Preview: Murray - Roddick

10. 1. 2009, 00:11
Previews 6
Ani v Dauhá na sebe nenarazí Federer s Nadalem. Ani jeden se dokonce do finále nedostal. O titul si zahraje obhájce titulu Andy Murray se jmenovcem Roddickem.
Profily hráčů
Andy Murray - Andy Roddick

Čtvrtý hráč světa Andy Murray loni po čtvrtfinálovém vyřazení ve Wimbledonu odstartoval skvělou druhou polovinu sezony. Vyhrál dva podniky série Masters, na US Open si poprvé zahrál grandslamové finále a rok zakončil na Turnaji mistrů. V Šanghaji ho o postup do finále připravila zřejmě jen únava z vítězné bitvy proti Federerovi.

Konečně tak naplnil slova odborníků a stal se součástí velké tenisové čtyřky. Že do ní patří, potvrdil i v prvních dnech nového roku. Na exhibici v Abú Zabí porazil Federera i Nadala a turnaj vyhrál. "Je to vždy velká výzva hrát proti Rogerovi a jsem rád, že jsem s ním opět uspěl. Chtěl jsem vyhrát nejen na tomto turnaji, ale vyhrávat chci i na dalších," pravil Murray v metropoli Spojených arabských emirátů.

Daří se mu i v cestě za obhajovou v Kataru. Po pouhých šesti gamech ztratil shodně s Montanesem, Petzschnerem i Stachovským. V semifinále očekáváně narazil znovu na Federera. Popáté v řadě s ním prohrál první set, ale již počtvrté dokázal utkání otočit. Hrál chytře, trpělivě, nikam nespěchal. Vyhrál, přestože ho bolely záda.

Andy Roddick je stálicí první světové desítky, Od triumfu na US Open před šesti lety však na druhý grandslamový titul čeká. Třikrát ho ve finále zastavil Federer. Davkrát ve Wimbledonu a Roddick stále sní o vítězství na kurtech v All England Clubu.

I proto začal spolupracovat s věhlasným koučem Larrym Stefankim. Už krátkodobá spolupráce přinesla ovoce. Šestadvacetiletý Američan na kurtu působí trpělivěji, jistěji, mnohem lépe se pohybuje. Snad ještě více vylepšil svůj již téměř dokonalý servis. A velmi málo chybuje.

V Abú Zabí podlehl Davyděnkovi, ale v Dauhá předvádí parádní výkony. Bez problémů přešel přes Navarra, Clementa a Hanesca. Včera se střetl s Nadalovým přemožitelem Monfilsem, a kdyby v úvodu druhé sady neztratil koncentraci, mohl vyhrát snadněji, než 7-6 3-6 6-3. Roddick během čtyř zápasů nasázel 42 es a udělal pouhé dvě dvojchyby.

Resumé: Murray hrál s Roddickem již sedmkrát a pět duelů vyhrál. Naposledy loni na Turnaji mistrů 2-1 na sety. Většina soubojů byla vyrovnaná, a to se dá očekávat i od dnešního finále, ve kterém si proti sobě zahrají poprvé. Murray má za sebou utkání, po kterém by mohl být trochu uspokojený. Roddick v Dauhá působí nabuzeným dojmem a kvalitní hrou. Přesto mu bookmakeři Bwin ve finále příliš nevěří, když na něj vypsali kurs 3.55. Obhájení titulu Murraym je ohodnoceno kursem 1.25

.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chtěl bych se zeptat,jestli je možno někde v televizi sledovat match Roddick-Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
www.justin.tv/chousenjin ale nevim v kolik pisou tam v 6:30, ale ne našeho času
Reagovat
dabelsobul
V televizi na Eurosportu. Hrajou od 18:30 mistniho casu, tedy 16:30 naseho casu ;)
Reagovat
dabelsobul
Tak Eurosport az ze zaznamu v 18:45 :(
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam ze dnes Roddick konecne vyhraje, moc bych mu to pral.. predvadi myslim stale nejatraktivnejsi tenis ze vsech
Reagovat
smazaný uživatel
na eurosportu je to 18-45 našeho času ale je to záznam:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist