Preview: Roddick - Hewitt

1. 7. 2009, 12:43
Previews 22
Jedním z dnešních čtvrtfinálových duelů bude souboj dvou bývalých světových jedniček: dvojnásobného wimbledonské finalisty Andyho Roddicka s vítězem z roku 2002 Lleytonem Hewittem. Oba mají skvělou formu a můžeme se tak těšit na skvělou podívanou.
Profily hráčů
Andy Roddick - Lleyton Hewitt

Andy Roddick hrál v minulosti ve Wimbledonu dvakrát finále, ale v letech 2004 a 2005 pokaždé podlehl Federerovi. Letos vypadá ve výborné formě. Generálku v Queen'su sice kvůli zranění ktníku nedohrál, ale v All England Clubu předvádí účelný tenis. V osmifinále nedal šanci Berdychovi, když mu nenabídl jediný brejkbol. Výborně servíroval, což dokumentuhe i 24 es. Dopustil se jen osmi nevynucených chyb, neudělal žádnou dvojchybu.

A je mistrem na zkrácené hry. Vyhrál již 13 tie-breaků v řadě. "Tiebreak - to je vždy loterie. Pokud však držím podání, je to pro soupeře hodně složité," uvědomuje si Roddick.

Dnes se střetne s Lleytonem Hewittem, který se po loňské operaci kyčle snaží vrátit na výslunní. Daří se mu to až v Londýně, kde se může tradičně opřít i o své 'Fanatiky' - hlasitě podporující australské fanoušky.

"Při zápase bude asi pořádný humbuk," vtipkoval Roddick. "Ale nsmím se na to soustředit, to myslím zvládnu."

"Nebude to pro mě vůbec snadné utkání," zvážnil šestý nasazený Američan. "Mám k Lleytonovi respekt. Všichni víme, že on na trávě dokáže hrát výborně. Takže to pro mě bude velmi obtížné."

"Myslím, že nikdo nikdy Lleytona nepodceňoval, obzvlášt na tomto povrchu. Je jedním z nejlepších hráčů tohoto turnaje," ví o soupeřově úspěších na travnatých podnicích. Hewitt Wimbledon před sedmi lety vyhrál.

Roddickovi a Hewittovi se v minulosti dařilo na trávě Queen's Clubu, kde oba získali po čtyřech titulech. A letos se právě na tomto místě střetli. Roddick vyhrál ve dvou tie-breacích. "Oba jsme předvedli skvělý tenis, myslím, že se mají fanoušci na co těšit i tady," předvídá Roddick.

Američan letos Australana porazil hned dvakrát - mimo Queen'su také v Memphisu. V žebříčku je o 50 míst před Hewittem. To ale pro Američana nic neznamená. "Myslím, že v Memphisu hrál opravdu velmi dobře a já byl rád, že jsem zápas dokázal otočit,"vrátil se šestadvacetiletý rodák z Nebrasky k třísetové výhře z Memphisu, kde nakonec získal jediný letošní titul.

Hewitt vyhrál prvních šest ze sedmi vzájemných soubojů, nyní však už čtyřikrát v řadě na Roddicka nestačil. "Nejspíš to bude boj. Všechno je boj. Lleyton nikomu nic nenechává," připomněl Australanův styl, kdy je i tři metry za základní čárou a dokáže pokrýt celou šířku kurtu.

Zápas začne po duelu Djokoviče s Haasem v 16:30 hodin na kurtu číslo 1. Vítěz si o finále zahraje proti lepšímu z dvojice Murray - Ferrero.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
hele, "tajbrejkkový král rodick" - ted se to ukáže, pojd leyton!
Reagovat
smazaný uživatel
:-( kdyz andy je porad na sestym miste, to je hroznaa nuda
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že se dívá Tomášek, jak se hraje na rodicka
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som tipoval, ze Rodick Leytona nabije. Som sa aaale sekol, poriadne. Kde si bol, co si mi to "nevysvetlil"? Vsetko vyslo a Andy mi zareze tiket. Zaleziem do kuta, neveril som ani Matssovi. Moje nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
no bylo to pekný klání, nakonec to přeju Andymu! Ale skotský elegán ho asi vypráská a pošle zpět na druhý kontinent. Ale leyton dobrý - šikovnej kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
Ufff ! Tak to dotiahol, som ho uz "odpiskal". Kurnik. Mas pravdu namistrovany skotsky elegan ho asi "spraska". Suhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dobre tipujes. Co povies na Haas - Fede. Kolko setov a kto vyhra.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vubec dobre netipuju, neda se to rict skoro nikdy kolik bude nebo nebude setů - ale fede haas - no myslim si asi to co ty - ve třech setech a třech či čtyřech breacích půjde haas domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tri sety ? Ja v ne dufam ! Som myslel, ze vsadim na vyhru a 4 sety. Ale tak som myslel aj s Ivom, nakoniec som si to rozmyslel a dobre som urobil. Dostal ho v troch. Asi sa tomu vyhnem. Skusim nieco ine. Dneska mi vsetko vyslo podla predpokladov, len Roddick vysiel o fuz. Uz som ho videl v Airbuse do USA :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam rodicka rad a jako člověk mi je sympatický, ty jeho děla jsou taky cool, ale není to ten tennis co letí. Hraje rány, ale nemyslí u toho - takže murray ho dá jako houžvičku. řekl bych že murray hraje podobně jako fed, uderova kvalita stejná a možná že murray ještě lépe čte hru než fed, proto mu vždy dá. Ale doufám, že roger ve finu zabere a tentokrát to murraymu vrátí i s úroky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roddickova hra to nie je,to orechove,pre mna. Ale on mi nevadi, chlapik. Ak sa Mary ocitne vo finale, je mozne, ze ho to bude psychicky lamat, take prve finale "doma" zlomilo aj inych borcov. Fede je stary lisiak, vyzera, ze maka ako srob.Dnes sme to videli v zapase s Ivom. Si ho natrel ako chleba s maslom. Uvidim,ako bude hrat s Haasom. Inac toho som tipoval, ze pojde daleko. Neverim, ze Fede. si po minulom finale, da vziat win. On nieco vykouma. Samozrejme, za predpokladu, ze bude vo finale.
Reagovat
smazaný uživatel
joo, ja myslim že s haasem to dopadne, haas přišel na wimbledon, zahrál si tady došel až do semifinu a to už je nadplán, takže s rogerem si zahraje rád, podá mu na konci ruku a budou spokojeni oba. I když bych haasovi taky přál finále, ale bohužel tam může jen jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
"můžeme se tak těšit na skvělou podívanou"....autor videl asi tenis jen z Pendolina, kdyz pise o zapasu, kde hraje Roddick, jako o "skvele podivane". Stejny hnus, jako Karlovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, dustine, dokonce bych řekl, že Karlovič v poslední době hraje hezčí tenis než Roddick - už se konečně naučil dobře pohybovat a hlavně returnovat!! Třeba v zápase s Verdascem měl spoustu hezkých returnů...Roddick se na kurtu pohybuje jako slípka, nedá se na to dívat, doufám, že he Hewitt sejme!!:-)) Vamos Rožér!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to bych nerekl, roddick umi hrat tenis narozdil od karlovice.letos hodne zlepsil backhand a forehand mel vzdycky skvely
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já říkám, že se Ivo v poslední době dost zlešil - zejména, co se pohybu a returnu týče...Roddick se prostě pohybuje jako slípka, když utíká před hospodyní, která ji chce zaříznout na polívku...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
jo urcite hraje karlovic lip jak roddick proto je andy uz vice nez 6 let ve svetove desitce a kdybys nebyl uplnej magor tak vidis ze nemá jenom podani a forhand ale hraje i dlouhy vymeny hochu ty se prober...
Reagovat
smazaný uživatel
Čím delší výměna v podání Rodicka, tím větší otrava pro fandu tenisu, tak nevím, kdo se má tady probírat...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
jo to rikas ty ptze ses uplne mimo
Reagovat
smazaný uživatel
hochu tak ty si vubec nevidis do huby:-)Roddick vs Karlovic ve výměně?Tam se Ivo vůbec nechytá to se teda na mě nezlob:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt vyhrál prvních šest ze sedmi vzájemných soubojů, nyní však už čtyřikrát v řadě na Roddicka nestačil... Chybicka se vloudila dabelsobul? :) ale inac dnes Hewitt po boji zvitazi, GO!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
on to asi myslel jinak a malinko spatne to formuloval.da se to chapat i tak ze z prvnich 7 zapasu 6 vyhral a ted uz 4 prohral ale to za predpokladu ze spolu hrali 11x
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist