Preview: Štěpánek - Isner

17. 6. 2008, 10:08
Previews 0
Na travnatém turnaji v anglickém Nottinghamu dnes v prvním kole změří síly aktuální česká tenisová jednička Radek Štěpánek se světovou čtyřiaosmdesátkou Johnem Isnerem z Ameriky. Půjde o jejich první vzájemné utkání.
Profily hráčů
Štěpánek Radek

Radek Štěpánek má za sebou poměrně povedenou sezonu. Hned na začátku ledna podlehl domácímu Chrisi Guccionemu až v semifinále významného turnaje v australském Sydney. O měsíc a půl později pak v americkém San Jose prohrál s Andy Roddickem dokonce až ve finále. Hned v následujícím turnaji v Memphisu vybojoval další semifinálovou účast. Následovaly dva ne přliš povedené turnaje Serie Masters v Indian Wells a Miami.

V antukové části sezony se od Radka ve srovnání s ostatními povrchy tolik nečekalo, ale český hráč na červené drti odehrál dva velmi dobré turnaje. Nejprve na římském podniku Serie Masters dokázal porazit špičkového antukáře Davida Ferrera, následovala fantastická výhra nad světovou tenisovou jedničkou Rogerem Federerem, než v semifinále pro vyčerpání vzdal Novaku Djokovičovi. Na nedávno minulém French Open Štěpánek opět potvrdil své antukové kvality, když hladce porazil ve formě hrajícího domácího Gillese Simona i zkušeného Tommyho Robreda a nestačil až na favorizovaného Davida Ferrera, kterému přesto podlehl až po velké bitvě v pátém setu. Štěpánek se po těchto výsledcích vyhoupl na 15. pozici žebříčku.

Přechod na trávu pro českého borce úspěšný nebyl - minulý týden podlehl v Halle domácímu Tommy Haasovi, byť po velmi vyrovnaném průběhu a setech 7-6, 6-7 a 4-6. Štěpánkově stylu hry obecně travnatý povrch vyhovuje a jeho výsledky z minulých sezon jsou dobré. V roce 2005 podlehl v Londýně Andy Roddickovi až v semifinále, rok na to se probojoval do čtvrtfinále Wimbledonu. Na místním turnaji ještě nestartoval, ale vstupuje do něho v pozici turnajové jedničky.

Vysoký Američan John Isner je stále ještě nováčkem na okruhu ATP. Do tenisových soutěží nejvyšší úrovně nakoukl teprve loni, jeho vstup byl ale poměrně úspěšný a aktuálně je 84. hráčem světa. Isner je vyznavačem rychlých povrchů a těží především ze své výšky a mohutného servisu. Přestože je Isner hráč s nižší celkovou kvalitou, díky svým schopnostem na vlastním podání je schopen dosahovat dobrých výsledků.
Letošní sezona ale pro něho doposud příliš úspěšná nebyla, jeho nejlepším dosaženým výsledkem je čtvrtfinálová účast ze San Jose.

Na trávě Isner zatím mnoho zápasů neodehrál. Dnes bude startovat v celkově čtvrtém zápase na tomto povrchu a na svém kontě má jedinou výhru - minulý týden V Queen's Clubu vyhrál nad jihoafričanem Andersonem 7-6, 6-4.

Sázková kancelář bwin pochopitelně nabízí jako jasného favorita zápasu Radka Štěpánka s kurzem 1,25. Na Isnera pak můžete u bwin sázet v kurzu 3,2.

Radek Štěpánek (#15-ČR) - John Isner (#84-USA):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist