Preview: Söderling - Robredo

8. 10. 2009, 11:00
Previews 0
Poprvé v této sezoně na sebe narazí Švéd Söderling a Španěl Robredo, který hrál v Pekingu předloni ve finále. Proti Söderlingovi má ale nepříznivou bilanci, porazit ho dokázal jen jednou na antuce.
Profily hráčů
Robin Söderling - Tommy Robredo

Robin Söderling je stabilně hráčem širší světové špičky. Svého největšího úspěchu dosáhl až letos, kdy na French Open senzačně vyřadil Nadala a postoupil až do finále. V něm prohrál s Federerem, stejně jako na dalších grandslamech ve Wimbledonu (osmifinále) a US Open (čtvrtfinále).

Aktuálně mu v žebříčku patří 11. místo a zůstává velmi reálně ve hře o postup na Turnaj mistrů. O ten bojuje v závěru sezonu na oblíbených halových turnajích a před týdnem v Kuala Lumpuru byl po suverénních dvou kolech blízko finále, jenže ztratil dobře rozehraný zápas s Davyděnkem.

V olympijském tenisovém centru se hraje na otevřených kurtech a pětadvacetiletý Švéd v prvním zápase porazil Francouze Chardyho až ve třech setech. Za celý zápas ale na servisu prohrál jen 16 fiftýnů a až na jedno ztracené podání měl utkání pod kontrolou.

Zatímco Söderling hrál v úterý, Tommy Robredo si postup do 2. kola zajistil o den dříve. A na kurtu se dlouho nezdržel: Němce Benjamina Beckera smetl za 52 minut snadno 6-2 6-1. Navázal tak na dobré výkony z US Open, kde dal zapomenout na špatnou formu, kterou se trápil už od Roland Garros.

V dnešním souboji ale favoritem nebude. Söderling se udržuje stabilními výkony ve hře o letenky do Londýna a se španělským tenistou vyhrál tři ze čtyř vzájemných duelů. Neuspěl jen jednou na antuce, na které Robredo získal osm ze svých devíti titulů. Rychlejší povrchy svědčí více Söderlingovi a to se odráží i v kursech na dnešní utkání. Na outsidera Robreda si můžete vsadit s lákavým násobkem 4.40.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist