Preview: Petrovová - Azarenková

4. 10. 2008, 08:50
Previews 0
Na halovém turnaji ve Stuttgartu zůstávají ve hře už jen čtyři hráčky. Mezi ně patří i někdejší světová trojka Naďa Petrovová z Ruska a devatenáctiletá běloruská naděje Viktorie Azarenková, které se dnes proti sobě postaví v semifinálovém zápase. Výhrou dvakrát 7:6 na letošním Wimbledonu vyrovnala Petrovová stav vzájemných zápasů na 1:1.
Profily hráčů
Azarenka Viktoria

Devatenáctiletá Azarenková patří k nejtalentovanějším hráčkám na okruhu. I přes své mládí byla koncem letošního srpna 14. na žebříčku WTA.

Do sezony vstoupila současná světová sedmnáctka velmi dobře - už 5. ledna bojovala v australském Gold Coastu o titul. Velice aktivní byla po čas antukových turnajů, jichž si zahrála šest a vytěžila z nich 3 osmifinále, včetně French Open, semifinálovou účast v Berlíně a další boj o titul v Praze. Ani tam jí to ale nevyšlo a běloruská tenistka tak zůstává na WTA stále bez trofeje pro vítězku.

Čtyřnásobné finalistce se pak dařilo i na amerických 'hardových' turnajích - po čtvrtfinále v Los Angeles vypadla v Montrealu až po třísetové semifinálové bitvě s pozdější vítězkou Safinovou.

Po osmifinálové účasti z olympiády a prohře ve 3. kole na US Open o sobě rodačka z Minsku dala vědět opět tento týden ve stuttgartské hale, kde si už poradila se dvěma tenistkami z top 10 žebříčku WTA. Po výhře nad Maďarkou Szavayovou ve dvou setech porazila světovou desítku Agnieszku Radwaňskou z Polska, a včera po velkém boji v úvodních dvou sadách vyřadila 7:6, 3:6, 6:1 i zlatou olympijskou medailistku a 4. hráčku světa Rusku Jelenu Dementěvovou.

"Jelena je tak dobrá, musela jsem bojovat o každý míč, ale mé nohy jsou teď mrtvé," řekla po včerejším zápase Azarenková.

Její dnešní semifinálová soupeřka Naďa Petrovová se v Německu také prezentuje skvělými výsledky. Místní vítězka z roku 2006 tento týden ve Stuttgartu vyhrála všechny 3 utkání bez ztráty setu. Na její raketě skončila Češka Záhlavová-Strýcová, světová jedenáctka Patty Schnyderová ze Švýcarska a naposledy hladce porazila i Liovou, která předtím vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou.

"Porazila Serenu, takže jsem čekala hodně těžký zápas, ale nakonec to tak složité nebylo," vyjádřila se Petrovová.

Šestadvacetileté Rusce se v posledních týdnech daří - v září si zahrála na Bali a v Tokiu semifinále a ani její největší letošní úspěch není moc časově vzdálený. Zhruba před šesti týdny vyhrála turnaj v Cincinnati.

Držitelka osmi titulů, která byla před dvěma lety 3. na světě, si předtím velmi dobře vedla i na trávě. Koncem června hrála v Eastbourne finále, což byl její první dobrý výsledek v tomto roce. Následovalo čtvrtfinále ve Wimbledonu. V úvodních pěti měsících se 18. hráčce žebříčku příliš nedařilo, za zmínku stojí jen osmifinále z Australian Open a čtvrtfinálová účast z antukového turnaje v Istanbulu.

Svou dnešní soupeřku Petrovová letos ve Wimbledonu těsně porazila, před rokem v Lucemburku jí hladce podlehla.

Bookmakeři bwin favorizují Petrovovou a na její postup do finále nabízejí kurs 1,5. Na výhru Azarenkové vypsali kurs 2,4.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist