Preview: S. Williamsová - Dementěvová

7. 11. 2008, 09:00
Previews 8
Jen jeden z dnešních zápasů na Turnaji mistryň v katarském Dauhá by měl být opravdu dramatický. Je totiž přímým soubojem o postup z Kaštanové skupiny do semifinále. Držitelka zlaté olympijské medaile Ruska Jelena Dementěvová v něm vyzve vítězku US Open Američanku Serenu Williamsovou. Na vzájemné souboje je to 4:2 pro Američanku, poslední dva duely ale vyhrála Ruska.
Dementieva Elena

Obě hráčky jsou na tom po dvou odehraných zápasech stejně - jedna výhra, jedna prohra a poměr setů 3:2. Vzhledem k tomu, že Safinová už stačila třikrát prohrát, o tom, která z nich postoupí z Kaštanové skupiny spolu s Venus Williamsovou, rozhodne dnešní přímý souboj.

27letá Serena Williamsová vstoupila do turnaje hladkou výhrou nad Ruskou Safinovou a postup v kapse mohla mít už včera. Stačilo porazit sestru Venus 2:0 na sety. První sadu Serena vyhrála, pak se ale začaly dít věci. V dalších dvou sadách totiž tenistka, která v září získala na US Open svůj 9. grandslamový titul a usedla na tenisový trůn, uhrála pouze jeden jediný game a z kurtu odešla s kanárem.

"Po prvním setu jsem odpadla, nedokázala jsem vrátit víc než dva míče přes síť. Nikdy jsem nebyla v situaci, kdy cítím, že nemůžu nic dělat," řekla po včerejší skandální prohře Serena, která poslední set zápasu odchodila a po každé chybě nešetřila projevy frustrace.

"Každopádně to byl můj nejhorší letošní zápas. Nevím proč, ale rozhodně jsem dnes nebyla Top 8 hráčkou, možná bych se vešla mezi nejlepších 600 juniorů," dodala s hořkým úsměvem.

Pokud bude chtít vítězka 32 titulů, která letos vyhrála také v Bengalúru, Miami a Chralestonu, zopakovat své tři finálové účasti z tohoto turnaje či dokonce triumf z roku 2001, bude se muset hodně rychle vzpamatovat. "Myslím, že to zvládne a zítra bude silnější," věří její sestra Venus.

Snadné to pro současnou světovou trojku dnes ale nejspíš nebude ani pokud se stihne dát dohromady, protože, byť nad Jelenou Demetěvovou vede 4:2 na zápasy, poslední dva vzájemné duely s ní prohrála. Naposledy letos ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

Od Dementěvové se navíc dá čekat inspirovaný výkon. Včera přejela krajanku Safinovou a setřásla ze sebe komplex spojený s tímto podnikem. Prohra s Venus Williamsovou tento týden totiž byla desátá v řadě na Turnaji mistryň a černá série tak zasáhla do čtvrtého ročníku za sebou.

27letá olympijská vítězka by dnes postupem do semifinále zopakovala své maximum - o finále na této akci bojovala i v roce 2000.

Rodačce z Moskvy, které patří v žebříčku 5. místo, se letos velmi dařilo. Vedle zlaté medaile z Pekingu získala titul v Dubaji a před 12 dny triumfovala v Lucemburku. 11násobná vítězka WTA navíc hrála v Berlíně a Istanbulu finále a ve Wimbledonu a na US Open semifinále. O finále bojovala i v Paříži, Charlestonu, Hertogenboschi a v Moskvě.

Bookmakeři bwin věří, že včerejší ubohý výkon Sereny Williamsové byl jen chvilkovou slabostí a s kursem 1,4 jí jasně favorizují. Na úspěch Dementěvové nabízejí kurs 2,7.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už jste t slyšeli,že Serena vzdala???A Ivanovič taky..Co se to tam děje??Takže Elena to dneska bude mít asi jednoduchý,když hraje s náhradnicí..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Jelena D. bude hrát s Petrovovou a Kuzna s Radwaňskou. Ale už o nic nepůjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak sto tisíc dolarů za výhru dobrých:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes si myslím,že vyhraje Demetiova,protože když se dívám na tu Serenu,je mi z ní zle a když bude ELENA hrát takticky po stranách,tak jí musí uštvat.Můj tip 2:1 pro Dementiovou a Serena může jít honit kondičku a zhazovat kila.
Ahoj Ceki
Reagovat
smazaný uživatel
tak tez myslim ze jelena dnes vyhra serena vcera mala x krat slzy v ociach a mozno to nebolo len frustraciou zo zleho vykonu ma zatejpovane clenky a mozno ma bolesti ja verim jelene 2:0 momentalne viac chce a hlavne ten pohyb po kurtu sereny bol velmi zly myslim ze to rozhodne
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si opak, vyhraje Serena 2:0. zatim predvadela lepsi tenis, i kdyz vcera to trochu dost nezvladla. nejsem jeji fanousek a rozhodne netvrdim ze je peknejsi nez Jelena (to bych byl asi slepej), ale myslim ze je lepsi
Reagovat
smazaný uživatel
vseci ze serena skareda ale keby vas chalpci osedlala tak by ste na to tak skoro nezabudli
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist