Preview: Söderling - Almagro

23. 7. 2009, 10:41
Previews 0
Za celou svou kariéru na sebe nenarazili. Poprvé před měsícem, ale dnes se v Hamburku potkají již potřetí. V obou vzájemných střetnutích uspěl Švéd Robin Söderling, který si před týdnem v Bastadu došel nakonec pro první titul na antuce.
Profily hráčů
Robin Söderling - Nicolas Almagro

Robin Söderling bude usilovat o svůj pátý titul, celkově je již ve finále podvanácté. Prvních deset soubojů o titul svedl v hale. Na antuce si finále zahrál až letos senzačně na French Open, kde padl se Švýcarem Federerem.

Výsledek z Roland Garros byl pro čtyřiadvacetiletého Švéda životním úspěchem. Porazit tam dokázal i v Paříži do té doby neporazitelného Nadala. Pak startoval ve Wimbledonu, kde vypadl v osmifinále znovu až s pozdějším vítězem Federerem.

Premiérového triumfu z kurtů s oranžovou drtí se dočkal před týdnem na domácím klání v Bastadu. Turnajem prošel bez ztráty setu, když ho nezastavil ani Almagro, ani ve formě hrající Monaco.

Cenné úspěchy rodáka z Tibra však nejsou náhodné. Od dubna prohrál jen čtyři zápasy: třikrát s Federerem a jednou s Nadalem. Skvělé výsledky z poslední dekády ho katapultovaly na 11. místo světového žebříčku a pokud v Hamburku postoupí do finále a v něm nepodlehne Davyděnkovi, posune se poprvé v kariéře do první světové desítky.

A ještě jednu motivaci má švédský tenista do poslední části sezony: se současnou formou má totiž reálnou šanci se kvalifikovat na závěrečný turnaj roku "ATP World Tour Finals" do Londýna.

Svého dnešního soupeře Nicolase Almagra má již dobře přečteného. Bez ztráty setu ho porazil jak ve Wimbledonu, tak v Bastadu. Pro Almagra tak poslední dva turnaje skončili na raketě stejného soka. A dnes se situace může opakovat potřetí.

Třiadvacetiletý Španěl se dá označit za antukáře, byť dokáže díky skvělému servisu odolávat i na rychlém povrchu. Nicméně výsledky hovoří za vše. Celkem sedmkrát hrál finále a pokaždé to bylo na antuce. Získal na ní pět titulů, ten poslední začátkem letošního roku v Acapulku. Všechna finále hrál na turnajích kategorie ATP 250. Podnik v Hamburku sice ztratil status Masters 1000, stále však spadá alespoň do kategorie ATP 500.

Söderling v úvodním zápase ztratil set s Fogninim, Almagro s krajanem Granollersem. Vítěze dnešního duelu bude ve čtvrtfinále čekat Kohlschreiber, nebo Cuevas. A pak už by byla cesta do finále otevřená. V horní polovině pavouku totiž už vypadla jednička Simon i pětka Wawrinka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist