9h mi nevyhovuje, jinak všechno uvidím, ve čtvrtek mám školu až pozdě odpoledne a pátek jsem doma :-D paráda :-)
Reagovat
PetaM
Ty se máš :) Já měl volný tento pátek a příští týden zase musím :/ Ach jo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě kde si na to přišels?
Reagovat
PetaM
Je to v rozpisu na celý týden. Dával jsem ho tady, ale teď ho nemůžu najít vůbec :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Právě já se také díval on tam byl a zmizel tak jestli to nezměniliy
Reagovat
FulnekUltras
nejjistější asi bude sledovat program třeba na TP vždycky jenom den dopředu...
Reagovat
Michaelus
http://www.wtafinals.com/article/tickets/3771150
Časy sedí, dneska a zítra jsou tak dobré jen proto, že se před tím hraje čtyřhra legend a finále juniorek :D
Reagovat
Michaelus
2.zápas hraje Petra proti Marii :D
Reagovat
PetaM
Tak si to holky suverénně rozdají o první místo ve skupině .. :D

Teda za předpokladu, že Caro nezaskočí Mášu :D Což by se mi moooc líbilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
takže 3. zápas bitva s Caro o postup do semifinále.

Teda jestli všechno půjde podle předpokladů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, kdyby to takhle dopadlo, nezlobila bych se. :D

http://www.tennis.com/pro-game/2014/10/ringing-singapore/53064/#.VEO_i2h-lJ8
Reagovat
misa
Petra z osmi účastnic letos vyhrála nejméně zápasů, je vidět jak obrovské body se berou za vyhraný grandslam. Letos zvládla porazit jedinou hráčku top 10, turnaj bude velkým testem, jak dobrá Petra v současnosti je. Má tam psychologa, hraje se v hale, je šťastná a zdravá. Uvidíme.
Reagovat
blixa
Vítězek GS je tam vícero. Prostě vyhrála lépe bodovaná utkání než ty za ní.
Reagovat
misa
Vyhrála 40 utkání a v race je 3. To byl smysl mé poznámky.
Reagovat
blixa
Ano, a proto platí "Prostě vyhrála lépe bodovaná utkání než ty za ní."
Reagovat
misa
Na tom se shodneme :-)
Reagovat
LukasH
A taky proto, že Petra neobjížděla malý turnaje (jako Ana třeba), měla ve všech letošních turnajích v 1. kole volnej los, plus jí párkrát soupeřky nenastoupily k zápasu. S těma top 10 hráčkama to není nic divnýho. V první polovině sezóny neměla Petra formu, tudíž se k nim téměř nedostala. Ve druhý hrála Petra dobře a hráčky top 10 ne (myslím, že Serena taky vyhrála USO aniž by musela porazit top 10 hráčku).
Reagovat
PetaM
Tak tak :) Máša byla jediná, která na cestě za GS titulem musela porazit hráčku Top 10. A to až ve finále RG ... :)

Jinak Na Li, Petra ani Serena mají letošní GS bez zářezu :D
Reagovat
mrafe
Máša místo těch svých cukrátek,teď rozdává dvojchyby?
Reagovat
smazaný uživatel
Musím bohužel konstatovat, že outfit, jenž měla Petra na sobě během večera, byl opravdu nevkusný, omlouvám se všem jejím fanouškům a očekávám ukamenování :D
Reagovat
blixa
Hmm, dělala ho pro ni vynikající modní návrhářka Klára Nademlýnská, která třeba pracovala 10 let jako návrhářka v Paříži. Otázka zní, zda je v pořádku její vkus nebo tvůj. Co myslíš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dělala nebo navrhla? Co myslíš?
Reagovat
blixa
Obojí, co navrhne to i udělá ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že paní Klára nemá patent na vkus pro všechny :) mě se ty šaty absolutně nelíbí, protože v nich Petra vypadá akorát objemnější.
Reagovat
blixa
Nikdo nemá vkus pro všechny a hlavně, zdaleka ne všichni vkus mají ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Navrhne a pak ušije, brixa!
Reagovat
blixa
A rozdíl mezi udělá a ušije je jaký ? Udělá je obecnější a podle mě správnější. Ale dobře, pro tebe ušije :D A jsem dovolením blixa, žádná "brixa" :-P
Reagovat
misa
https://pbs.twimg.com/media/B0Oimo-IQAAbqi-.jpg:large

Myslím, že tahle fotka dokládá, jak to Petře nesluší. Vypadá v tom o 10 kg těžší. V poslední době měla na různých turnajových akcích hezké šaty, škoda že nezvolila něco podobného. Třeba loni měla krásné modré.
Reagovat
blixa
Když myslíš :D Ty brďo , tady je slovutných odborníků na hadry, to čumím ;-)
Reagovat
misa
Každému se líbí něco jiného a někomu se nelíbí oblečení, které měla včera Petra na sobě. Já třeba považuju Simonu Halepovou za jednu z nejhezčích tenistek na světě, i když řada lidí to vidí jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Taky se včera mohla oháknout líp, myška motorová... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona na mě působí jako elfka, když si rozpustí vlasy. ;)
Reagovat
gedzitka
To je přesné :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona a Petra - 2 nejrozkošnější hráčky z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, loni to bylo ok. Letos ji blbě oblékli i namalovali. Je taková "hrubá" či jak to říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem sám aspoň. Fans Kvitové by ale pochválili její šaty, i kdyby byly ušitý z pytle od brambor.
Reagovat
blixa
I šaty z pytle od brambor můžou být skvělé ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však ty víš, jak jsem to myslel :)
Reagovat
blixa
Možná docela dobře vyjádřeno. Ale je to originální a krásné. To je jako s tančícím domem, nádherná věc, skvěle umístěná, milovníci architektury z celé Evropy se na něj jezdí koukat, ale 80% pražáků by ho nejradši zbořilo :D A tak je to někdy pořád ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra občas nemá šťastnou ruku na oblečení. Teď je štíhlejší, takže místo přiléhavých šatů nosí takovéto netopýří oblečení, to samé outfit na kurtu, kdyby měla třeba šaty jako má Samička, to by jí sedlo, ale prostě má teď ohoz to je někdy prostě hrozný, škoda, je vysoká, šthlá a má hadry jak stará bába. Genie s Aničkou vsadily na klasiku a taky jim to sekne, krátké šaty, krásné nohy, rozpuštěné vlasy, v jednoduchosti je krása. Mašena vypadá jak žačka, sorry, děs, Simča vypadá jak rumunská selka a Serena opět prostě "femme".
Reagovat
mrafe
souhlas, taky doufám, že se nám Petra na TM představí v něčem jiném. V tom modrém se mi vůbec nelibí, připadá mi jak pošťačka, a to tričko by se lépe hodilo na její babičku. To Lucce Š. ta modrá kombinace sluší mnohem více.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude hrát v tohle: https://pbs.twimg.com/media/B0S2PHzCMAAD8Hd.jpg

Btw. Modrá Petře sluší, rozhodně lepší než šedá nebo ta loňská žíhaná trika. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jé, Peťa si půjčila pižamko od Lucky :-)
Reagovat
mrafe
Dík tak ta tyrkysová jí moc sluší, celkově jí to lépe sedne to souhlasím. Já neříkám, že to nesluší modrá, jen se mi zdálo je jí to tričko nesedne, možná je to fotkami, na kterých jsem ji viděla.
Reagovat
mrafe
oprava že jí nesluší
Reagovat
Jan
Mnohem důležitější než ty šaty je, jak bude hrát a kolikátá skončí ne ?
Reagovat
smazaný uživatel
blixa: no prostě si chtěla napsat, že nemam vkus, šetři klávesnici :D
Reagovat
blixa
To netvrdím, to si přeber sám :D
Reagovat
smazaný uživatel
blixa je pán před důchodem, ne žena.
Reagovat
blixa
:D :D No nevím, pochybuju že si důchodu užiju, protože až přestanu pracovat tak asi umřu ale v zásadě ano ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to asi vysvětluje no leccos :)
Reagovat
blixa
Jo ? A co to vysvětluje, to by mě zajímalo ?
Reagovat
smazaný uživatel
leccos :)
Reagovat
blixa
Srabe :D
Reagovat
smazaný uživatel
přemýšlej, ukaž, že i ve svém věku stále funguješ :)
Reagovat
blixa
Děkuji, nemůžu si stěžovat. A ty funguješ ? Ve svém věku ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už to není jako v šestnácti, co ti budu povídat, ale jde to.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem to viděla prvně, taky se mi to moc nezdálo. Na druhou stranu je to originální, černý šaty si dokáže vzít každá, tohle je nevšední. Ano, dalo by se vybrat něco hezčího i od té samé návrhářky, ale nejhorší to taky není. :)

Třeba tyhle se mi líbí: https://pbs.twimg.com/media/B0Oimo-IQAAbqi-.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
Ted odkaz měl být tenhle... http://www.klaranademlynska.cz/images/showroom/JL%202014/9999012.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
originalita to rozhodně je, bohužel ne vždy se vyplatí být originální, tady se to nevyplatilo
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle šaty vypadají lépe
Reagovat
mrafe
než ta Simony zástěra?
Reagovat
smazaný uživatel
mě se z těch osmi outfitů líbí ten Any a Genie, ostatní jsou nic moc, Masha má zajímavé šaty, ale nic pro mě no
Reagovat
smazaný uživatel
mně se nelíbí Petra, Aga a Caro.. je taková nemastná neslaná.
Maria, Ana a Simona sou v cajku. Zbytek neutrál.
Reagovat
VlS
Taky do toho promluvím jako pán důchodového věku. Nejhorší jsou dětský šatičky na Simoně, k vodě na pkáž prosím, ale na slavnostní večer?
Ana vypadá super v čemkoliv, asi v tom pytli od brambor by byla kočka. Líbí se mi i Genie, Caro to pojala až jó slavnostně na veljý večerní, no tak jo. Marie - nenadcchne, nezklame, neutrál. Aga s volánkama nebo co to je a la romantická holčička je děs podobnej Simoně. Petra - no, prostě v holčičích letech trénovala tenis a stačily jítepláky, to už nedožene. Prostě na hadry asi moc není. Bylo by ro možná super na nějaký holce kostlivce modelce, Petra v tom vypadá matrónovitě.
Reagovat
blixa
Ale vůbec, na modelku kostlivku by tyhle šaty absolutně nešly a Klára by je ani nenavrhla. Ženská v těhle šatech musí mít přiměřeně velká ňadra, musí mít oblá měkká ramena a ne trčící kosti, prostě to je navrhovaný přesně pro Petru. Nicméně je mi jasné, že mezi zdejšími oděvními návrháři, specialisty a slovutnými odborníky jsem za i.d.i.o.t.a, tak už svých komentářů k šatičkám definitivně nechám. Ještě snad poslední poznámka - VŠECHNY modely co tam byly byly kvalitní prací kvalitních návrhářů. Jen u Agy jsem trošku na pochybách jestli se to poněkud neminulo prostředím, ale to je jen drobný detail. S pozdravem "Módě zdar" téma módy opouštím ;-)
Reagovat
PetaM
Nechápu, co z nás pořád děláte. To, že několik postižených lidí tady to roztrubuje, neznamená, že takoví jsme. Je to tvůj názor, tobě se to nelíbilo, někomu se to líbilo. Nikdy se nikdo neshodne na všem, to není možné ... V klidu hele, za názor se neukamenovává. Za nadávky ano :) - což není tvůj případ :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
už se tu lehce neuznával můj vkus, takže kamínek letěl :D
Reagovat
PetaM
:) Mně se třeba šaty samy o sobě líbily. Ale rozhodně ne na Petře :D :D
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni po odečtení všech bodů za lonskej TM a TŠ.
Čísla v první závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou, čísla ve druhý závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Lucku Šafářovou.
Hvězdička (*) znamená, že hráčka bude hrát na TM, znaménko plus (+) znamená, hráčka bude hrát na TŠ ...

1. Williams, S. 7146 (+1549) (+4531) *
2. Sharapova 6680 (+1083) (+4065) *
------------------------------------------
3. Kvitová 5597 (0) (+2982) *
------------------------------------------
4. Halep 5403 (-194) (+2788) *
5. Bouchard 4523 (-1074) (+1908) *
6. Radwanska, A. 4441 (-1156) (+1826) *
7. Ivanovic 4410 (-1187) (+1795) *
8. Wozniacki 4045 (-1552) (+1430) *
9. Li 3970 (-1627) (+1355)
10. Kerber 3480 (-2117) (+865)
11. Makarova 2970 (-2627) (+355) +
12. Cibulkova 2908 (-2689) (+293) +
13. Errani 2775 (-2822) (+160)
14. Jankovic 2675 (-2922) (+60)
15. Pennetta 2642 (-2955) (+27) +
-------------------------------------------
16. Šafářová 2615 (-2982) (0)
-------------------------------------------
17. Petkovic 2495 (-3102) (-120) +
18. Suarez Navarro 2370 (-3227) (-245) +
19. Williams, V. 2270 (-3327) (-345)
20. Cornet 2175 (-3422) (-440) +
...

Petra Kvitová se před TM posunula na třetí místo v žebříčku a tuto pozici si už nejspíš udrží.
Reálně jí může předstihnout už jen Halepová, která má ale těžkej los.
Petru by mohly teoreticky předstihnout i Bouchardová, Aga Radwanská a Ivanovicová, ale ty by musely TM vyhrát a ještě spoléhat na to, že Petra na TM nevyhraje ani jeden zápas.
Petra by se za určitejch okolností mohla posunout i na druhý místo. Vyžadovalo by to ale TM vyhrát a současně by Sharapova na TM nesměla vyhrát víc než jeden zápas ...

Lucka Šafářová se díky postupu do semifinále v Moskvě posunula v žebříčku na 16.místo.
Spokojená ale být nemůže, protože propásla obrovskou šanci na titul a posun až na 13.místo což by bylo její životní maximum.
Lucku ještě navíc můžou předstihnout Petkovicová a Suarez Navarrová, který hrajou na TŠ...
Reagovat
smazaný uživatel
23 rokov, už 6 titul , pravdepodobne prida ďalší :)
veľký potenciál
ale potrebuje ešte veľa na sebe zapracovať. Najmä pohyb a podanie. Lebo takýmto štýlom ako hraje teraz sa do TOP10 nedostane. Potencial ma , to jej neberiem ale nie vždy ho dokáže človek využiť. :/
Dufam, že Nastu tento titul nakopne, schudne cez prestavku a v januári bude chudučka behať po kurte a davať eso za esom :)
Reagovat
Davor1
dobré blbosti...že bude v januári chudučká behať po kurte a dávať eso za esom :D :D :D

Ona je taký somatotyp, že štíhla nikdy nebude, podobne ako Serena, to ale neznamená, že ju to nejako obmedzuje. Nepotrebuje chudnúť aby bola lepšia, potrebuje trénovať a využívať naplno to, čo má k dispozícií..
Potenciál má veľký a ja verím, že budúci rok už bude stabilne v prvej dvadsiatke, na desiatku to ešte nevidím, ale snáď časom...Ja jej veľmi fandím, patrí do širšieho okruhu mojich favoritiek tak ju dosť sledujem, pozeral som aj dnes a tretí set už bola solídna jazda, hrala výborne a som za ten titul rád...
Reagovat
smazaný uživatel
čo stačí Serene na to aby ostala NO.1 ?
Reagovat
blixa
To záleží na Marfušce. Pokud by obě vše na TM vyhrávaly, tak Sereně stačí finále, které by mohla prohrát a i tak by o 16 bodů byla první.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, ale hned po Brisbane kde hrát nebude by byla druhá:(
Reagovat
PetaM
Řekni Caro a Petře, ať se snaží a Mášena nemusí postoupit ani ze skupiny :D Mise může začít už v úterý, kdy Caro vyřídí Mášu :D
Reagovat
blixa
Tak pokud by Mášena naopak vše rupla, tak to má Serena "bez boje". Petra ji na TM dohnat nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude NO.1 po AO'15 :) :) :)
Reagovat
blixa
No to doufám ! ;-)
Reagovat
PetaM
Správně :D
Reagovat
Cico93
nebude!
Reagovat
smazaný uživatel
Nekaž nám iluze. ;)
Reagovat
blixa
Nepyskuj a běž si přečíst Dostojevského ;-)
Reagovat
Cico93
Ani idem dielo I.diot :)
Ani to tu necche napísať.
Reagovat
PetaM
O Petru tak moc nejde ... :D Hlavně, ať Máša není No. 1 :D :D
Reagovat
blixa
No dovol ! O Petru jde ! Mášena je mi ukradená ! Ať si je klidně NO.1, když jí bude Petra dýchat na záda než Serena odskočená o 1500 bodů.
Reagovat
PetaM
Takhle jsem to nemyslel :D

Hele, proč o 1.500 bodů? Však stačí, aby Serena a Petra byly ve finále a Petra jí tam porazila. Bude mít skvělý bodový polštář na to, aby jí během Brisbane - Sydney - AO dostala. :)
Reagovat
lars
nejlepsi finale na TM by bylo Peta - Busicka :))
Reagovat
blixa
Tak polštářem bych to zrovna nenazval. Je mezi nimi 1546 bodů a finále sundá 450, takže furt přes 1000 bodů. Takže žádný komfort.
Reagovat
PetaM
No, ale 1.500 bodů až do konce sezóny ... Kdo by nechtěl :D Pak bude mít 2.000 bodů za AO a W, 900 bodů za Wuhan, 1.500 za TM, to je slušné :D A až do Wimbledonu může těžit :D Ještě si omylem vyhraje FO, a pohoda klídek tabáček :D :D
Reagovat
blixa
To jsem nějak nepochopil ale nevadí, nemusím všemu rozumět ;-)
Reagovat
lars
No kdyby se AO hralo na trave jako driv, tak by nejaka velka sance vyhrat AO pro Petu mozna byla. :))
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase chcem aby v dalšej sezone bola No.1 aj Petra aj Maria ale aj Serena :D
aby sa konečne doťahovali , z turnaja na turnaj. Po každom väčšom turnaji by bola jedna z nich svetova jednotka :D aby boli herne na jednej urovni a aby tam bola nejaka väčšia rivalita , aby sa dostavali pravidelne do záverečných kôl (t.j. SF a Finale) a nie vypadavali v prvých kolách.
Reagovat
smazaný uživatel
a ked nie to , tak nech Serena vladne ešte aspon rok a pol :D alebo aj dva :D
ale myslím si, že Petra bude mať na AO'15 a celkovo v januári najväčšiu šancu na NO.1 aku kedy mala.
Reagovat
blixa
No ale to hodně záleží na výsledku TM. Taky může mít Serena nedostižný náskok.
Reagovat
lars
nejvetsi sanci na No 1 mela v lednu 2012. Stacilo nehrat HC a misto toho nejaky vyhrat WTA turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
O Petru jde chci aby se jí dařilo , ale raději na post 1 uvidím Serenu jak Mashenu , ale tak aby mezi 1 až 3 místem byl zhruba 500 bodů , to by bylo super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist