Preview: Roddick - Haas

16. 3. 2008, 11:40
Previews 4
Prestižní Pacific Life Open dnes pokračuje zápasy druhého kola. Tahákem mužské dvouhry je bezesporu souboj domácího favorita Andyho Roddicka s Tommym Haasem, který Američana už šestkrát porazil.
Profily hráčů

Němec není na tenisových dvorcích rozhodně žádným nováčkem, první zápas mezi světovou tenisovou elitou odehrál už v roce 1996. Úvodní souboj s Andy Roddickem svedl o pět let později v Memphisu, kde rodáka z Omahy stejně jako v následujících třech zápasech porazil. V sezonách 2004-05 měl naopak lepší formu Američan a svou neúspěšnou bilanci s Haasem skoro srovnal, když v San Jose snížil své manko na 3:4. O rok později i loni však kraloval vzájemným zápasům opět hamburský rodák.

Roddick tak má co napravovat, i když nutno podotknout, že na tvrdém povrchu vede 3:2 na zápasy. Momentálně šestý hráč světa loni vyhrál turnaje v Londýně a Washingtonu. Finále si navíc zahrál v Memphisu, kde se na jeho úkor radoval z titulu právě Haas. Ani letos zde na nejvyšší stupínek nedosáhl, jelikož už ve druhém kole nestačil na Soderlinga. Týden předtím ale pozvedl nad hlavu trofej v San Jose, kde ve finále zdolal Radka Štěpánka. Titul oslavil i minulý víkend, přemožitele tentokrát nenašel v Dubaji.

Ve Spojených Arabských Emirátech nekryl už Roddickovi záda zkušený kouč Jimmy Connors, který krátce předtím spolupráci se současnou americkou jedničkou ukončil. „Děkuji mu za celý ten čas, co mi věnoval, a chovám k němu velký respekt. Učil jsem se od něj, jak hrát na kurtu, ale také jak žít mimo něj,“ poděkoval Roddick, který během spolupráce s jedním z největších tenistů historie nedosáhl na kýžené úspěchy.

Jak už bylo zmíněno, na druhou stranu kurtu se dnes postaví Tommy Haas, který momentálně neprožívá vydařené období. Věčný smolař na zranění, přišel díky problémům s ramenem o úvodní část letošní sezony. Bývalá světová dvojka tedy nemohla obhajovat semifinále z loňského Australian Open, na dvorce se vrátila až v San Jose. Stejně jako následně v Memhisu a Dubaji však žádnou díru do světa Haas neprorazil a do tempa se bude pravděpodobně ještě nějakou tu dobu dostávat.

Dnešní utkání má tak podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin již téměř jistého vítěze. Je jím pochopitelně Andy Roddick, na jehož výhru je nízký kurs 1.14. Na výhru Tommyho Haase si můžete vsadit v kursu 4.25.

  

Andy Roddick (USA) - Tommy Haas (Německo):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Mirek Umlauf

Komentáře

4
Přidat komentář
Gambon
měl jsem dvojku a se štěstím vyšla, Haas se vrací do formy
Reagovat
smazaný uživatel
To jo ty brďo,jsem čučel jak puk.
Reagovat
dabelsobul
Není co řešit, Roddick postoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Také si myslím,že v současných formách obou hráčů to bude jasná záležitost pro Roddicka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist