Preview: Roddick - Minář

30. 9. 2008, 14:30
Previews 0
Jedním ze dvou českých zástupců na turnaji v japonském Tokiu je Ivo Minář. Ten v úvodním kole porazil Němce Zvereva a o postup do čtvrtfinále se ve středu ráno utká s turnajovou jedničkou Andym Roddickem. Čerstvým vítězem z Pekingu, kterého ještě neporazil.
Profily hráčů
Andy Roddick - Ivo Minář

Čtyřiadvacetiletý Čech Ivo Minář letos na nějaký výraznější výsledek stále čeká. Pouze třikrát se dostal do třetího kola. V létě odehrál na rychlém povrchu první ostrý zápas až na olympiádě v Pekingu, kde prohrál s Olivierem Rochusem. Na americkém turné absolvoval generálku na US Open v New Havenu a vyrovnal své letošní maximum, tedy postup do 3. kola. Na posledním grandslamu sezony postoupil přes Kiefera, ale ve druhém kole mu proti Nieminenovi nestačilo ani dvousetové vedení.

Po několika týdnech odpočinku se vrátil do Asie. V Pekingu přešel přes korejce Leeho, ale na Robreda už nestačil. I když se v této sezoně dostal v žebříčku do první světové stovky a v létě byl dokonce 64., po neobhájení úspěchů z loňských challengerů se propadl zpět do druhé stovky.

Tento týden se podruhé objevil na turnaji hraném v Japonsku. Před třemi lety v Tokiu prohrál v 1. kole s Baghdatisem. Letos vstup do turnaje zvládnul. Po setech 7-6 6-2 2-6 porazil Němce Mishu Zvereva, kterému nasázel 12 es.

V dalším zápase však bude "pod palbou" český tenista. Narazí na Andyho Roddicka, který má jeden z nejlepších servisů. Ne náhodou získal všechny tři letošní tituly na rychlém povrchu. V úvodu sezony uspěl v San Jose a Dubaji. Naposledy triumfoval minulý týden v čínském Pekingu, kde ve třech zápasech ztratil set. A to jeho žebříčkově nejvýše postaveným soupeřem byl 48. hráč světa Juan Carlos Ferrero.

Léto podřídil přípravě na US Open. Vzdal se tak i olympiády. Nicméně výraznějšího úspěchu se nedočkal. Prohrál s Ciličem, Troickým a ve finále v LA s Del Potrem. V New Yorku suverénně dokráčel do čtvrtfinále, v něm ho však zastavil Nadal.

Resumé: Roddick v závěru sezony bude sbírat body na cestu na Turnaj mistrů. Zatím je na pozici zaručující postup, ale ve hře je ještě hodně bodů. Formu ideální nemá, přesto je logicky favoritem utkání. Kurs 1.03 hovoří za vše. Šance českého tenisty bookmakeři Bwin ohodnotili kursem 8.90. Získá Minář skalp šestadvacetiletého Američana? Letos s ním prohrál na hardu v Miami 6-7 4-6.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist