Preview: Söderling - Monaco

19. 7. 2009, 10:45
Previews 2
Finále ve švédském Bastadu obstará domácí Robin Söderling a Juan Monaco z Argentiny. Oba budou usilovat o zisk čtvrtého titulu. Zatímco Jihoameričan triumfoval vždy na antuce, na které se právě v Bastadu hraje, Söderling z oranžové drti zatím žádný triumf nemá.
Profily hráčů
Robin Söderling - Juan Monaco

Robin Söderling bude usilovat o svůj čtvrtý titul, celkově je však již pojedenácté ve finále. To si ale na antuce zahrál pouze letos senzačně na French Open, kde padl až se Švýcarem Federerem.

Výsledek z Roland Garros byl pro čtyřiadvacetiletého Švéda životním úspěchem. Porazit tam dokázal i v Paříži do té doby neporazitelného Nadala. Pak startoval ve Wimbledonu, kde vypadl v osmifinále s pozdějším vítězem Federerem.

Cenné úspěchy rodáka z Tibra však nejsou náhodné. Od dubna prohrál jen čtyři zápasy: třikrát s Federerem a jednou s Nadalem. V Bastadu prochází bez ztráty setu, když si postupně poradil s Vliegenem, Almagrem a Vinciguerrou.

Skvělá forma švédského tenista však neznamená, že má titul z domácího podniku předem zajištěný. Narazí na Juana Monaka, který se na severu Evropy dostal rovněž do svělé formy.

O půl roku starší Argentinec hrál o víkendu Davis Cup v Česku. I na neoblíbeném taraflexu držel krok s Berdychem a Štěpánkem. Neúspěch v týmové soutěži ale na něm stopy nezanechal. I přes rychlý přechod na antuku se dokázal rychle adaptovat a vyřadil i dva silné soupeře. Zdravotně indisponovanému Verdaskovi nedal šanci a včera dalšího Španěla Robreda z kurtu vyprovodil výpraskem 6-0 6-2.

Monaco je typickým antukářem, od základní čáry se dokáže skvěle bránit, má dobrý pohyb po kurtu. Získal tři tituly, všechny v sezoně 2007 a ne náhodou na antukových dvorcích. Celkově postoupil do osmého finále, to si také na jiném než antukovém povrchu nezahrál.

Dnešní finále bude pro Monaka se Söderlingem pátým vzájemným střetnutím, poslední tři souboje vyhrál švédský tenista.

Posledním domácím vítězem v Bastadu je současný Söderlingův kouč Magnus Norman, který triumfoval v letech 1997 a 2000. Argentinci mají svého posledního šampiona v živější paměti: Mariano Zabaleta vyhrál ročníky 2003 a 2004.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
to bude hodne pekne utkani a rekl bych ze to bude na 3 sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco vyhraje...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist