Preview: Roddick - Štěpánek

22. 2. 2009, 14:20
Previews 0
Ve skvělé pohodě hrající Radek Štěpánek dnes bude ve finále halového podniku v Memphisu usilovat už o třetí letošní titul. Jako poslední se mu v Tennessee do cesty postaví domácí turnajová jednička Andy Roddick. Před týdnem se ve vzájemném souboji z výhry radoval rodák z Karviné.
Profily hráčů
Andy Roddick - Radek Štěpánek

První čtyři vzájemné souboje vyhrál Roddick. Letos se v San Jose potkali popáté a Štěpánkovi se konečně podařilo uspět. Jejich dnešní finálové střetnutí jen potvrzuje, že jsou oba tenisté ve skvělé formě.

Radek Štěpánek sice během své kariéry získal jen dva tituly, letos však přidal další dva z Brisbane a San Jose. A dnes si navíc může vybojovat třetí a poprvé v kariéře vyhrát dva turnaje během 14 dní.

"Cítím se na kurtu skvěle. Každým zápasem je mé sebevědomí vyšší a vyšší. Jsem za to šťastný. Nemám žádné zdravotní problémy, a to je to, na čem stavím. Doufám, že to tak vydrží i v průběhu sezony," pochvaluje si Štěpánek.

Pevné zdraví mu umožnilo před sezonou absolvovat s trenérem Petrem Kordou dobrou přípravu, ze které nyní těží. "Při zápasech necítím žádnou únavu. Navíc když jste fit, tak hned máte větší sebevědomí. Jsem prostě jako dobré víno: Čím je starší, tím je lepší," řekl Štěpánek, který v Tennessee přešel mj. i přes světovou sedmičku Del Potra, kterého zdeptal variabilitou své hry.

Také Andy Roddick si na formu nemůže stěžovat. Začal spolupracovat s novým trenérem a Stefankiho rukopis byl znát hned od prvních zápasů. Šestadvacetiletý Američan získal na jistotě úderů a je na kurtu klidnější.

V Memphisu hraje svůj čtvrtý turnaj v této sezoně a připsal si druhou finálovou účast. V San Jose a na Australian Open vypadl v semifinále. Po třísetových výhrách nad Querreym a Hewittem dnes bude toužit po odvětě za vyřazení v San Jose. "Tento turnaj chci vyhrát. Zamiloval jsem si ho a už uplynulo mnoho let, co jsem zde triumfoval naposledy," připomněl Roddick své sedm let staré vítězství.

Resumé: Roddick bude do českého tenisty bušit. Z podání, i ve výměnách. Štěpánek však už proti Argentinci Del Potrovi předvedl, že podobný styl dokáže eliminovat buď neustálými řezanými údery, nebo kraťasy. Před týdnem to platilo také na Roddicka, ale vzal si Američan ze zápasu ponaučení? Bookmakeři věří, že ano - na Roddicka si můžete vsadit s kursem 1.40. Nebo si snad myslíte, že se Štěpánek nezastaví ani na raketě amerického bombéra? Vynásobte svůj vklad hodnotou 2.72!

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist