Preview: Šafářová - Goergesová

19. 9. 2009, 12:55
Previews 0
Ve stínu semifinále Davisova poháru se na americkém kontinentu odehrává tenisový turnaj žen v Québeku, který má dnes večer na programu dvě utkání, ve kterých se bude hrát o postup do finále. V 19:00 nastoupí na kurt k prvnímu vzájemnému zápasu Šafářová s Goergesovou a půl hodiny po půlnoci si to rozdají domácí Wozniaková s Maďarkou Czinkovou.
Lucie Šafářová

Pro českou hráčku se jedná o zatím nejúspěšnější letošní vystoupení, neboť se mezi nejlepší čtyři probojovala vůbec poprvé.

Těsně před branami semifinále se rodačka z Brna zastavila v úvodu sezony hned třikrát na turnajích v Brisbane, Memphisu a v Monterrey. Podobně si vedla i na začátku antukové části roku, kdy v Barceloně nestačila na Italku Schiavoneovou. Po nevýrazném období od konce dubna až takřka do konce letních prázdnin si aktuálně 50. hráčka žebříčku výrazně spravila chuť, když na betonu v Torontu přešla úspěšně přes dvě kvalifikační kola a v hlavní soutěži postupně zdolala Estonku Kanepiovou, Anu Ivanovičovou, Číňanku Zheng a stopku jí až ve čtvrtfinále vystavila Serena Williamsová.

Na povedený turnaj v Torontu bohužel nedokázala 22letá tenistka navázat na US Open, kde se po prohře s Patty Schnyderovou poroučela už v prvním kole. Zde na Bell Challenge si budou Šafářovou diváci možná pamatovat jako katyni domácích tenistek. Na úvod si přítelkyně Tomáš Berdycha poradila se stou hráčkou světa Stephanií Duboisovou a následně znovu hladce zdolala další Kanaďankou Valerií Tetreaultovou. Mezi posledními osmi poté vyřadila loňskou finalistku Bethanii Mattekovou.

Lucie Šafářová dnes bude útočit na své sedmé finále na okruhu WTA, kde by se jistě pokusila vylepšit svou dosavadní bilanci 4-2. Zato Julia Goergeosová na svou první finálovou účast zatím čeká a dnes si zahraje semifinále potřetí v kariéře.

20letá tenistka letos startovala převážně na turnajích série ITF, kde si v červenci na antuce ve francouzském Biarritzu připsala turnajové vítězství. Na nedávno skončeném turnaji v Bronxu poté vzdala v semifinále krajance Malekové, ale připsala třeba si skalp další Němky, Anny-Leny Groenefeldové. Na US Open nebyl k 91. hráčce světa los příliš příznivý, když jí přisoudil Rusku Kuzněcovovou, které podlehla po setech 3-6 a 2-6.

Zde v Québeku byla Goergesová ve svých utkáních vždy mírnou favoritkou a svou úlohu zatím zvládá na výbornou, když postupně vyřadila Švédku Arvidssonovou, domácí kvalifikantku Marinovou a naposled Američanku Osterlohovou.

Lucie Šafářová je v dnešním utkání velkou favoritkou a stejného názoru jsou i bookmakeři sázkové kanceláře bwin, kteří na výhru české tenistky vypsali poměrně nízký kurs 1.27. Na překvapení v podobě vítězství Němky Goergesové je kurs 3.40.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist