Preview: Querrey - Anderson

9. 3. 2008, 15:48
Previews 0
Velmi nečekané obsazení má finále turnaje v Las Vegas. Účast dvacetiletého Američana Sama Querreyho se dá ještě vzhledem ke zpětným výsledkům vysvětlit, ale postup o rok staršího Jihoafričana Kevina Andersona až do finále je spiše senzací. Pro vítěze tohoto duelu bude zisk titulu premiérovým.
Profily hráčů
Sam Querrey (USA) - Kevin Anderson (JAR)

Sam Querrey si dosud zahrál pouze dvakrát semifinále, pokaždé na americkém betonu. Vítěz tří challengerů se však v Las Vegas dočkal i první účasti ve finále turnaje ATP a má šanci na zisk prvního titulu.

Budoucnost v sobě aktuálně 66. hráč světa má. Na jeho hru nenašla recept už řada hráčů světové pedasátky; Tipsarevič, Kohlschreiber, Acasuso, Andrejev, Karlovič, Benneteau, Južnyj, Monaco nebo Tursunov.

V Las Vegas už Querrey loňské čtvrtfinále obhájil, když porazil Grosjeana a Kiefera. Nadplán obhajoby se mu podařilo i počtvrté v kariéře vyhrát nad Francouzem Benneteauem a ve včerejším semifinále přehrál i turnajovou čtyřku - Guillerma Caňase z Argentiny.

Zápas provázel silný vítr, se kterým se lépe vypořádal Querrey. "Hrál se regulérní zápas, podmínky byly pro oba stejné," řekl Američan po utkání. Sice se v těžkých podmínkách nemohl spolehnout na svou největší zbraň, kterou je servis, ale Caňasovi dokázal pětkrát prorazit podání a vyhrál 7-5 6-2.

Překvapení turnaje Kevin Anderson z JAR, hrál před podnikem v Las Vegas pouze dva zápasy na okruhu ATP a v obou případech prohrál. Až v USA se vybičoval k výbornm výsledkům. Úspěšně zvládl kvalifikaci, a v hlavní soutěži porazil Francouze Llodru, který už letos získal dva tituly, Isnera, Koroleva a Ginepriho. Ani v jednom zápase Anderson neprohrál jediný set.

"Myslím, že nejdůležitější je věřit sám v sebe, jedině potom se dá hrát tenis na této úrovni," prohlásil Jihofričan, vítěz jediného challengeru, po postupu do finále. Tenista, jenž se na turnajích nižší kategorie začal objevovat až v minulé sezoně, preferuje pouze turnaje na rychlém povrchu. A ten v Las Vegas mu očividně vyhovuje.

Querrey se s Andersonem už jednou střetl; v Sacramentu vyhrál znamější Američan 6-3 3-6 6-3. Poradí si i dnes aktuálně 66. hráč světa Querrey s Andersonem, který je ještě o 109 příček na horší pozici? Vítěz turnaje si odveze nejen 35 bodů do žebříčku ATP Race, ale také téměř 69.000 dolarů, což je částka, kterou si Kevin Anderson vydělal na Prize money za všechny předešlé turnaje dohromady.

Sam Querrey (USA) - Kevin Anderson (JAR):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist