Preview: Štěpánek - Haas

10. 6. 2008, 07:30
Previews 0
Velmi atraktivní zápas dnes nabídne turnaj v německém Halle ve svém prvním kole. Na travnatém povrchu na sebe narazí ve výborné formě hrající Radek Štěpánek a zraněním sužovaný, ale vždy nebezpečný domácí borec, Tommy Haas.
Profily hráčů

Půjde o čtvrté vzájemné utkání a lepší bilancí se doposud může pochlubit český reprezentant. Všechny tři zápasy se hrály minulý rok a Štěpánek vyhrál dva z nich. Nejprve se na začátku roku v Dubaji radoval Haas, ale karta se ve prospěch Štěpánka obrátila na antukovém turnaji v Římě, kde německý hráč ve druhém setu skrečoval a schopnost Haase porazit potvrdil Radek i v osmifinále srpnového turnaje v Montrealu, kde se radoval z vítězství 6-3, 2-6 a 6-2.

Tommy Haas je velký talent německého tenisu. Na jeho karieru má ale negativní dopad stále se vracející zranění ramene. I kvůli němu je doposud jeho letošní sezona velmi špatná. Haas se letos zúčastnil pouze 7 turnajů, přičemž ve čtyřech z nich vypadl hned v prvním kole a za zmínku stojí jen Indian Wells, do jehož čtvrtfinále nenastoupil pro změnu kvůli problémům s dutinami. Haas s vyjímkou dvou prohraných zápasů následně vynechal celou antukovou část sezony a po šestitýdenní pauze se opět představí až dnes v Halle.

Pokud se Haas v posledních sezonách od antuky stále více odkláněl, tráva je rozhodně povrchem, na kterém se s ním počítat musí. A zvlášťe pak v Halle, kde ho v letech 2005 a 2006 dokázal zastavit vždy až Roger Federer v semifinále. Haas se na letošní turnaj velmi těší, v hledišti ho bude povzbuzovat rodina a jistě sedá očekávat i silná podpora celého stadionu.

Radek Štěpánek letos odehrál naopak mnoho dobrých turnajů - semifinále v Sydney, Memphisu a Římě, finále v San Jose a i aktuálně je ve velmi dobré formě. Antuka pro něho není nejlepším povrchem, přesto se ale po turnajích na ní, a naposledy pěkném French Open, posunul už na 16. místo žebříčku.
 
Právě tráva je přitom pro Radka povrch, který jeho styl hry podporuje a na němž v minulosti dosáhl velmi dobrých výsledků. V Halle se dnes představí celkem potřetí, po pětileté odmlce a jeho maximem na tomto turnaji bylo čtvrtfinále. Štěpánek je ale čtvrtfinalistou Wimbledonu z roku 2006 a opakovaně dosahuje dobrých úspěchů v londýnském Queens Clubu, kde v roce 2005 podlehl Andy Rodickovi až v semifinále.

Je jisté, že nás čeká velice zajímavý souboj a podle sázkové kanceláře bwin je jeho favoritem Radek Štěpánek(kurz 1,35). Výhra Tommy Haase je pak k mání v kurzu 2,7.

Radek Štěpánek (16# Česká republika) - Tommy Haas (38# Německo):
                                                               Detail zápasu
TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist