Preview: Petzschner - Chardy

5. 1. 2009, 03:24
Previews 0
Po krátké přestávce začínají tento týden tenisovým fanouškům opět ty pravé hody. Právě se totiž zvedá opona bílého sportu, která nabízí po dlouhé měsíce nepřeberné množství turnajů a soutěží. Jedním z podniků zahajujících sezónu 2009 je i Qatar Exxonmobil Open. V rámci prvního kola turnaje s dotací nepatrně přesahující jeden milion amerických dolarů se střetnou Philipp Petzschner a Jeremy Chardy.

V Dauhá již tradičně testují svou novoroční formu přední hráči světového žebříčku, a nejinak tomu bude i letos. Titul na tvrdém povrchu bude v Kataru obhajovat Andy Murray. Představí se zde rovněž první dva muži světového žebříčku Rafael Nadal a Roger Federer, které právě britská jednička porazila v minulých dnech na exhibici v Abú Zabí.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bayreuthu Philipp Petzschner zakončil rok 2008 na šestašedesáté příčce v žebříčku ATP. Hráč, působící mezi profesionály již osmým rokem, zaznamenal v říjnu na halovém podniku ve Vídni největší úspěch své kariéry. Postupně zůstali na jeho raketě Wawrinka, Moya či F. Lopez. Ve finále pak porazil Gaela Monfilse, a připsal si tak svůj premiérový titul ve dvouhře. Za zmínku stojí ještě zářijové čtvrtfinále z Bangkoku a finálové účasti na challengerech v Heilbronnu a Bělehradě z ledna, respektive února. Grandslamovým maximem tenisty, který se v Dauhá představí rovněž ve čtyřhře po boku Rakušana Peyy, bylo v uplynulé sezóně druhé kolo ve Wimbledonu, kde mu vystavil stopku Chorvat Mario Ančič.

O tři roky mladší Francouz Jeremy Chardy dosud na turnajové vítězství z okruhu ATP čeká. Aktuálně 74. tenista světa hraje podobně jako jeho dnešní soupeř pravou rukou. V oblibě má především antuku, vždyť na oranžovém povrchu dokázal dojít na posledním French Open mezi nejlepší šestnáctku. V cestě do osmifinále porazil Gila, Nalbandiana a Tursunova, nestačil až na Španěla Almagra. Dobrým počinem bylo jistě i vítězství na srpnovém challengeru v Grazu, či čtvrtfinále podniků ATP v Gstaadu a Moskvě. Až na posledně zmiňovaný turnaj mají všechny ostatní Chardyho úspěchy společného jmenovatele, je jím antukový povrch.

Dokáže francouzský hráč svému německému protivníkovi oplatit více než dva roky starou porážku, kdy v dosud jediném vzájemném duelu zvítězil na koberci v Eckentalu Petzschner hladce ve dvou setech? Bwin mírně favorizuje právě Petzschnera, na jehož výhru vypsal kurs 1.69, na triumf Chardyho si můžete vsadit v kursu 2.03.

TenisPortal.cz, Zbyněk Svoboda

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist