Preview: Turnaj mistrů v Londýně

9. 11. 2014, 00:15
Previews 160
První hráč světového žebříčku Novak Djokovič ze Srbska je největším favoritem Turnaje mistrů. Výhrou v Londýně by zkompletoval hattrick, což by dokázal jako teprve třetí hráč v historii. Popáté za sebou je mezi elitní osmičkou sezony i český tenista Tomáš Berdych.
Účastníci Turnaje mistrů 2014

Djokovič ovládl Turnaj mistrů poprvé v Šanghaji 2008 a v Londýně nenašel přemožitele loni a předloni. Pokud by závěrečný turnaj sezony vyhrál potřetí za sebou, navázal by na Ivana Lendla (1985-87) a Rumuna Ilieho Nastaseho (1971-73). "Dvě předešlé výhry v Londýně mi dodávají sebevědomí, že tady jsem schopen zahrát dobře," řekl sedmadvacetiletý Djokovič na webu ATP Tour.

Do londýnské O2 areny přijede Djokovič jako čerstvý otec a povzbuzený titulem v Paříži. V hale navíc vyhrál už 27 zápasů po sobě. "Vyhrál jsem poslední čtyři turnaje v hale za dva roky, co jsem hrál. Cítím se pod střechou velmi pohodlně, je to moje oblíbené prostředí. Skvěle se mi tam podává i returnuje," řekl Djokovič.

Na Turnaji mistrů, který začne v neděli, bude Djokovič zároveň hájit pozici světové jedničky. Je ovšem blízko k tomu, aby rok na pozici lídra zakončil, protože sesadit ho může jen Švýcar Roger Federer, před kterým má náskok 1310 bodů. Neporažený vítěz v Londýně získá 1500 bodů. "Jsem přesvědčen, že první místo uhájí," řekl Berdych.

Právě Berdych, vítěz Australian Open Stan Wawrinka ze Švýcarska a vítěz US Open Marin Čilič z Chorvatska jsou s Djokovičem ve skupině. Srb má se všemi pozitivní bilanci, dohromady nad trojicí soupeřů vede 41:5. "O Djokovičovi toho není moc co povídat. Hraje neuvěřitelný tenis," řekl Berdych, který má se svěřencem Mariána Vajdy a Borise Beckera bilanci 2:16 a naposledy mu jednoznačně podlehl ve finále v Pekingu, kde uhrál jen dva gamy.

Program prvních dnů
na Turnaji mistrů 2014:

neděle 9. listopadu
13:00 Bennet./Roger - Granol./López
15:00 Murray - Nišikori
19:00 Nestor/Zimonjič - Dodig/Melo
21:00 Federer - Raonic
pondělí 10. listopadu
13:00 Peya/Soares - Rojer/Tecau
15:00 Wawrinka - Berdych
19:00 Bryan/Bryan - Kubot/Lindstedt
21:00 Djokovič - Čilič

Druhou čtveřici tvoří Švýcar Roger Federer, domácí Andy Murray a debutanti Kei Nišikori z Japonska s Kanaďanem Milosem Raonicem. "Tady není lehký zápas a je třeba to brát jeden po druhém," řekl Murray, který letos po Lendlovi nečekaně angažoval trenérku Francouzku Amélii Mauresmovou. "Umím hrát s těmi nejlepšími a tenis si teď užívám," řekl Brit, který na podzim vyhrál tři turnaje a po US Open prohrál jen tři zápasy.

Ze tří nováčků - vedle Nišikoriho a Raonice hraje na Turnaji mistrů poprvé i Čilič - se největší šance dávají japonské světové pětce. "Budu nervózní, přece jen je to úspěch dostat se sem. Ale už jsem letos zdolal Novaka (Djokoviče) v semifinále US Open, což mi dodalo odvahu a vědomí, že jsem schopen nejlepší porážet," řekl Nišikori.

Hráči se ve skupinách střetnou každý s každým a první dva postoupí do semifinále. Neporažený vítěz vydělá 2,075 milionu dolarů.

 

 

• LOS TURNAJE MISTRŮ, LONDÝN 2014 •
DVOUHRA
Skupina A: Skupina B:
Novak Djokovič (1-Srb.) Roger Federer (2-Švýc.)
Stan Wawrinka (3-Švýc.) Kei Nišikori (4-Jap.)
Tomáš Berdych (6-ČR) Andy Murray (5-Brit.)
Marin Čilič (8-Chorv.) Milos Raonic (7-Kan.)
ČTYŘHRA
Skupina A: Skupina B:
Bryan/Bryan (1-USA) Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.)
Peya/Soares (3-Rak./Braz.) Benneteau /Roger-Vasselin (4-Fr.)
Rojer/Tecau (5-Niz./Rum.) Granollers/López (6-Šp.)
Kubot/Lindstedt (8-Pol./Švéd.) Dodig/Melo (7-Chorv./Braz.)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

160
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hodí někdo odkaz na stream RF?
Reagovat
Cico93
http://www.fixalen.tv/20141109/vv-939588-tennis-545ee494541768.86492953.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidíte Rogera dneska?
Reagovat
Mayo
2-0 to vidím
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas :)
Reagovat
Kozoroh
Roger-Miloš 2-0. O2 aréna Rogerovi sedí víc než hala Bercy.
Reagovat
spaniel
S halou to nema nic
Reagovat
Denis92
https://www.facebook.com/Federer/photos/a.70795379940.71425.64760994940/10152831447079941/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Aréna 02 a skóre bude rovnaké.
Reagovat
pockerface
Andy se tou strhující jízdou, kterou se dostal na TM podle mě dost vyšťavil, místo toho, aby za ten týden nabral síly, tak mi přišlo, že o všechny přišel a teprve nyní na něj dolehla ta strašná únava z minulých týdnů. Ale třeba měl fakt jen den blbec a proti Milošovi bude hrát úplně jinak. Jako fanouška Rogera by mi vůbec nevadil jeho mdlý výkon i s Rogerem. Ale ne pravda, že bych chtěl spíš pěkný, strhující tenis s vítězným koncem pro Rogera.
Reagovat
Kozoroh
... že dnes pro Andyho TM prakticky skončil. Očekával jsem sice, že to s Keiem nebude mít lehké, ale že se samurajem prohraje ve dvou setech, tak s tím sem moc nepočítal. Situace se pro Můru zamotala. Kei byl z trojice soupeřů jediný, s kterým měl pozitivní H2H. S Fedexem ji má vyrovnanou a s Milošem dokonce negativní. V zápase proti Rogerovi moc Andymu nevěřím, neboť Roger je daleko lepší halař než skoták, což dokazují nejen dosažené výsledky, ale i bilance v hale, v níž se střetli 4x a Andy získal všehovšudy jeden set + v londýnské hale je Roger jak ryba ve vodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray Federera na TM už porazil, takze musel ziskat viac ako set..
Reagovat
rod_laver
To ještě bylo v Šanghaji, v Londýně ho neporazil. Andy určitě i trochu bojuje s únavou, ale přijde mi, že mu londýnská hala moc nesedí (možná i tím, že je pod tlakem?). V roce 2012 jsem jejich poslední halový souboj viděl osobně, Andy měl dobře zápas rozjetý, přesto prohrál 2:0 na sety, přičemž právě o měsíc dříve v Šanghaji byl výsledek opačný.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je v hale výborný hráč, hoci ten dnešok tomu nenasvedčuje..Deň blbec, únava, tlak z pozície favorita, asi všetko dohromady..Podľa mňa má stále šance na dve výhry..
Reagovat
rod_laver
Já Andyho po dnešku rozhodně neodepisuju, ale když se podíváš na jeho výsledky, tak zaznamenal v hale největší úspěchy na turnajích typu Valencie, Moskva či Petrohrad. Určitě mi víc sedí na turnajích typu Cincinnati anebo Šanghaj nebo TM či Masters v Bercy. Já považuju za černého koně skupiny Nishikoriho.
Reagovat
gigin
Hlavně ať nepostúpí Rožérek.
Reagovat
rod_laver
No a pokud postoupí, tak snad nerupne v semifinále s Erniem.
Reagovat
Cico93
;)
Reagovat
gigin
Počkaj za rok!
Reagovat
rod_laver
Jasné, do roka a do dne.. s ním tak v baru (spíš bordelu) ve Stockholmu :D
Reagovat
gigin
Nebo na RG? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo! Od Wimbledonu absolutně nejhorší výkon podpořený naprostou demencí. Jako celou sezonu naprosto nepochopitelná psychická nevýhoda po brejku. Co to jako má být? Proč je po každém brejku hlavou úplně dole? Hráč s jeho zkušenostmi by měl Keie z úvodních gamů zadupat do země a ne mu hned vrátit brejk dvěma dvojchybami. Kei byl nervózní jako prase a nic z toho.

Totálně mizerný výkon, pasivní až běda, spousta chyb a hlavně zase ta naprostá demence v koncovce. Co to má být? Hráč jeho kvalit a zkušeností se 2x totálně sesype, když jde podávat za stavu 4:5? Vážně? Ne, fakt zoufalost toho nejhlubšího zrna. Nišikori má 1. servis okolo 50% a Andy, jindy parádní returner, returnuje pomalu jak Karlovič. A zas klasika. Stáhl brejk, srovnal na 4:4, měl mít mentální výhodu, dá sobě i fanouškům naději a pak si takhle servis úplně odjebe? Co to má jako být?

O kvalitě 2. servisu se netřeba bavit. Že ho má z té špičky absolutně nejhorší, není žádné tajemství. Ale dneska to bylo ještě markantnější, když proti stál výborný hráč na returnu a hráč, který ho jako jeden z mála dokáže přehrát v BH výměnách. Je fajn, že dal docela dost es, ale byly mu úplně k ničemu. Dodám, že po 2. servisu uhrál 28% výměn. Trapas.

Keie třeba pochválit, nepředvedl nějaký top výkon, dneska z těch 8 by porazil Andyho asi každý, ale zahrál hodně dobrý zápas. Především konec 1. setu a většinu toho druhého. Nespěchal, připravoval si pozici a i přes to, že podával totálně mizerně, držel servis docela v pohodě krom té jedné situace. Navíc skvěle returnoval a vyhrál naprosto zaslouženě. Ukázal, proč jsem se jeho z těch hráčům ve skupině bál asi nejvíce.
Reagovat
smazaný uživatel
Je naprosto k vzteku, že hraje 6 týdnů v řadě, dře jak kůň, konečně poznává chuť vítězství, všechno pro to, aby se Londýna dostal, a pak předvede tohle. Nechápu, takovou odevzdanost a pasivitu jsem fakt viděl naposledy v tom zápase s Dimitrovem ve Wimbledonu.

Co se týče postupové matematiky, teoreticky může pořád Andy postoupit, ale výrazně si to ztížil. Naprosto jednoznačně bude muset porazit poraženého z druhého dnešního zápasu, ideálně oba dva. Navíc je důležitý každý set a porážka 0:2 ho staví do nepříjemné pozice. Dostal sám sebe do pozice, kdy musí porazit i Rogera, což se mu povedlo naposledy na Australan Open 2013 (dost možná jeho nejlepší ?velký? zápas v kariéře).

A závěrem ještě jedna věc. Naprosto si zavřel dveře skončit na konci roku na čtvrtém místě, takže se nemůžu dočkat, až do ČF na Australan Open vyvázne jednoho z velké trojky a prodlouží svou špatnou sérii na GS, ze které se vymyká, světě div se, Roland Garros.

Parádní zakončení víkendu, který je od začátku posraným nahoru. Nejprve sudí zařízne Liverpool proti největšímu odpadu fotbalového světa a pak tohle. Večerní zápas mi je momentálně úplně ukradený., Podívám se na něho, ale ani se na něj netěším. Až mě tenhle zápas znechutil.

A mimochodem. To, co pořadatelé připravili za kurt, je neskutečný blivajs. Jestli byla Paříž pomalá, tak tohle je ještě pomalejší. Nole si někde na hotelu mne ruce.
Reagovat
Davor1
Super príspevok, podpisujem sa.
Súhlasím, že 4. miesto už do AO neuhraje...Nemyslím si ale, že s Nadalom alebo Fedexom vo štvrťfinále by išiel automaticky von, tých by oboch mohol poraziť, ktovie, ako na tom Nadal po operácii bude a s Rogerom na outdoor harde vie zahrať, to ale bude musieť podať diametrálne odlišný výkon ako dnes. Bojím sa akurát, že zase schytá do QF Djoka a koniec.

Nechápem, ako sa z neho stal taký labil, je na tom ešte oveľa horšie ako pred Lendlom, ten servis je absolútny des a return je ako na hojdačke, jeden zápas vynikajúci a ďalší totálne smiešny. Nerozumiem, že takto odovzdáva pravidelne servisy po brejku a tiež, ako dokáže prehrať 4-5 hier v rade...to sa mu predtým nestávalo...
Som fakt zvedavý na budúcu sezónu, túto si ešte nejako zachránil vďaka tým 3 titulom a účasti na TM, ale ak sa budú opakovať podobné zápasy ako dnes alebo vo Wimbledone s Dimitrovom, tak z toho priemeru sa už neposunie :/
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, souhlas. Ta nevyrovnanost je děsná. Příští rok bude klíčový, rozhodne se, jestli se vrátí k naprosté špičce nebo zůstane hráčem 2. sledu. Mentálně ale bez Lendla strádá.

A díky za reakci, aspoň jsem nepsal s takovým slohem zbytečně, musel jsem to vyventilovat a mamku už nebaví poslouchat mé nadávky každý den :D Trošku řiťolezecky bych dodal, že jsem si tě docela oblíbil a seš jedním z mála, díky kterým tu ještě chodím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Davor je veru v pohode a ja tvoje slohy čítam rád..:)

Navyše fandím reds a blues považujem za to isté, čo ty..Hlavne s Mourinhom :)

TOP 4 je málo pravdepodobné..Ale keď Federer bojuje o svetovú jednotku, nevidím dovod, prečo by to nemal skúšať aj Andy s TOP 4..Má na to vacsie sance ako Roger, hoci malé...Ale stále sú..
Reagovat
smazaný uživatel
Stále jsou, ale musel by teď 2x vyhrát a vyhrát i SF minimálně. No, ale co už. Prohrál si tu pozici dávno předtím v sezoně. Je zázrak, že v tom boji ještě je.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak super výběr ve fotbale. Nemusím ti říkat, že ty jsi další z těch lidí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu som trochu rozpoltený, lebo spolu s reds fandím aj Barcelone, hoci s tým Suarezom ma naštvali..Vedel som, že sebe nepomožu a Liverpoolu uškodia..Skoda
Reagovat
Cico93
Halaa Madrid!;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, tam je to na pytel no :-( Kdyby chtěl aspoň Alexis do LFC, ale ne, on chtěl radši za Wengerem. K andho radosti :D
Reagovat
Davor1
Podľa mňa Liverpoolu celkom pomohli, 80 miliónov do kasy celkom poteší :-)
Akurát výber posíl nebol najlepší, Markovič, Lovren a Balotelli boli podľa mňa faily, vydaril sa akurát Lallana...
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve..Tie nákupy..Núkal sa Falcao za polovicu, zobrali prepadák v podobe Taliana..Oni majú dlhodobo úbohy skauting a nákupy s výnimkou Suareza..
Reagovat
smazaný uživatel
Povedli se v posledních letech akorát Coutinho a Sturridge.
Reagovat
smazaný uživatel
Sturridge este áno..

Coutinho sa mi nepáči..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Coutinho je nevyrovnaný, ale když má den, umí vykouzlit neskutečné věci.
Reagovat
Davor1
Super nákup bol ešte Sturidge, on ale akurát vyvážil megafail v podobe Carolla :-D
Ja už PL ani nepozerám, len výsledkovo, odkedy tam vyrástli tie ropné škvrny tak na to nemám žalúdok :/
Reagovat
Cico93
City? Toje hnus !
Reagovat
Davor1
City, Chelsea, PSG...všetko na jedno kopyto :(
Reagovat
dappe
Chelsea je z Anglie jediný konkurenceschopný klub pro LM.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Rodgersovi ty posily nejdou. Nepřivedl hotové hráče, Markovič potřebuje čas, to samé Manquillo s Morenem, kteří ale budou fajn. Lallana je dobrý, ale předražený, za ty prachy mohli mít lepšího hráče. Lovren je úlet, hraje úplný prd, stál 20 mega a odejít kvůli němu musel takový srdcař jako Agger. Balotelli úplně mimo, tohle nepochopím asi nikdy, naprosto nehodící se do našeho stylu hry založeném na pohybu.

Nejlépe bych hodnotil Cana, má 20 a na svůj věk je fyzicky vyspělý a ještě půjde nahoru, techniku i sílu má, umí potáhnotu míč, vystřeli, bránit taky. Ale potřebuje se zlepšit ve hře bez míče a trochu takticky, jinak bude super.
Reagovat
Davor1
Lallana bol určite predražený, ale je to hotový hráč, angličan, navyše do liverpoolskej hry ako stavaný...jeho hodnotím ako najlepšiu posilu...
Can takisto výborný nákup za tú cenu, Bayern bude jeho predaj ešte ľutovať...
Podľa mňa najväčším zlyhaním bolo, že neprišiel žiadny top hráč (Alexis, Falcao a podobne), ktorý by to prebral po Suarezovi...všetky posily majú potenciál a talent, ale súčasná kvalita na špičku nestačí (až na Balotelliho, ale ten je stratený prípad) :/ do toho to zranenie Daniho a neschopnosť Rodgersa nájsť tomu tímu systém, ktorý by mu najlepšie sedel...:/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, přesně tak. Žádný hotový top hráč, jenom talenty nebo dementi typu Balotelliho.
Reagovat
Davor1
vďaka, tiež čítam rád príspevky, ktoré majú hlavu, pätu a nejakú pointu a tie tvoje medzi ne patria ;)

tak snáď si mamka od nadávok cez týždeň trochu odpočinie, myslím že Liverpool hrá až v sobotu a Andy by sa tiež mohol vschopiť, Miloša poraziť a Rogera prinajhoršom potrápiť :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Liverpool naštěstí až za dva týdny, je repre pauza :D

Andy snad zabojuje a odehraje to se ctí. Miloše dát musí a s Rogerem bez šancí nebude.
Reagovat
Kozoroh
Bude záležet na tom, koho do ČF schytá. Pokud Noleho, tak to je na 99% jisté, že dál nepostoupí, na pomalém betonu na Djokera neumí. Ani proti Rogerovi moc šancí mít nebude, na AO (potažmo na GS) ho porazil jen 1x a to v době, kdy hrál výborně, byl pro Noleho aspol. plně konkurenceschopný + trénoval ho Lendl.
Proti Nadalovi už má větší šanci, je otázkou, v jaké formě se Nadal vrátí. Je dokonce možné, že by pro něj bylo nejlepší hrát v Nadalově čtvrtce, neboť není jasné, komu bude patřit čtvrtá čtvrtka (jestli Wawrinkovi, Nišikorimu nebo dokonce Berdychovi).

Andy už podle mě GS turnaj nevyhraje. Bez Lendla (nebo jemu podobnému) už to nedokáže.
Reagovat
Mayo
Andy pod Lendlom bol topka, pri tej hre bolo absolútne jedno či nastúpi proti Nadalovi, Fedexovi alebo Djokovičovi...ale tento tenis mi u neho chýba a je daleko od neho...má na oveľa viac a ja som veľmi zvedavý kedy sa dostane do toho..každopádne mne u neho chýba ten hlad po víťazstvách veľkých neviem si pomôcť...s jeho talentom má na viac proste, to je môj názor
Reagovat
pockerface
Andy se tou strhující jízdou, kterou se dostal na TM podle mě dost vyšťavil, místo toho, aby za ten týden nabral síly, tak mi přišlo, že o všechny přišel a teprve nyní na něj dolehla ta strašná únava z minulých týdnů. Ale třeba měl fakt jen den blbec a proti Milošovi bude hrát úplně jinak. Jako fanouška Rogera by mi vůbec nevadil jeho mdlý výkon i s Rogerem. Ale ne pravda, že bych chtěl spíš pěkný, strhující tenis s vítězným koncem pro Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, příspěvek se mi tu nevejde, ani když uberu skoro třetinu.
Reagovat
Mayo
Omg to co robil ten Andy , des...ani zo skupiny nepojde
Reagovat
Davor1
Výborne Kei, ešte poraziť aspoň Raoniča a sezónu zakončí s vyše 5000 bodmi, čo by bola fanzázia...v prípade postupu do semi by tam bola dokonca veľká šanca na 4. miesto...
Murray veľmi sklamal, po tých dobrých halových turnajoch som čakal oveľa viac...
Reagovat
pockerface
Nevím, ale není letos nováčkem na TM Andy? Protože způsob hry by to mu odpovídal.
Reagovat
Cico93
Ja tomu nerozumiem, bojuje 6 týždnov o TM. Príde tam a predvedie toto, úplný hnus čo dneska zahral! Tuje kritika na mieste.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná byl pro něj ve výsledku boj o TM zajímavější, než samotný TM...
Reagovat
Cico93
Deň blbec? Možno zranenie? Inak si to fakt nwm vysvetliť.
Reagovat
pockerface
nechával se ošetřovat, možný je všechno. Ale tak jako Petra měla na TM první zápas den blbec a Serena proti Simoně, tak ho měl asi opravdu dnes i Andy.
Reagovat
pockerface
přesně, když si vzpomenu na ten zápas s Robredem, tak jak může ještě doma, takhle odchodit zápas. Kdyby prohrál, ale byla by tam vidět snaha, vůle, bojovnost, tak prostě napíšu škoda, Kei byl lepší, ale tam nic z toho dneska prostě nebylo. Keiovi i přes nervozitu stačil velmi průměrný výkon. Tragičtěji snad už Andy ani nemůže zahrát.
Reagovat
pockerface
aha, tak já si na chvíli přepnul na H+H a na jednou koukám, že Andy do projel 2x 6:4, takže jsem prošvihl závěr zápasu. Doufám, že Roger Miloše rychle vyprovodí z kurtu, nechci ponocovat a zítra snad budou hezčí a napínavější zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Karty sú rozdané a Andy má pred sebou imperatívum dvoch výhier..Dokonca ani tie mu postup nezaručujú..Dnes ma sklamal, Nishikori v druhom sete naopak veľmi dobrý výkon..

Vecer by mohol vyhrat Miloš, nech skupina chytí tú pravú zápletku..
Reagovat
kada.tom
kéž by Milos vyhrál :-))
Reagovat
kada.tom
Andy, Andy ... fakt děsnej výkon.
A gratulace Keiovi, dneska hrál parádně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kei zvládl svoji premiéru na výbornou.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda neviděla jsem to do začátku, ale Samuraj se toho zrovna nebojí...
Reagovat
Davor1
Ako to vyzerá v hľadisku? Má Andy na svojej strane aspoň divákov?
Reagovat
pockerface
komentátor říkal, že diváci tleskají po každém vyhraném fyftýnu i Keiovi, takže, že by měl Andy nějakou velkou diváckou převahu to asi zatím nevypadá. Jako kdyby tím výkonem bylo i publikum trochu uspaný, zamrzlý.
Reagovat
Davor1
vďaka...nečudujem sa, že ich Murrayho mdlý výkon veľmi nevzrušoval :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ani prd, V O2 klasicky, tam mu nefandili nikdy. Tam je to publikum tak multikulti, že tam neměl nikdy podporu. V SF 2012 dokonce fandilo víc lidí Fedexovi.
Reagovat
Cico93
Andy davaj, torchu emocii do toho.
Reagovat
kada.tom
Andy, bojuj!!!
Reagovat
pockerface
skupina Rogera je asi vyrovnanější co se týče šancí na postup všech 4. Skupina Noleho bude podle mě hrát líbivější tenis. Nepamatuji si pěkný zápas ve kterým hrál Miloš, těším se na zápas Kei x Roger, to by mohl být pěkný a snad se vzpamatuje Andy a ostatní zápasy budou také stát za to.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas o poznanie slabší, ako sa očakávalo..Teda hlavne vďaka Murraymu..Hovorí sa, že Andy hrá slabo, keď má problémy vo vztahu s frajerkou..Takze predpokladam, ze ta sa s nim tesne pred zapasom rozisla a pripravila ho o vsetok majetok..Iného vysvetlenia nemám..Veď dva mesiace dre ako koň, aby sa dostal na tento zápas a potom to odchodí..Pritom v prvom sete by mu na výhru stacil aj priemerný výkon, Nishikori hral slabo a v prvej polovici setu vyslovene slabo..
Reagovat
pockerface
Kim je v hledišti :-), leda, že by se pohádali před zápasem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kim tam je a podporuje, takže tím to není. Prostě den blbec.

Teď ale brejk, ještě žijeme!
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, šanca tam je..

Ale oproti už stojí lepší súper, než tomu bolo v prvom sete..
Reagovat
dadaft
chci parádní finále Federer - Nishikori.
Reagovat
Davor1
obávam sa, aby sa neopakovala situácia z USO, že Kei vyradí v semi Djokovica a vo finále polomŕtvy vykape...
Reagovat
pockerface
ano, psal jsem to níže, že Kei hraje dech beroucí tenis na začátku turnajů a ve finálních fázích odejde fyzicky a je to fraška. Tak by opravdu bylo nejlepší finále Nole x Roger nebo Tomáš x Roger.
Reagovat
Cico93
Jeto vôbec TM?. abo som omylom zapol dajaké ITF:)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná výměna :)
Reagovat
kada.tom
Andy, co to je jako?
Reagovat
Cico93
Povedzte dakto Andymu, že hra na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Trapas, ostuda, naprostá katastrofa ze strany Murrayho. Úvod hrozný oba, Kei bez servisu, ale ten blbec není schopný potvrdit brejk. Když ho potvrzuje, dá 2 DF a jednu UE, tohle je letošní klasika. Navíc ve výměnách pasivní až to bolí, nehorázně špatný return a klasicky špatné rozhodování na BB nebo SB soupeře, jak jinak. Každý set na turnaji je důležitý, takže to může být komplikace. Absolutní zbytečnost, fakt že jo. S tímhle tam neměl ani jezdit. Kei se rozehrál poslední gamy trochu.
Reagovat
smazaný uživatel
A mentálně taky úplně mimo. Bezkrevný výkon, žádná snaha o zvrat, letargie jak s Dimitrovem ve Wimbledonu, nejhorší zápas od Wimbledonu, lépe hrál i polomrtvý s Haasem v 1. kole US Open. A ani Djokovič ho dlouho tz BH takhle nepřehrával, neskutečné. Tohle je fakt nedůstojné od Murrayho. Hezky si může prvním zápasem zavřít dveře do SF.
Reagovat
Kozoroh
Chápu, že jsi zklamaný z výkonu Andyho, ale proč mu nadáváš do blbce, když jsi jeho fanda?
Reagovat
smazaný uživatel
Bys měl slyšet mě, jak řvu na Novaka, když kazí.. :))
Reagovat
spaniel
To je katastrofa co zatim predvadi Murray. Oba hraji bidne, Kei bez prvniho servisu, druhy ma jak skolacka, ale Murray dokaze byt jeste horsi. Strasne pasivni hra. Dobra obrana na Keie staci, casto se vyhaze sam spoustou chyb, ale vse ma sve hranice. 17% hry v kurt je extremne pasivni.
Reagovat
Cico93
Som to prepol nazad na ženy, fakt bieda.
Reagovat
Davor1
Nemám možnosť to pozerať, tak som celkom rád, že o veľa neprichádzam...keď dnes Andy prehrá, tak podľa mňa si výrazne podkope šance na SF a celá tá vyčerpávajúca séria od Shenzenu vyjde na nič...jeho prehra by nebola dobrá ani pre Rogera, zápas s ním totiž bude pre Andyho existenčný a zabojovať on vie...
Reagovat
pockerface
taky jsem si říkal, že by pro Rogera asi bylo dobré, kdyby Andy vyhrál, ale pokud Roger dnes vyhraje, pak by mohl porazit i Nishikoriho a Kei porazí Andyho a Miloše, tak by Rogerovi stačil k postupu set s Andym. Pokud dneska Andy prohraje, tak tu skupinu dost zamotá, a může to být jako u Petry na TM, kde ani se 2 výhrami nemusí hráč postoupit do SF.
Reagovat
pockerface
Andy x Kei zatím pěkně nervózní začátek zápasu. Ono se není co divit, ta atmosféra musí na ně doléhat. Andy je doma a očekává se od něj postup spolu s Rogerem a Kei je nováček a zase někteří od něj čekají, že překvapí, možná takový černý koník turnaje. Ale pokud by došel do SF případně F, tak se opět obávám o jeho fyzičku. A pokud by Kei opravdu došel takhle daleko, tak snad by to nebyla z jeho strany fraška, protože to co odehrál proti Nolemu v Paríži to mi bylo téměř líto, jak se tam ploužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach Rafo :-( jak mi chybíš..není komu fandit. Tak aspoň Andymu přeju.
Reagovat
kada.tom
Při Andyho zápase ve studiu jeho brácha :-D
Tak snad Andy vyhraje :-))
Reagovat
Cico93
Dosť bolo ženskej komédie. TM je TM:)
Reagovat
smazaný uživatel
jo vážně? Andy právě nedokázal stvrdit brejk, tak jak to teda je? :D :D
Reagovat
Cico93
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Můra je poslední dobou taky expert na nerváky, neschopnej udržet servis :D no nic, já jdu dokoukat tu komedii :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak v té anketě chybí Cilic, přestože je tam Ferrer, který je až náhradník.
Reagovat
Kozoroh
Zajímalo by mě, kolik lidí hlasovalo pro Ferrera. Pokud bychom to vzali průměrem, tak 20 :-D
Reagovat
Mayo
Tak to zacina, prvy zapas neuvidim ale ocakavam vyhru Andyho, a v druhom Roger v dvoch
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/133144376702967/photos/a.160052227345515.41302.133144376702967/976638065686923/?type=1&theater
Reagovat
rod_laver
Fajn fotka, vyzařuje z ní tradičně skvělá atmosféra londýnské 02.
Reagovat
kada.tom
Ano! Španělé vyhráli, pěkný tenis :-)
Frantíci bez šancí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě jsou vraníkem turnaje Dodig/Melo, jsem na ně zvědavý dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
zelenáči zaplatí nováčkovskou daň. Než se Kei rozkouká, bude prohrávat 0:1, ve druhém setu se zlepší, ale Andy si to už pohlídá.
Kei-Andy 0:2 (2:6, 4:6)

Zápas Rogera a Raonice by mohl být vyrovnanější, nedivil bych se, kdyby Miloš ukořistil set, ale celkově na vítězství věřím Rogerovi.
Roger-Raonic 2:0 (6:4, 7:6)
Reagovat
kada.tom
Jsem zvědav, jak dneska vstoupí deblový páry do TM :-)
Budu fandit Španělům a Dodig/Melo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tenhle den jsem se dlouho těšila asi jako my všichni, někdo si ale na svý přijde až zítra. Sir Murray zahajuje, avšak favorita prvního duelu nemám, záleží na fyzičce a nervozitě samuraje a zda Murray ukáže přinejmenším to, co za poslední týdny dokázal. Londýnské publikum ho snad přijme už kvůli tomu vlčímu máku :D Je mi vcelku jedno, kdo z nich by měl postoupit ze skupiny s Rogerem. Féďa musí začít dobře, zvlášť proti Miloušovi, tady by to mělo být jednodušší :)
Reagovat
Cico93
Llen aby zase nebol Shrek nebreaknuteľný:)
Reagovat
smazaný uživatel
nestraš prosimtě, zelenáč znervózní z těch světel a Féďa ho pošle zpátky do jeho bažiny :D
Reagovat
pockerface
to, že Miloš porazil Rogera na 7 pokus snad neznamená, že ho bude teď už porážet pořád. Ten jeho neskutečný zápas s Rogerem byl doufám výkřik do tmy a dnes bude Miloš hrát jako proti Nolemu ve finále. Roger je mazák a Miloš bude mít možná rozklepaný kolínka.
Reagovat
smazaný uživatel
no snad máš pravdu, Miloš vypadá zatím v rozhovorech sebejistě, ale až potom nastoupí do arény... teda do Federerova obýváku, to bude trošku jiný kafe, doufám, že Edberg pomohl najít taktiku :)
Reagovat
spaniel
Taktika je snad jasna :/
Reagovat
smazaný uživatel
no hlavně return, return, return a zahrát co nejrychleji, nenechat se zašlapat jak posledně, to už snad nezopákne :)
Reagovat
spaniel
To se ani neda nazvat taktikou :) Dostat co nejvic micku do hry. Zalezi jak pujde pavoukovi servis.
Reagovat
Kozoroh
Londýnská O2 aréna je teď Noleho obývák, nemyslíš? ;-)
Reagovat
Cico93
Ten má obyvák na AO:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak i tak, můžou si to tam s Féďou rozdělit napůl ;)
Reagovat
Cico93
Ale nikto nemá taký pekný obyvák jak Rafa v Paríží:-)
Reagovat
spaniel
Ja bych teda radeji v obýváku hard nez antuku :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebo travičku zelenou, té nikdy není dost :)
Reagovat
smazaný uživatel
a co Rogerův wimbledonský obývák? ;)
Reagovat
Cico93
pekná tráva:)
Reagovat
smazaný uživatel
a prej chutná úchvatně, říkal Nolda :D :D
Reagovat
r.Fever
Brisbane - Federer, Nishikori, Cilic, Dimitrov, Hewitt
Chennai - Wawrinka, Tipsarevič, ..
Doha - Djokovič, Berdych, Gasquet (Nadal zatiaľ neistý)
Reagovat
tommr
Tomáš se jako obvykle musí nacpat tam kde hrajou Djokovic a Nadal a kde tudíž nemá sebemenší šanci na titul ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Money, money, money...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy by mal ist tam, kde je Wawrinka..Z taktického hladiska
Reagovat
smazaný uživatel
do Chennai po té minulé zkušenosti nepojede. A v Brisbane by si stejně moc nepomohl.
Reagovat
Kozoroh
Nole v Doha? Hrál už tam někdy?
Djoker každopádně po dlouhé době začíná sezónu jinde než na AO (exhibice nepočítám).
Reagovat
r.Fever
Zdá sa mi, že nie - lebo Nole sa väčšinou pripravuje priamo v Austrálii, buď Hopman alebo v minulosti Brisbane či Adelaide. Alebo tam len trénuje vždy o niečo dlhšie ako ostatní.
Reagovat
gigin
Nevíš, co Génius?
Reagovat
r.Fever
18.11. má exhibíciu v Budapešti (s Thiemom, Raoničom a Fogninim) :D

inak na 1.turnaj v 2015 nemá ešte nikde commitment, deadline je ale až 25.11.
Reagovat
gigin
Maďarky sú pekne rostandy, proč ne :-) díky za info :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Andy Hopman Cup, takže body nenabere a na AO stejně nebude 4. nasazený :-(
Reagovat
tommr
TM má pokud vím přenášet Nova Sport, ale v dnešním programu žádný zápasy nevidím ...
Reagovat
Cico93
Idú motorky. Takže asi to bude vstup priamo do zápasu.
Ale potom už klasika celý týžden všetký zápasy + na Fandovi od zajtra.
Reagovat
Kozoroh
Díval jsem se na web televize.cz a tam je uvedeno, že Nova Sport v 15:00 a 21:05 bude vysílat zápasy z TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tommr
v tištěných programech jsou všude přenosy z TM až od pondělka. Pokud ale začnou už dneska tím líp ... :)
Reagovat
George_Renel
Program O2TV přímo v televizi říká, že v 15:00 začíná přenos z TM na NS.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji si vítězství Andyho.
A vítězství Federera ve třech setech .
Jinak byl bych rád kdyby z této skupiny postoupil : Cilic a Murray
Reagovat
Kozoroh
Čilič je v A!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tě zklamu, ale tahle možnost není reálná.
Reagovat
Kozoroh
Dnes startuje poslední turnaj ATP Tour sezóny 2014! Své zápasy dnes rozehrají hráči skupiny B, kterou považuji za velmi vyrovnanou, ačkoliv jsou v ní dva nováčci.
Murray-Nišikori: Bilance sice vypovídá ve prospěch Andyho (3:0), ale k poslednímu střetu došlo na počátku loňského roku a od té doby se mnoho věcí (hlavně u samuraje) změnilo. Pokud bude samuraj plný síly, čeká nás napínavá bitva na tři sety.
Federer-Raonič: Londýnská hala sedí Rogerovi líp než pařížská, proto můj odhad zní: 2:0 pro Fedexe.
Reagovat
Kozoroh
Dnes startuje poslední turnaj ATP Tour sezóny 2014! Své zápasy dnes rozehrají hráči skupiny B, kterou považuji za velmi vyrovnanou, ačkoliv jsou v ní dva nováčci.
Murray-Nišikori: Bilance sice vypovídá ve prospěch Andyho (3:0), ale k poslednímu střetu došlo na počátku loňského roku a od té doby se mnoho věcí (hlavně u samuraje) změnilo. Pokud bude samuraj plný síly, čeká nás napínavá bitva na tři sety.
Federer-Raonič: Londýnská hala sedí Rogerovi líp než pařížská, proto můj odhad zní: 2:0 pro Fedexe.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně se těším, jako už dlouho ne. Andy má parádní skupinu se zajímavými soupeři, na což se fakt těším. A hned na úvod takový bonbónek, na zápas s Keiem jsem hodně zvědavý, může být klidně klíčový, i když je hned první. I přes nepříznivou bilanci totiž věřím, že Andy Miloše porazí. V jediném velkém zápase Miloše porazil. No a na Roger se těším samozřejmě taky, jejich zápasy mě nebaví, jsem rád, že nemá ve skupině Noleho.

Dnešní tipy

Andy - Kei 2:1
Roger - Miloš 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
Na Rogera se těšíš a jedním dechem dodáváš, že jejich zápasy nemáš rád?
Reagovat
smazaný uživatel
že je nemáš rád, abych byl přesný.
Reagovat
smazaný uživatel
Překlep, mělo být, že mě baví. Nebaví mě v poslední době prohrávat s Djokovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už sedí :-)
Já jsem zase chtěl napsat "nebaví", místo "nemáš rád".
Reagovat
Jabadu
Všimněte si, jak Petřin forehand probíhá celým tělem a také mrkněte na rozsah ramenního kloubu. Podle mě je to dar přírody.
https://www.youtube.com/watch?v=hdjsE6pMcNo
Reagovat
kada.tom
Murray - Nishikori
> asi to bude vyrovnaný, ale víc bych věřil Andymu, který na podzim prokázal lepší formu, navíc Andy hraje doma ... 6-4 6-4

Federer - Raonic
> kéž by Milosovi šel servis jako v Paříži :-) ... jsem ale realista, a tak budu rád, když Federerovi sebere set ... 6-4 6-7 6-3
Reagovat
Padme
za tu povedenou sezónu by si zasloužil pořádný výsledek, snad se mu to podaří. Doufám, že Raonicovi nepůjde tolik servis a že Roger líp promyslel taktiku... a že u něj bude stát ŠTĚSTÍ!
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí odkoukat tu Noleho :)
Reagovat
Padme
taktiku, returny, obouručný backhand a pohyb? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí ty returny a pohyb při nich.. podle mě toho ani víc pro to udělat nejde ne? :D
Reagovat
Padme
Jooo returny + backhand... dvě slabiny, které Raonic parádně dokázal využít... Snad to bude z Rogerovi strany dneska o dost lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Ač jsem fanoušek Noleho, držím pěsti Rogerovi.. chci je oba vidět ve finále.. ;)
Reagovat
spaniel
Vazne myslis, ze ma co odkoukat od Noleho?
Fed vs Isner/Raonic/Karlovič 22-3
Nole vs Isner/Raonic/Karlovič 9-4
Reagovat
spaniel
Fed vs Roddick 21-3
Nole vs Roddick 4-5

Ja myslim ze si se servismany umi poradit vic nez dobre. On i Nole prohrají jen kdyz maji fakt spatny den a zároveň maji servismani super den.
Reagovat
George_Renel
a budeme moci koukat spokojeně a nerušeně na 1. zápas TM. Jen se do toho bude trošku motat Tereza.
Každopádně palec redakci za včasný článek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist