Preview: Simon - Hewitt

27. 3. 2009, 12:30
Previews 13
Velmi težký soupeř čeká hned v prvním zápase turnaje v Miami sedmého nasazeného Francouze Gillesa Simona. Najít ztracenou formu se pokusí dnes proti bývalé světové jedničce Lletonu Hewittovi z Austrálie.
Profily hráčů
Gilles Simon - Lleyton Hewitt

Gilles Simon se dva roky pohyboval mezi 30. až 60. místem světového žebříčku. Loni však ve třiadvaceti letech zažil raketový vzestup. Vyhrál tři turnaje, dvakrát se dostal do finále podníků Masters a probojoval se až na Turnaj mistrů do Šanghaje, kde postoupil i na úkor Federera do semifinále. V minulé sezoně dokázal porazit nejen švýcarskou světovou dvojku, ale také Djokoviče s Nadalem. Rok zaslouženě zakončil na 7. místě.

Nepříjemný defenzivní styl však Simonovi letos zatím úspěchy nepřináší. Pravda, na Australian Open poprvé v kariéře postoupil do grandslamového čtvrtfinále, nicméně na ostatních turnajích předvedl nejeden matný výkon. Českým fanouškům se jistě vryl do paměti dvěmi prohrami v Davis Cupu. Nezvládl celkem čtyři tie-breaky a skoro by se zdálo, že je psychicky slabý hráč. V posledních týdnech to pravdou je, ale jinak na své mentalitě staví hru. je psychicky odolný a trpělivý. Před čtnácti dny ztratil set s Luem a nestačil na Ljubičiče, ovšem Chorvat v Kalifornii podával slušné výkony.

Lleyton Hewitt do sezony vstoupil s přáním vrátit se po operaci kyčle mezi elitu. Je vidět, že v každém zápase chce uspět, ale hra bývalé světové jedničky stále postrádá větší přesnost a agresivitu. Na rozehrání měl tři měsíce a stále to není ono. Prohrál s Fishem, Luem nebo Udomchokem. Takové výsledky ho rozhodně do užší světové špičky nevrátí.

Ani v 1. kole v Miami nepodal jistý výkon. S Izraelcem Dudim Selou prohrál první set, ale nakonec utkání obrátil. "On už tu hrál v kvalifikaci, takže byl s podmínkami a prostředím více zžitý. Měnil rytmus a v tom větru to nebylo jednoduché. Nikdy jste nevěděli, kam to míček zanese, také při servisu mi to dělalo problémy," komentoval osmadvacetiletý Australan utkání, které se hrálo v těžkých povětrnostních podmínkách.

Resumé: Hewitt se už musel aklimatizovat. Otázkou však zůstává, zda dokáže držet krok s hráčem první světové desítky. Jistě, Simon také není v optimální pohodě, ale s nikým neprohrál výrazným rozdílem. K návratu do lepší formy mu bude zřejmě stačit méně času, než Hewittovi. I to asi vede bookmaery bwin k vypsání kursu 1.52 na Simona.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosim prosim poradte kde sa da sledovat live miami zapasy...na atdhnet to nie je. Prosim kto vie poradte mi....
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt vyhraje, ale bude to vyrovnane...
Reagovat
smazaný uživatel
A podle čeho takto usuzuješ, podle svého nicku??:-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak tez mu verim snad konecne urobi slusny vysledok aspon 3 kola
Reagovat
smazaný uživatel
podla kvalit hracov aj ked vo forme neni ani jeden ale uvidis ze Hewitt vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
ja werim Simonovi spise
Reagovat
smazaný uživatel
No oba se dobře pohybují ,bude to spíše o vůli vyhrat podle mě.
Reagovat
smazaný uživatel
vůli vyhrát mají snad obá, ne? Ale já věřím Simonovi - fascinuje me jeho backhand z výšky s výskokem - to je paráda!!! Jak si dycky počká na míč a pak to tam fllákne!! To je supr!
Reagovat
smazaný uživatel
alessiho fascinuje backhand z výšky:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ze zadu, od základní čáry, tobě se nelíbí? - to je skvělý úder - vřele doporučuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Co vřele doporučuješ?? Úder zezadu?? Ten dávají jenom srabi:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ty si normální píča ty vole :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dík:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist