Preview: Nadal - Tsonga

19. 3. 2008, 11:12
Previews 0
Jo-Wilfried Tsonga narazí letos už podruhé na Rafaela Nadala. Na poslední vzájemný zápas jistě Nadal nezapomene - prohrál totiž 2:6, 3:6 a 2:6. "Tohle se nebude opakovat," tvrdí Nadal.
Profily hráčů

Nadal ještě neodehnal všechny chmury ze semifinále Australian Open proti Tsongovi a již dnes nastupuje k dalšímu zápasu s tímto hráčem. Není tomu ani dva měsíce, co Tsonga bolestivě Nadala porazil. Nadal se prý z chyb poučil a pokusí se k zápasu přistoupit jinak. Své šance Nadal jistě bude mít, jelikož Tsonga zaostává za vrcholným výkonem z Australian Open.

Tsonga si však stále drží slušnou úroveň hry. O tom by mohl pohovořit Paul-Henri Mathieu, který narazil na Tsongu v druhém kole. Výborně podávající Tsonga dal svému francouzskému kolegovi jen málo šancí. Trefil 15 es a statistika prvního podání dosáhla 83 %. Přitom podíl 79 % vyhraných míčů po prvním podání nedovolil příliš prostoru pro diskusi. Tsonga nedal zapomenout na plošší míče, hrané blízko k základní čáře. Přesně ty, které Nadal nebyl schopen odvracet. Zůstává však pravdou, že né všechny z nich zahrál do kurtu, jak tomu bylo na Australian Open.

Nadal odehrál své dva úvodní zápasy v tréninkovém tempu. Nikoho nepřekvapí, že proti Santiagu Giraldovi a Donaldu Youngovi nemusel Rafa použít všechny své zbraně. Po skvěle odehraném turnaji v Dubaji, kde Nadal prohrál s vítězem turnaje Roddickem, se očekávalo, že Rafael udrží herní rytmus na dobré úrovni. To se uplně nepodařilo. Dokonce v zápase s Youngem zahrál Nadal o 11 nevynucených chyb více, než vítězných úderů. Populární Rafa měl problémy na příjmu a nestíhal přesně trefovat něktéré své balóny s horní rotací.

Momentálně vzájemná bilance Nadala s Tsongou je vyrovnaná 1-1. Nadal je stále světová dvojka a má své kvality. Tsonga jistě nemůže očekávat, že dnešní zápas bude stejně snadný, jako byl ten poslední. Nebude moci využít všechny své zbraně ve stejném rozsahu, jako tomu bylo. Může se stále opřít o své první podání a snažit se útočit z returnů. Především jeho schopnost držet své podání, bude pro zápas určující. Osobně vidím vzájemné šance na výhru obou hráčů jako vyrovnané a kurz na Tsongu výrazně převyšující dvě, může nabídnout určitou hodnotu.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist