Preview: Sampras - Haas (exhibice San Jose)

18. 2. 2008, 15:36
Previews 1
V úterý ve 4 hodiny ráno by měla bývalá světová jednička, americký tenista Pete Sampras, odehrát další exhibiční utkání. Na turnaji v San Jose se měl představit v souboji s Rusem Maratem Safinem, ten se však omluvil kvůli zranění nohy. Role náhradníka se tak chopí Němec Tommy Haas.
Profily hráčů
Pete Sampras (USA) - Tommy Haas (Německo)
Pete Sampras svou kariéru ukončil už v 31 letech. Ovšem co by za to asi většina tenistů dala. Rozloučit se na vrcholu, a ještě granslamovým titulem. Americký tenista v roce 2002 vyhrál už rekordní čtrnáctý grandslamový titul, a na domácím US Open oznámil konec profesionální kariéry. Rodák z Washingtonu získal celkem 64 turnajových titulů.

S tenisem ale zcela nepraštil. "Ještě bych mohl hrát tenis na vysoké úrovni, ale návrat nezvažuji. Je to těžká dřina. Ale tenis je pro mě vším. Stále rád hraji řadu exhibičních utkání, ne pro peníze, ne pro slávu. Chci vyhrávat," řekl Sampras v minulých dnech.

A tak pokračuje v exhibičních zápasech. V lednu sehrál tři zápasy proti aktuální světové jedničce, Švýcarovi Rogeru Federerovi. První dva vyhrál podle předpokladů současný vládce mužského tenisu, ale Sampras byl důstojným soupeřem a v posledním měření sil Federera dokonce porazil.

Na dnes, 18. února 2008 měli pořadatelé turnaje SAP Open v San Jose naplánován duel Samprase proti Rusovi Maratu Safinovi. Ten se však z turnaje odhlásil kvůli únavové zlomenině prstu pravé nohy a musel se tak omluvit i z exhibičního střetnutí proti Samprasovi. Nahradí ho bývalá světová jednička - Němec Tommy Haas.

Ten v loňské sezoně vyhrál turnaj v Memphisu a zahrál si semifinále na Australian Open. Více však ke svým dosavadním 11 titulům nepřidal a po operaci ramene před pěti lety se už do své nejlepší formy vrátit nedokázal.

Navíc letos musel úvod sezony oželet, jelikož se mu ozvala bolest v pravém rameni. Objevil se až minulý týden na turnaji v Delray Beach, kde však na oblíbeném povrchu prohrál s antukářem Hartfieldem ve třech setech. Tommy Haas si v průběhu utkání ledoval rameno, které ho limitovalo při podání. Na exhibici proti Samprasovi se však těší, a podle svých slov si tento zápas nesmí nechat ujít.

Pete Sampras se s Tommym Haasem střetl už pětkrát. První čtyři vzájemné střetnutí vyhrál americký tenista. Tři následné duely však vyzněly lépe pro Němce. Na posledním turnaji ve své kariéře, na US Open 2002, však vyhrál Sampras a vzájemnou bilanci upravil na 5-3 ve svůj prospěch.

Sampras v době své největší slávy turnaj v San Jose dvakrát vyhrál. Haas si zde zahrál maximálně semifinále. Dnes však bude k vidění zápas zcela jiných rozměrů. Samozřejmě, oba budou chtít vyhrát, ale duel se bude nést v mnohem více přátelštějším duchu. Dokáže Sampras po Federerovi uspět i nad Haasem, který není v takové formě a navíc má zdravotní problémy?
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle mě vyhraje Pete.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist