Preview: Simon - Llodra

21. 12. 2008, 08:00
Previews 0
V Toulouse se dnes rozhodne o halovém mistrovi Francie. O titul si zahrají vítězové základních skupin: sedmý hráč světa Gilles Simon proti Michaelu Llodrovi, který vyhrál oba dosavadní vzájemné duely.
Profily hráčů
Gilles Simon - Michael Llodra

Oba finalisté vyhráli všechny tři zápasy ve své skupině. Zatímco Simon potvrdil roli favorita a porazil Gicquela, Ouannu i Benneteaua, Llodra mírně překvapil. Turnaje v Toulouse se zúčastnil jako náhradník za Tsongu, a když zvládl duely s Clementem a Mannarinem, střetl se s Mathieuem o vítězství ve skupině. Llodra se propracoval k šestnácti brejkbolům, dva využil, a když sám i díky 10 esům svůj servis neztratil, nečekaně postoupil do finále.

Ještě stále třiadvacetiletý Gilles Simon má za sebou úspěšnou sezonu. Získal tři tituly, zahrál si finále podniku Masters v Paříži a získal skalpy Djokoviče, Federera i Nadala. Kvalifikoval se tak na Turnaj mistrů a když v Šanghaji dokázal zopakovat výhru proti Federerovi, postoupil až do semifinále. V něm nebyl daleko vítězství nad Djokovičem, ale nakonec ve třech setech pozdějšímu vítězi podlehl.


Michael Llodra se specializuje především na debl, ovšem v úvodu sezony překvapil triumfy v Adelaide a Rotterdamu. V dalším průběhu sezony však jen jednou postoupil dál než druhého kola. stalo se tak na French Open, kde podlehl v boji o čtvrtfinále Gulbisovi. V dalších měsících se trápil se zraněním ramene a to se podepsalo i na výkonech. Na závěr roku si připsal čtyři porážky.

Resumé: Simon oba vzájemné duely s Llodrou prohrál, přesto je s kursem 1.25 jasným favoritem na celkové vítězství. Má za sebou úspěšný rok a daří se mu i v Toulouse. Nebo snad věříte, že Llodra dotáhne své tažení až k titulu? Využijte kursu 3.50.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist