Preview: S. Williamsová - Jankovičová

5. 4. 2008, 10:44
Previews 3
Na prestižním turnaji v Miami se dnes odehraje první finále. Ve 12:00 hodin místního času (18:00 SELČ) nastoupí na kurt hlavního stadionu pro 13.300 diváků domácí Serena Williamsová proti Srbce Jeleně Jankovičové. Oplatí Američanka, obhájkyně titulu, své dnešní soupeřce porážku, která je pro ni dosud stále jedinou letošní?
Profily hráčů

Serena Williamsová přijela na oblíbený turnaj do Miami obhajovat titul. "Hraji zde moc ráda. Miluji, když hraji před vlastními fanoušky, když za mnou přijde mnoho přátel." Mladší ze známého sesterského dua Williamsových před rokem podnik nazývaný také jako "pátý grandslam" - pro svou kvalitu a obsazení - vyhrála, když jediný set ztratila až ve finále s Justine Heninovou.

I letos na Floridě dokazuje, že ne náhodou Sony Ericsson Open už třikrát vyhrála. Od prvního kola hraje agresivní tenis, který se jí nedařil pouze v úvodním setu s Italkou Pennettaovou. Ostatní zápasy zvládla bravurně, včetně toho proti světové jedničce - Heninovou doslova rozdrtila poměrem 6-2 6-0. Až ve čtvrtečním semifinále musela na kurtu strávit téměř hodiny. Sereně Williamsové totiž vzdorovala Ruska Světlana Kuzněcovová. Zlom v utkání přišel až za stavu 3-6 5-5 z pohledu domácí tenistky. Serena vyhrála 8 z následných 11 gamů a dokázala letos vyhrát už, včetně Hopman Cupu, patnáctý ze šestnácti zápasů.

Williamsová letos sice prohrála jen jednou, ale titul má pouze z turnaje v indickém Bendgalúru. Zastavila ji totiž několika týdenní pauza vynucená operací zubů. Stihla však ještě společně s Mardym Fishem vyhrát Hopman Cup. Jediná porážka přišla ve čtvrtfinále Australian Open - stejně jako dnes narazila na Srbku Jelenu Jankovičovou, jež se tak stala dosud jedinou letošní přemožitelkou šestadvacetileté Američanky v této sezoně.

O tři roky mladší Srbka Jelena Jankovičová se tak trochu mimo "centrum dění" vyšplhala v žebříčku WTA už na třetí pozici, přestože až dodnes čekala na své první letošní finále. Jankovičovou totiž už čtyřikrát soupeřky zastavily v semifinále, včetně Australian Open. Právě výsledek z Melbourne jí bodově výrazně pomohl. Na posledním turnaji v Indian Wells hrála dobrý tenis, zastavila ji až v semifinále krajanka Ana Ivanovičová.

V Miami měla Jankovičová co napravovat. Před rokem totiž vypadla už ve třetím kole. A letos mohlo být ještě hůře - už ve svém úvodním vystoupení se v Miami zachraňovala v tiebreaku rozhodujícího setu proti Italce Marii Santangelové. Asi ani sama netušila, že v následujících zápasech dokáže podat o mnoho lepší výkony a po výhrách nad Šafářovou, Zhengovou, Dementěvovou a Zvonarevovou dokáže postoupit až do finále. Pozici v žebříčku si tak ještě více upevní.

Resumé: Třiadvacetiletá Srbka už vypadá oproti úvodu sezony zdravotně v pořádku. Nicméně dnes narazí na trojnásobnou šampionku z Miami Serenu Williamsovou, které se daří i letos. Domácí tenistka bude dnes mírnou favoritkou. Soupeřce, jako své jediné letošní přemožitelce, má co oplácet. Kromě odvety si Serena dnes v případě úspěchu může připsat druhý letošní, čtvrtý z Miami a celkově již jubilejní třicátý titul. Pokud podá výkon jako v předešlých kolech, Srbku Jankovičovou dnes porazí.

Serena Williamsová (#8-USA) - Jelena Jankovičová (#3-Srb):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak v tomto zápase jsem si vsadil na Jankovič, protože Serenu opravdu nemusím a navíc mám obavy o její zdraví (ošetřování v 1. setu proti Kuznětsové), takže tady se mi zdá, že se více vyplatí dát na Jelenu... Té pokud se podaří Serenu dostat do delší výměny a do pohybu a omezí svůj počet nevynucených chyb má velkou šanci vyhrát...
Reagovat
dabelsobul
No právě, pokud Jankovičová omezí počet nevynucených chyb... to může být problém. Sereně se v Miami daří - no uvidíme, jak na tom bude zdravotně, sázet to nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle me jasna vyhra pro Serenu uz jen z duvodu domaciho prostredí.. Jankovic to neunese
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist