Preview: Roddick - Hewitt

11. 6. 2009, 10:11
Previews 12
Takový souboj na okruhu hned tak neuvidíte. Na trávě v londýnském Queen's Clubui si totiž dnes zahrají o postup do čtvrtfinále Andy Roddick s Lleytonem Hewittem. Tedy tenisté, kteří tomuto turnaji v letech 2000 - 2007 vládli. Oba si totiž připsali po čtyřech titulech, letos můžou získat rekordní pátý.
Profily hráčů
Andy Roddick - Lleyton Hewitt

Od roku 2000 v Londýně triumfoval buď Hewitt, nebo Roddick. Až loni jejich nadvládu přerušil Rafael Nadal, který však letos v britské metropoli kvůli zranění chybí. Turnajovou jedničkou je tak domácí Andy Murray.

Andy Roddick hraje od roku 2003 v Londýně pravidelně. Získal tři tituly v řadě, a přerušil tak sérii tří triumfů Hewitta. Ten pak uspěl v sezoně 2006. Roddick znovu o rok později.

Když šestadvacetiletý Američan turnaj zrovna nevyhrál, vypadl v semifinále. Loni s pozdějším vítězem Nadalem. Přípravy na nadcházející grandslam tak Roddickovi vycházejí na výbornou. Také ve Wimbledonu hrál už dvakrát ve finále, jenže o titul ho v letech 2004 - 2005 připravil suverénní Federer. Loni v All England Clubu vypadl nečekaně už ve druhém kole s Tipsarevičem.

Rodák z Nebrasky se na tuto část sezony vždy těší. "Přechod z antuky na trávu patří k nejlepším dnům v roce," pochvaloval si Roddick, který v úterý v 1. kole londýnského podniku porazil Belgičana Vliegena snadno 6-1 6-4. "Svou hru nemusím travnatým kurtů nijak speciálně měnit. Cítím, že na trávu přijdu a mohu hrát," dodal s trochou nadsázky osmifinalista právě skončeného French Open. Letos se na oblíbeném rychlém povrchu dostával až do závěrečných fází, titul ale získal pouze v Memphisu.

Lleyton Hewitt se letos pokouší o návrat mezi elitu. Loni v létě totiž podstoupil operaci kyčle a sezona pro něj skončila. Australan, který byl osm let takřka stabilním hráčem první světové dvacítky, se tak rázem propadl do druhé stovky.

Nejlepších výsledků dosáhl v Memphisu, kde v semifinále podlehl právě Roddickovi, a na antuce v Hosutonu, kde triumfoval. Poslední dva turnaje - v Mnichově a v Paříži - pro něj skončily ve třetím kole na raketách Berdycha a Nadala.

Také Hewitt v Londýně, když zrovna netriumfoval, postupoval daleko. Za posledních deset let chyběl jen jednou ve čtvrtfinále. Loni v něm nestačil na Djokoviče. Narozdíl od Roddicka však dokázal v roce 2002 vyhrát Wimbledon. Stihl to totiž ještě před nástupem éry Rogera Federera. Letos zahájil turnaj v Queen'su deklasováním Argentince Schwanka. "Nikdy nevíte, jak se vám v prvním zápase na trávě bude dařit. Ale bylo to dobré, trefoval jsem se do úderů a mohu být spokojený," řekl Hewitt, který si postup zajistil za pouhých 44 minut. Včera otočil vývoj utkání proti Gilovi a vyhrál 3-6 6-2 6-2.

Duel dvou bývalých světových jedniček a grandslamových vítězů dnes na britských ostrovech nabídne kvalitní "travnatý" tenis. Roddick se s Hewittem střetne již pojedenácté. A stále mu má co vracet, protože z prvních sedmi soubojů vyhrál jen jednou - a právě před pěti lety jediné utkání na trávě v Queen's Clubu. Nyní však již třikrát v řadě vyhrál a také dnes bude favoritem. Zápas začne zhruba v 16:30 hodin a po 17. hodině by měla stanice Eurosport vysílat přímý přenos.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
V Hewittove projevu uz zdaleka nevidim takovou energii, ktera z nej salala drive, ackoliv to bylo vyrovnane tak Roddick zabral vzdy kdyz potreboval. Myslim, ze TOP 20 uz pro Australana bude zapovezena.
Reagovat
smazaný uživatel
tak na TOP 20 Hewitt ještě rozhodně má, když jsou tam takoví lemplové jako Simon...Do desítky už to ale nestačí...
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick si myslim ze na Wimbledone to dotiahne do semifinale alel je to tazke lebo su tu Roger a Rafa, ktori asi budu hrat finale. Dalej Murray na harde je super a na trave neviem ale tiez ma na semi. Novak ak ma formu tak dokaze dat kazdeho. Del potro sa zlepsil a je vysoky moze tazit zo servisu. je tu 6 super hracov a kazdy moze byt vo finale. Ostatni dobri vypadnu skorej
Reagovat
smazaný uživatel
to nikdy nikam nedotáhne, protože na TOP tenisty prostě nemá, zrovna tak jako Murray (kterej je na trávě nejlepší).Takže skončí už dnes na raketě Hewitta, kterej je daleko komplexnějším hráčem!
Co se týká Wimbledonu, tak tam se Roddick do žádnýho semifinále nedostane ani náhodou, protože je minimálně 20 lepších travařů! Daleko půjde na závěr kariéry Kiefer, také Youzhny se perfektně na trávu připravil, přijdou chvíle Feliciana Lopeze a samozřejmě hodně natrénaváno má Karlovič. Překvapí také Mahut, pro kterého je tráva také top a jsem zvědav na comebacky O. Rochuse a Grosjeana
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, Roddick na top tenisty nema :D... 20 lepsich travarov :D... chvile Feliciana Lopeze :D...ty musis byt riadne sfetovany...
Reagovat
smazaný uživatel
jo esli nejsi věštec ugljane, tak to nemuzes vedet...
myslite ze se nadal dostane daleko kdyz ma problemy, vzdyt se ani poradne nevi esi nastupi..
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick svetovou jednotkou, vyhral US Open, viackrat bol na vo finale grandslamu... keby nebol vtedy proti nemu na wimbledonoch Federer tak Roddick ma aj Wimbledon...Roddick a Federer je podobna situacia ako Federer vs Nadal...Fedex mal tiez smolu na Roland Garros ze proti nemu stal Nadal...Roddick je na travu vyborny tenista, ja mu tiez tipujem semefinale Wimbledonu, vysledky ma aj tohto roku / vitazstvo v Memphise, semifinale AO, semifinale IW, finale v Dohe, porazil 2x Djokovica /... v poslednom polroku sa velmi zlepsil , uz to neni len servisman... 6. miesto je slusne a uz dlho sa drzi medzi spickou...alebo podla teba je TOP tenista iba Nadal a Federer ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ugljan: Ty si nějaký chytrý! Na trávě Andy vždy uměl, navíc ještě při formě, kterou letos zatím má si myslím, že na semifinále rozhodně má!
Reagovat
Tenista
Ugljan mě svým názorem hodně překvapuje teda, vždycky to byly takoví hodně střízliví názory, ale tohle je názor jak z jiný planety...Lopez?Mahut?Hewitt komplexnější? Jsi asi neviděl Roddicka v posledních 3 měsících...no nic, nechám to bejt, každopádně já myslím, že pokud budou hrát všichni z TOP10, semi bude Nadal, Federer, Murray, Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako to je na GS ci sa losuje lebo prave rozmyslam ze Roddick ako 6 by v Quaterfinal hral automaticky proti Murraymu ne? a 5 Del potro proti Djokovicovi.
Reagovat
smazaný uživatel
brčko sice proběhlo, ale jinak vše podle pravdy. Zřejmě nesledujete aktuální stavy a žijete podle jmen...
Reagovat
smazaný uživatel
pro Tenistu: Probíhající zápas mezi Hewittem a Roddickem mi dává jasně za pravdu, samozřejmě i v tom všem ostatním. Nechápu, kde jste zůstali letos "viset"?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist