Preview: S. Williamsová - Mauresmová

27. 6. 2008, 09:00
Previews 1
Třetí kolo ženské části pavouka tenisového Wimbledonu nabídne zajímavé měření sil hráček, které ve své nejlepší éře neměly na kurtech velkou konkurenci. Serena Williamsová se utká s Amélií Mauresmovou.
Profily hráčů

Serena Williamsová se na Wimbledonu představila poprvé již před deseti lety a několikrát byla krůček od zisku celkového prvenství. Dvakrát po sobě ji v roce 2002 a 2003 zdolala ve finále sestra Venus a o rok později nestačila Serena na ruskou krásku Šarapovovou.

Na svém prvním letošním turnaji – Australian Open - světová šestka došla po výhrách třeba nad Azarenkovou či Vaidišovou do čtvrtfinále, kde nestačila na Jelenu Jankovičovou. Jednou z příčin neúspěchu byla velká bolest zubů, kvůli které vynechala i tři následující turnaje. V úvodu března porazila v indickém Bangalore i svou setru a ve finále si poradila s Patty Schnyderovou ze Švýcarska. O měsíc později došla 26letá tenistka opět do finále, tentokrát v Miami, kde zdolala Srbku Jankovičovou. Ve velkém stylu hrála americká hráčka i v závěru dubna v Charlestonu, kde znovu slavila titul. V Berlíně i Římě ze svých výborných výsledků trochu ustoupila a vždy skončila „už“ ve čtvrtfinále. Na svém posledním turnaji, tedy French Open, vypadla ve třetím kole s Katarinou Srebotnikovou.

Zde v Anglii si silná Američanka zatím poradila s nepříjemnou Estonkou Kanepiovou a na divokou kartu hrající Urszulou Radwanskou. Amélie Mauresmová neměla na úvod s Ashley Harkleroadovou velké potíže, které ji však v druhém utkání přidělala Virginia Ruano Pascualová, kterou Francouzka udolala až ve třech setech.

29. nasazené se proti Sereně Williamsové příliš nedaří a ve vzájemné bilanci má záporná čísla 2-9. Při posledním měření sil v roce 2006 na US Open však uspěla právě francouzská tenistka. Ta už loni vypadla z elitní světové desítky a letos v propadu zdařile pokračuje. Vždy ve třetím kole skončila aktuálně až 33. žena světa na úvodních turnajích v Gold Coast, Australian Open a v Paříži. Nejdále došla rodačka ze St. Germains na dubnovém podniku ve floridském Amelia Islandu, kde po výhrách nad Savchukovou, Cirsteaovou a Radwanskou nestačila překvapivě na Slovenku Cibulkovou. Na domácím French Open se Mauresmová loučila hned ve druhém kole, stejně tak jako na trávě v Eastbourne, kde však musela vzdát kvůli zranění levého stehna, které stále není úplně v pořádku.

Bookmakeři favorizují Serenu Williamsovou s kursem na postup 1.18. Na výhru Amélie Mauresmové si můžete vsadit v pěkném kursu 3.78.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena jí dá jak nic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist