Preview: Nadal - Murray

15. 2. 2009, 10:55
Previews 3
Finále v Rotterdamu rozhodně dva favorité obsadit nemuseli. Kritické zápasy však zvládli a diváci se mohou těšit na skvělou podívanou mezi světovou jedničkou Nadalem a čtyřkou Murraym.
Profily hráčů
Rafael Nadal - Andy Murray

Loni se Rafael Nadal stal světovou jedničkou a začal vládnout mužskému tenisu. Svou dominaci potvrdil také šestým grandslamovým titulem, když na letošním Australian Open poprvé vyhrál turnaj velké čtyřky na rychlém povrchu. V dramatickém finále porazil Federera.

Čtrnáct dní po vítězství v Melbourne si zahraje finále v Rotterdamu. V Holandsku na halovém turnaji prochází po vyčerpávajících bitvách. 145 minut bojoval s Bolellim i vycházející hvězdou Dimitrovem a ve čtvrtfinále ho ještě o patnáct minut déle trápil Francouz Tsonga.

Dvaadvacetiletý rodák z Mallorky však jen potvrdil svou zarputilost a vždy utkání ve třetím setu rozhodl. Včera v semifinále už síly trochu pošetřil, když s Monfilsem odvrátil šest ze sedmi brejkbolů a vyhrál dvakrát 6-4.

O třiatřicátý titul bude v dnešním finále bojovat s Andy Murraym, se kterým sice prvních pět vzájemných duelů vyhrál, ale loni na US Open i letos na exhibici v Abú Zabí o rok mladšímu Briotvi podlehl.

Murray má od loňského léta skvělou formu, k čemuž přispělo také to, že se hraje na rychlém povrchu. V Cincinnati získal první titul z turnaje kategorie ATP World Tour 1000, na US Open si poprvé zahrál grandslamové finále a do konce roku přidal další dva triumfy a účast v semifinále Turnaje mistrů. Dvakrát porazil i Federera a Djokoviče. O Nadalovi už řeč byla.

Když letos pomineme porážku ve čtvrtfinále Australian Open proti fantasticky hrajícímu Verdaskovi, jiné utkání neprohrál. Vyhrál hvězdnou exhibici v Abú Zabí i turnaj v Dauhá. Připsal si další dvě výhry nad Federerem a dravě se dere mezi tenisovou špičku.

V Rotterdamu zahájil výhrou nad Ljubičičem, ovšem ve druhém kole se nečekaně trápil s Italem Seppim. Ve čtvrtfinále s Lucky Loserem Gicquelem dokonce ztratil set, ale soupeř ve třetí sadě vzdal. V semifinále už Murray předvedl jeden ze svých lepších výkonů, když Chorvata Ančiče po kvalitním výkonu smetl 6-1 6-2.

"Doufám, že se ve finále utkám s Nadalem. Naše utkání jsou obvykle zárukou skvělé podívané," přál si Murray.

Dočkal se. A v případě, že by světovou jedničku porazil potřetí v řadě, připsal by si jubilejní 10. titul. A také 500 bodů do žebříčku a prémii 277.000 eur. Bwin však s kursem 1.58 za favorita považuje Nadala. Překvapí Murray španělského soupeře i odborníky sázkových kanceláří? Vsaďte si s kursem 2.23

.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
mnoo hej podme rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mu dá na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ste sa trefili :) už ste ako ja, vždy keď dávajú v telke čísla z lota tak tipujem tie, ktoré tam stopercentne nebudú :P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist