Preview: Nadal - Murray

22. 3. 2009, 11:25
Previews 11
Už podruhé v této sezoně se ve finále potká světová jednička Rafael Nadal a jednadvacetiletý Brit Andy Murray. Španěl na Brita už dvakrát nestačil, dokáže vyzrát na soupeře v Indian Wells?
Profily hráčů
Rafael Nadal - Andy Murray

Andy Murray má v letošním roce úctyhodnou bilanci 23 výher z 24 zápasů. "Už nemá takové výkyvy jako v minulosti, je teď mnohem soustředěnější. Podívejte se na jeho výsledky z posledních měsíců, moc toho neprohrál. Ale snad dnes konečně prohraje," uvedl s úsměvem španělský tenista, který v posledních dvou vzájemných zápasech proti Murraymu neuspěl - loni na US Open a letos ve finále turnaje v Rotterdamu. Prvních pět vzájemných duelů přitom vyhrál Nadal.

Jednadvacetiletý Brit je od loňského léta jednuduše nejlepším hráčem světa, alespoň co se bilance týká. Od olympiády v Pekingu prohrál jen čtyři zápasy. Nejen že porážel Federera, nestačili na něj několikrát Federer, Djokovič, Roddick, Verdasco ani Nadal. Až před črtnácti dny Murrayho zbrzdila viróza. Přišel o Davis Cup a před odletem do Indian Wells netrénoval. "Příliš toho od sebe tenhle týden neočekávám, protože jsem deset dnů v kuse nehrál," varoval britský reprezentant před startem v Kalifornii. "Ztratil jsem samozřejmě něco z kondice a nehraju údery tak dobře jako předtím, než jsem onemocněl," dodal.

Ale ať už se soupeři porazili vlastními chybami nebo Murray podal kvalitní soustředěný výkon, dostal se až do finále. Na Masters - turnajích kategorie ATP 1000 - se mu to povedlo potřetí a v boji o titul ještě neprohrál.

Po dalším ze skalpů Rogera Federera ho čeká souboj s Rafaelem Nadalem, na kterého už také recept našel. Španělský tenista vyhrál úvodní grandslam sezony, ale v Dauhá nestačil na Monfilse a v Rotterdamu podlehl ve finále právě Murraymu. V Indian Wells byl už v osmifinále na pokraji vyřazení, nakonec však proti Nalbandianovi odvrátil pět mečbolů a turnaj pro něj prakticky podruhé začal. Druhou šanci už nechce pustit a hladce porazil Del Potra a set neztratil ani v semifinále se skvěle servírujícím, ale na síti chybujícím Roddickem.

Resumé: Andy Murray to bude mít těžké. S Nadalem bude muset více hrát, ne čekat na chyby. Těch by se zřejmě v podání Španěla tolika nedočkal. Nadal až na zaváhání s Nalbandianem podává vyrovnané výkony a pokud dnes zvítězí, znovu zvýší svůj náskok v čele světového žebříčku. Murray by se zase mohl výrazněji přiblížit třetímu Djokovičovi. Utkání začíná ve 22:00 hodin a bwin favorizuje s kursem 1.54 Španěla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
6:1,6:2 VAMOS!!!!
Reagovat
miros
I když je nemusím ani jednoho, vyhraje Murray. Vím to, protože jsem věštec.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal-nemám ho rada..Murray-nesnáším ho..takže at vyhraje Rafa:)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vyhraje podivejte se na jejich vzajemne vysledky v posledni době ve prospěch Brita.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle zápas může dopadnout tak nebo tak.Já doufám že dopadně ve prospěch Rafaela.VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhraje. Věřím mu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těžko říct..já myslím, že ani jeden z nich nehraje na tomhle turnaji v extra formě. Nadal mi přijde trochu nejistější, těch chyb ve druhém setu s Del Potrem..a i v zápase proti Roddickovi udělal na jeho poměry dost.
Reagovat
smazaný uživatel
rodick ho tlačil svými dělovými údery a to vyvádělo Rafu trochu z nejistoty, protože většinou je to on, kdo diktuje silovou hru. Myslím že brit toho dnes proti nadalovi moc nezahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
ano tych chyb bolo ozaj viac ako obvykle aj dvojchyb v pomerne dolezitych fazach hry ale myslim ze ak nema zdravotny problem s pluzgiermy na nohe ktore si nechal osetrit v druhom kole tak dnes vyhra aspon v to dufam a potom by sa mal rafa zamysliet alebo by mu mohli aspon dohovorit aby nesiel do miami a aby sa setril na antuku hlavne RG to musi byt najdolezitejsi turnaj pre rafu v zbytku sezony a tam musi byt 100tne zdravy aby niekomu neurobil predcasne vianoce a nezapisal ho do historie ze bol on ten co ho zastavil
Reagovat
smazaný uživatel
Murray win . Kurs 2,10 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ho dá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist