Preview: Söderling - Štěpánek

8. 1. 2009, 18:40
Previews 2
Radek Štěpánek postoupil v Brisbane již do čtvrtfinále. Hned v úvodu nové sezony se zdá být dobře připraven, ale první těžší test ho čeká v pátek proti Robinu Söderlingovi, kterého z pěti vzájemných utkání porazil jen jednou.
Robin Söderling - Radek Štěpánek

V Brisbane oba tenisté splnili roli nasazených tenistů a postoupili do čtvrtfinále. Söderling porazil Querreyho i Benneteaua dvakrát 6-3, Štěpánek smetl Kunicyna a následně vyřadil Michaela Llodru.

Čtyřiadvacetiletý Robin Söderling má za sebou zatím nejpovedenější sezonu. V té získal svůj třetí titul a třikrát byl ve finále neúspěšný. Mezi úspěchy lze rozhodně zařadit triumf na Světovém poháru družstev, když byl na antuce v Düsseldorfu hlavní postavou švédského výběru.

Rok zakončil na 17. pozici, přestože úvod loňské sezony nestihl kvůli zranění zápěstí. Ztratil tak především body za turnaj v Dauhá, kde o rok dříve hrál semifinále. Polepšit si tak může po aktuálním turnaji v Brisbane a je už jen jeden krok od semifinále.

Švédský rodák z Tibra není hráčem, který by byl v ohledu povrchu kurtů vybíravý. Nicméně se o něm přeci jen dá říct, že největších úspěchů dosáhl v hale. Mimo ní se totiž ještě nikdy nedostal alespoň do finále, přestože v něm byl již devětkrát.

Recept na skvěle servírujícího soupeře se v pátek pokusí najít třicetiletý rodák z Karviné. Radek Štěpánek s ním totiž prohrál už čtyři z pěti vzájemných duelů.

Zkušený český tenista, který preferuje hru servis-volej, si v loňské sezoně připsal skalp Federera, ovšem na více než na jedno finále a čtyři účasti v semifinále nedosáhl. Především v závěru sezony se mu přestalo dařit a ze sedmi utkání vyhrál jen tři.

Přesto dostal jako šestadvacátý hráč světa pozvánku na Turnaj mistrů. Na nabídku kývl a z dovolené se přesunul do Šanghaje. Tam i s vypůjčenou raketou potrápil Federera, ale díru do světa nakonec neudělal. Později si alespoň splnil sen, když si v pražské O2 Areně zahrál exhibiční zápas s legendou tenisu Petem Samprasem. I když mu ve třech setech podlehl, byl spokojen.

Resumé: Švédsko-české střetnutí by mělo nabídnout vyrovnanou bitvu. Radek Štěpánek se na novou sezonu dobře připravil, ovšem otázkou je, zda najde recept na Söderlinga. Ten navíc navázal na dobré výkony z loňska a v Brisbane má našlápnuto dál, než mezi nejlepších osm. Favorita v něm vidí i bookmakeři bwin, kteří na jeho postup vypsali kurs 1.52. Věříte-li ve výhru Štěpánka, vsaďte si s násobkem 2.30

.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Tenista
I když to má Štěpánek se Soderlingem zatím 1:4, všechny zápasy byly relativně vyrovnaný. Na tipování hodně těžký zápas, takže ho asi vynechám, Radek se ale jeví zatím v docela slušné formě, možná nejvyšší čas Soderlinga porazit...
Reagovat
smazaný uživatel
nas by mel vyhrat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist