Preview: Šafářová - Korytcevová

12. 8. 2008, 16:43
Previews 2
Poslední Češkou ve dvouhrách v Pekingu zůstala Lucie Šafářová. Ve středu se v 2. kole kole pokusí napodobit svého přítele Tomáš Berdycha a postoupit do kola třetího. Proti sobě bude mít Ukrajinku Marii Korytcevovou, která v uplynulých týdnech odehrála dva dobré turnaje na antuce. Na rychlém povrchu však rodačka z Brna bez šancí není. Naopak, bookmakeři ji i přes její špatnou formu favorizují.
Lucie Šafářová (ČR) - Maria Korytcevová (Ukr.)

Lucie Šafářová se letos trápí. A to celou sezonu. Sice se na ní pečlivě připravovala, ale hned v lednu si nepříjemně poranila hýžďový sval. Zranění se s ní v několika následujících týdnech táhlo a jednadvacetiletá brněnská rodačka se ne a ne chytit. Během první poloviny sezony postoupila nejdál do 3. kola v Miami a do čtvrtfinále v Barceloně. Před olympiádou prohrála tři zápasy v řadě aniž by uhrála set. Za 6 měsíců tak v žebříčku ztratila téměř 50 pozic.

Na svou olympijskou premiéru dorazila s přítelem Tomášem Berdychem, se kterým bydlí na pokoji. Zatímco Tomáš dnes už postoupil do 3. kola, Lucka má za sebou teprve úvodní zápas s Estonkou Maret Aniovou. Ta nahradila zraněnou Golovinovou, což česká tenistka uvítala. "Měla jsem i štěstí, že jsem nehrála proti Golovinové, která je lepší hráčka," přiznala Šafařová. Náhradnici porazila bez problémů 6-4 6-2.

Duel s Estonkou dohrála v úterý po půlnoci a tak příliš času na odpočinek mít nebude. "Uvidíme, jak to zvládnu a hlavně kdy usnu. Po zápasech se mi to moc nedaří a ještě k tomu jsem ranní ptáče. Navíc netuším, kdy se dostanu do postele," uvedla Šafářová, která ještě plánovala před spaním zajít k fyzioterapeutovi. Podle posledních zpráv by měla Šafářová k utkání 3. kola nastoupit už v úterý, znovu v pozdních hodinách.

Ukrajinka Maria Korytcevová hraje nejraději na antuce. To i potvrdila v červencových turnajích v Palermu a Bad Gasteinu, kde si zahrála finále a semifinále. Porazila i ve skvělé formě hrající Dánku Wozniackou nebo španělskou antukářku Medinaovou. Na rychlém povrchu zatím na výraznější výsledek čeká. Ve svém úvodním zápase na olympiádě porazila ve třech setech Tziporu Obzilerovou z Izraele.

Resumé: Od Šafářové příliš čekat nemůžeme. Dnes má sice hratelnou soupeřku, ale postup do 3. kola by byl zřejmě překvapením.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
supr gratuluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko,potěšilas mě,krásný kurz v tipsportu 1,5 vyšel,byla to výborná konstanta,věřil jsem,že vyhraješ,protože
Korytseva měla v sobě třísetový zápas s Obziler!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist