Preview: Semifinále Turnaje mistrů v Londýně

28. 11. 2009, 13:51
Previews 71
Tři tenisté se ještě letos mohou dočkat premiérového triumfu na Turnaji mistrů. Mají však mezi sebou ještě čtyřnásobného šampiona Federera, který by rád napravil loňské zaváhání ve skupině. Dnes švýcarskou jedničku čeká v londýnské O2 Areně Rus Davyděnko. O druhé místo ve finále se utká Söderling s Del Potrem.
O2 Arena v Londýně

V semifinále se dnes odpoledne utká světová jednička Federer s Rusem Davyděnkem a Argentinec del Potro nastoupí večer proti původnímu náhradníkovi Söderlingovi ze Švédska.

O jediný game unikl postup ze skupiny domácímu Murraymu, smůlu měl také obhájce titulu Djokovič, Srb nepostoupil jen vinou horšího poměrů setů. Oba přitom vyhráli dva ze tří zápasů. Ani bod si naopak nepřipsali Španělé Nadal s Verdaskem, které za týden čeká finále Davisova poháru proti českým tenistům.

Roger Federer - Nikolaj Davyděnko
Letos vyhrál French Open a Wimbledon. Na grandslamech v Melbourne a New Yorku prohrál Roger Federer až ve finále. Skvělý rok podtrhuje i svatba a narození dvojčat. A má již jistotu, že po roční pauze znovu - již popáté - zakončí rok jako světová jednička.

Nyní usiluje také o pátý triumf na Turnaji mistrů. Od vyrovnání rekordního počtu vítězství Ivana Lendla a Peta Samprase ho dělí dvě výhry. Loni při sedmé účasti poprvé nepostoupil ze skupiny, letos ho od stejného neúspěchu dělily dva fiftýny.

Osmadvacetiletý Švýcar sice otočil duely s Verdaskem i Murrayem, ale proti Del Potrovi potřeboval uhrát ještě alespoň set. Úvodní dějství znovu prohrál a v tie-breaku druhé sady prohrával při podání soupeře 4-5. Kritický moment ustál a kýžené kritérium vybojoval.

V semifinále ho čeká oblíbený soupeř Nikolaj Davyděnko, jehož ve všech dvanácti střetnutích porazil a neztratil s ním ani příliš setů.

Ruský tenista však předvádí útočný a účelný tenis. Porazil - byť marně se hledajícího - Nadala a Söderlinga. S Djokovičem těsně prohrál. Na Turnaji mistrů hraje pátý rok v řadě a jen potvrzuje dlouhodobou stabilnost formy.

Loni ho na závěrečném klání sezony zastavil až ve finále Srb Djokovič. Aby výsledek alespoň zopakoval, musí poprvé v kariéře porazit Federera. Od posledního vzájemného souboje měl rok a půl času přemýšlet o taktice. Švýcar je zranitelný, Rus ve skvělé formě. Nestraší Davyděnka příšerná bilance?

Semifinále čtyřhry
Český tenista František Čermák dnes bude na Turnaji mistrů v Londýně usilovat o postup do finále čtyřhry. Společně se Slovákem Michalem Mertiňákem nastoupili od 13:30 hodin v prvním semifinále proti bělorusko-izraelské dvojici Max Mirnyj a Andy Ram.

Čermák s Mertiňákem postoupili do semifinále hned při své premiéře na Turnaji mistrů. Naopak další český tenista Lukáš Dlouhý a jeho indický spoluhráč Leander Paes prohráli ve skupině všechny tři zápasy.

Druzí finalisté londýnské deblové soutěže vzejdou z duelu amerických sourozenců Boba a Mika Bryanových s Mahéšem Bhúpathím z Indie a Markem Knowlesem z Baham.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
no teda. ked hra fedex alebo rafa tak je tu komentov do zblaznenia a teraz nic:) a pritom co sa kvality tenisu tyka asi naj zapas v londyne. servisy na vysokej urovni, vela winner-ov atd....skoda viac som to prial sodemu.predviedol skvely vykon. nepochybujem o tom ze delpotro vystrieda fedexa a rafu na cele, jednoznacne jeho vidim ako naj kandidata na prebratie zezla :) na svoju vysku sa skvele pohybuje, vdaka rozpetiou ruk tie jeho forhandy byvaju sialene, aj ked ten delovy bol dnes hadam len jeden, proti fedexovi ich bolo viac a v londyne a specialne na UO09...jednoznacne vsak buduca no.1, mozno skor ako vacsina ocakava, to zalezi od toho ako sa rafa pozbiera a ako rychlo pojde fede dole...kazdopadne si neodpustim...mohol by nahodit triko s rukavmi alebo oholit pazuchy :-D alebo menej dvihat ruky potom :-D
Reagovat
smazaný uživatel
s tiim trikem souhlasím, určitě by mu to slušelo, takto vypadá trochu jako opičák, ale co už...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer pravidelně doplácí na pomalé starty... Kdesi jsem slyšel/četl, že tréninku před zápasem skoro nic nedá. Někde se i uvádělo, že třeba servis trénuje max. 20-30min... Co šlo kdysi, nejde teď. Pokud se chce držet vysoko tak dlouho, jak sám uvádí, bude muset té nezáživné makačce věnovat více času. A tady přijde na řadu jedna velká "překážka": dvojčata. Jak věnovat tenisu více času než dosud, když člověku do života přibude taková zásadní, časově náročná záležitost? S nejvyšší prioritou... Proto byly všechny ty přehnaně optimistické a skoro zaslepené řeči typu: "Ty děcka ho ještě nabudí, bude hrát ještě líp!" úplně mimo mísu.
Dneska to samozřejmě nebylo jen o začátku. Davyděnko hraje celý turnaj výborně a výhru si nejen za dnešek zasloužil. Čest poraženému (a hodně štěstí do nové sezony), sláva vítězi (a hodně štěstí do finále)!
Reagovat
smazaný uživatel
*nezáživná makačka = trénink
Reagovat
majjkaa
a myslim si ze davydenko si to zasluzil uz len za ten 1 set!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice fandím Federerovi, ale Davydenko byl prostě dneska lepší.Celej turnaj hraje fakt dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si pomalu ale jistě začínám zvykat na to že Roger prohrává...ale je to jenom sport...teď je dobře že si dá R.pauzu a na AO ovládne kurty:)
Reagovat
smazaný uživatel
no nemozes chciet aby niekto vyhraval celu karieru :)ja mu fandim ale zacni si zvykat :)
Reagovat
krbik13
Tiez mu fandim a tiez si zacinam zvykat na to ze prehrava.Pri kazdom jeho uderi citim strasnu neistotu...
Reagovat
a.magerova
Všechno zlé je k něčemu dobré, alespoň zítra už nebudeme mít takové nervy jako dnes a užijeme si tu tenisovou hru :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
majjkaa
Posledne dva sety hral roger jak blazon drel to, nebyt tych hlupych uderov do siete, ktorych bolo viac nez dost...mal by to vyhrate. Davydenko hral dobre, roger tam mal niekolko skvelych uderov ktore mu pomohli ale celkovo to bolo od neho slabe. Takze gratulacia davydenko! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale musím sa priznať, že som fandila Davydenkovi. Už len za tú jeho fešnú sympatickú Irinu :-) Nech to ten Nikol aj vyhraje! Aspoň to bude ND =))
Reagovat
a.magerova
:-))
To mě nikdy nenapadlo, že mají stejný mohogram.
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa to napadlo vždy keď spolu hrali a na Scoreboarde boli také dva stĺpčeky a obidva že ND :-) Tak a teť se v tom vyznejte! :-)
Reagovat
a.magerova
No tak to bylo ještě horší než když Novak hrál s Tsongou a kromě barvy bot měli vše stejné barevně i firemně :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak barevne neviem neviem :D hahahh =)))
Reagovat
a.magerova
:-))
Jsem myslela outfit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď šak ja viem :-) Ale odteraz sa to teda stávať nebude.. bohužial teda.. :-(((
Reagovat
a.magerova
Hele psali, že do toho bude moci mluvit, já si myslím, že to bude jen a jen lepší, uvidíš.
Reagovat
smazaný uživatel
No a len tak čiste zo zaujímavosti... myslíš si, že aj Múry niečo vravel do svojho oblečenia? :-)
Reagovat
a.magerova
No to nevím, ale to jeho oblečení není teda nic moc už loni na US Open měl takové nepěkné barvy na tričku. Doufám, že to nejsou jeho nápady, jinak bychom mu tu chudákovi nadávali kvůli vkusu.
To tričko co měl teď v Londýně bylo fakt otřesné.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, mne sa jeho oblečenie vôbec nepáči a ani nepáčilo. Ale teraz bude patriť do rodiny Adidas, tak to bude teda vzrúšo :)
Reagovat
a.magerova
No tak konečně bude pěkně vypadat no a Novak ještě líp, když řekli, že Rafa bude mít límeček a rukávy, taky jsem se šklebila, no a jak to klukovi sluší.
Reagovat
Mercury
dobry zapas :) ja to Davydenkovi i preju, hral vyborny tenis cely turnaj a urcite si zaslouzil aspon jednou Rogera porazit...ikdyz jsem smutny, tak se neda nic delat, takovy je tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Zvítězil lepší hráč, gratulace Koljovi, i když jsem fanoušek Rogera, musím připustit, že nehrál dobře. Zápas ze dvou třetin nudný, až ke konci dramatická zápletka.
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna nudny len z jednej tretiny...tej prvej :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, nejdou mi třetiny :)
Reagovat
a.magerova
Veká gratulace Koljovi.
Roger mě naštval, ale i tak mu budu fandit dál :-))
Reagovat
smazaný uživatel
V Australii nam to Roger vrati... ;)
Reagovat
a.magerova
Ano ano !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vysledek me sice nepotesil, nadherny tenis poslednich dvou setu vsak rozhodne ano. Diky panove, gratulace Koljo...
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra,Roger byl blízko a tam daleko:(
Reagovat
krbik13
Federer je hrac s tvarou pokemona :D To zabil ten komentator :D
Reagovat
smazaný uživatel
to bolo urcite na nova sporte...ze?
Reagovat
smazaný uživatel
"hrac s tvarou pokemona"? :-D
Jezismarja, kdo to zahlasil??
Reagovat
krbik13
Hej,na nova sporte :D ten slovensky komentator sa tam dnes dobre strapnil...
Reagovat
smazaný uživatel
no tam vedia zeperlit....slovensky komentator to pustil? tak to niet divu.....to je standard ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam nastesti kabel od UPC a tam lze nastavit originalni zvukovou stopu. Ale jednou to asi pul dne nefungovalo a pri poslouchani hlasek tech tuzemskych a slovenskych "vtipnych expertu" jsem trpel jako zvire...
Reagovat
smazaný uživatel
tak a teď Roger ukáže co s v něm je!!!
Reagovat
smazaný uživatel
kurnik kolja nebude padavka...mas na to dnes..
Reagovat
majjkaa
este to bude asi zaujimave...
Reagovat
majjkaa
no nehovorim? :)
Reagovat
smazaný uživatel
kolja podme dneska alebo nikdy....zatial skvely vykon...go
Reagovat
smazaný uživatel
bezohladu nato ci vyhrava jeden alebo druhy, zatial je to slaby zapas....davydenko hra svoj dobry standard poslednych dni, velmi pekne a fedex to tam hadze kade tade len nie do dvorca :)))chcem vytiet poriadnu bitku ...na vytazovi mi nezalezi:))
Reagovat
smazaný uživatel
upss..vidiet :)
Reagovat
majjkaa
toto uz je poriadna bitka co si chcel nie? :)) bez ohladu na to ako to skonci :)
Reagovat
smazaný uživatel
skvele posledne dva sety vynahradili ten prvy...pekny zapas...aj ked fandim fedexovi, som rad ze to kolja vyhral dnes...prial som mu to viacej...mohol by to vyhrat cele
Reagovat
Vojtaakk
Přesně tak, je tam jak na vycházce a hraje neskutečnou tužku. Snad zabere...
Reagovat
majjkaa
no nato co davydenko doteraz predviedol na turnaji majstrov ozaj velmi pekne a zasluzil by si aj vyhrat!! Roger nedava zatial do toho vsetko, zase neide naplno zbytocne chyby, dvojchyby, no nechapem....akoby samu ani nechcelo!!
Reagovat
smazaný uživatel
Šajbu Kolja!
Reagovat
Vojtaakk
Tak Roger prohrál 3 podání v řadě????? Asi ten první set fakt vyhrát nechce... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ze strany Rogera zatim bida...
Ale verim, ze se zvedne - prvni sety mu zatim v Londyne nejdou... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to můžu sledovat na netu?Pls rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
bet365.com
Reagovat
smazaný uživatel
Davyděnko zatím hraje skvěle, Fedex k hov.nu.
Reagovat
smazaný uživatel
nemam najmensi problem ked to fedex prehra, v podstate to aj koljovi prajem predavadza pekny tenis na champions,ale prehrat to takto ako hra doteraz tak to snad nie...chcem si pozriet pekny zapas nie prehliadku UE:)
Reagovat
Romario
jasný s tím vzhledem můry, to už byl jen vtip,...., nemůžu tu dát smajla,ale jinak by jsme si asi o tenise pokecali na pohodu,....... jdu se kouknout na tenisovou bitvu, bych řekl,...
Reagovat
Romario
Kdo obdivuje Murrayho - můry tenis ,asi tomu moc nerozumí,.................třeba Nadal přestal hrát svůj divnej-ale efektivní tenis a je malinko v pí.i, dokonce bych řekl, že ho teďka dá hráčů mnohem víc,než si vůbec připouští,....... A Můra dopadne podobně,......., nevim kdy, ale přijde to,.... Můra a Del Potro a zvykání na nějaký finále?, to by jsme si pokoukali, to snad né,.............. Del Potro by chudák nemohl hrát svůj dobrej tenis, protože je můra divnej a straší i vzhledem,......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten vzhled bych si dovolil opomenout - to je irelavantní věc, ale jinak v zásadě souhlas...Murray hraje strašně, možná, že byl limitován zraněním, to nevím, ale i kdyby, tak přece před domácími diváky ze sebe musí vymáčknout to nejlepší a ne tam jen chodit jako tělo bez duše, vracet míčky do středu dvorce, nebojovat, hrát to všechno až na moc velkou jistotu...to je tenis na prd, kterým nepoteší sebe, diváky, a ani neudělá výsledky, pokud nehraje zrovna proti někomu jako je Verdasco, který se vyháže sám...Snad půjde přes Murrayho Soder, Potro a možná ještě někdo....taky moc nechápu ta slova mnoha "expertů", kteří tvrdili, že Murraymu "nic nechybí" a má "všechny předpoklady být top hráčem"...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, co to tady řešíte - finále bude Soder s Davyděnkem, to je tutovka...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné finále Davyděnko-Del Potro, už se nemůžu dočkat.
Reagovat
a.magerova
Bude to finálová dvojice z French Openu !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš, pokud bude hrát Kolja jako doposud, nemá elegán šanci a Del Potro jde zápas od zápasu nahoru, Soderling bude unavený a nezvládne to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tipuji zcela stejne slozeni finale jako a.magerova...
Reagovat
smazaný uživatel
Co jiného můžou tipovat fanoušci Federera? To nemůžete být objektivní a uznat, že Davyděnko má daleko lepší formu?
Reagovat
smazaný uživatel
kolja je pan tenista, ale jaksi na fedexe proste neumí - resp. fedex na davydenka umí zcela bezpečně
Reagovat
Vojtaakk
Ja myslim ze oba zapasy budou docela bitvy. Davydenko tady hraje skutecne dobre, ale Fedex ho da. Prokazal tady dost silne nervy, tvrzeni ze nema sanci je smesne. Elagán ma sanci vzdycky, dokaze otocit neotocitelne. Tipuji 2:1 Federer.
V druhem zapase bude zalezet, jak budou Del Potrovi litat forhendy. Jestli poda vykon jako proti Rogerovi, tak Soderlinga utluce. Tip 2:0 Del Potro.

Takze finalko Del Potro vs. Federer, myslim ze na toto slozeni bychom si meli zacit zvykat. No a jak to dopadne, to je ve hvezdach, pro me bude mirny favorit Argentinec, ale fandim Rogerovi.

ROGER FOREVER!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vidím i já :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zvykat si na finále Del Potro Federer? :D Na jak dlouho, na půl roku, maximálně rok? Spíš na finále Murray-Del Potro
Reagovat
Vojtaakk
tak ja bych to videl tak na 1-2 roky. Mas pravdu ze jsou tam dalsi (Murray, Djoko...), ale ja tomu Andymu zatim neverim. Na masters hraje supr, ale na GS skutek utek. Letos byl jednou v semi, to je malo na to, abych ho ocekaval ve finale. Ale casem bude Fedex ustupovat ze sceny, to je jasny, a nekdo tam bude misto nej.
Myslim, ze bychopm nemeli zapominat na Nadala. Ted je dole, ale s jeho sportovni moralkou si myslim, ze bude zpet.
Pak by mohla byt finalka Del Potro vs. Nadal, coz by mohlo byt hodne zajimavy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist