Preview: Murray - Federer

21. 3. 2009, 01:00
Previews 20
Oba tenisté zvládli v dosavadním průběhu turnaje v Indian Wells role favoritů. Teď se podle paírových předpokladů střetnou v semifinále a brána do finále je pootevřena pro oba soky stejně. Postoupit ale může jen jeden. Uspěje trojnásobný šampion Federer a utne proti Murraymu nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě?
Profily hráčů
Andy Murray - Roger Federer

Andy Murray o třináctý grandslamový titul Federera na loňském US Open ještě nepřipravil, pak však během šesti měsíců nedávnou světovou jedničku čtyřikrát v řadě porazil. Přestože pokaždé prohrál první set. Sedmadvacetiletý Švýcar tak má ze soupeře mnohem větší respekt, který ještě před rokem určitě neměl.

Pokoru a respekt ano, ale strach ne. To by Federerově povaze podobné nebylo. Spekuluje se o tom, že Murray má na rodáka z Basileje recept a ví, co na něj hrát. To je však relativní. Jednadvacetiletý Brit je od loňského léta jednuduše nejlepším hráčem světa - od olympiády v Pekingu prohrál jen čtyři zápasy. Nejen že porážel Federera, nestačili na něj ani Djokovič, Nadal, Roddick nebo Verdasco.

Až před črtnácti dny Murrayho zbrzdila viróza. Přišel o Davis Cup a před odletem do Indian Wells netrénoval. "Příliš toho od sebe tenhle týden neočekávám, protože jsem deset dnů v kuse nehrál," varoval britský reprezentant před startem v Kalifornii. "Ztratil jsem samozřejmě něco z kondice a nehraju údery tak dobře jako předtím, než jsem onemocněl," dodal.

Výkon v prvním zápase proti Montanesovi měl od ideálu asi tak daleko, jako český fotbal k triumfu v Lize mistrů. S Mathieuem to bylo o poznání lepší. "Trefoval jsem míče o dost líp než v prvním zápase," pochvaloval si Murray, který podle svých slov až na pár gamů, v nichž ztratil koncentraci, odehrál velmi solidní zápas. V dalším zápase mu vzdal kvůli zranění Robredo a tak na Brita čekalo čtvrtfinále proti nenasazenému Ljubičičovi. Třicátník z Chorvatska byl více než důstojným soupeřem a světovou čtyřku na kurtu "dusil" přes dvě hodiny. V důležitých výměnách ale více bodoval Brit a zajistil si postup mezi nejlepší čtyři, přestože na něj zřejmě doléhala

Také Roger Federer před odletem do Kalifornie pauzíroval, aby doléčil bolavá záda. V Indian Wells postupně vyřadil Gicquela, Karloviče, Gonzaleze a ve skvělé formě hrajícího Verdaska. Podání ztratil pouze jednou proti Chilanovi a ve druhém setu se Španělem. Právě čtvrtfinálový zápas naznačil, že se švýcarský tenista dostal do lepší psychické pohody a získal více úderové jistoty. Sice na pár momentů ztratil koncentraci a povolil Verdaskovi zdramatizovat průběh utkání, sám se však postaral o to, že se utkání hrálo jen na dva sety.

Zopakoval tak loňský postup do semifinále a je stále ve hře už o čtvrtý turnajový primát z tohoto klání série Masters - nově ATP World Tour 1000.

Resumé: Murray na BNP Paribas Open v každém duelu alespoň jednou prohrál své podání, celkem již sedmkrát. Na servisu je tak zranitelný a tudy zřejmě bude chtít Federer útočit. Jednadvacetiletý Brit bude mít v zádech psychickou výhodu ze vzájemných zápasů, třináctinásobný grandslamový vítěz zase větší část publika a dovolím si tvrdit, že i více sil. Pohyb kursů u bwin napovídá, že se obecně věří Federerovi, i když s Murraym čtyřikrát v řadě prohrál. Na Švýcara se dá v této chvíli vsadit s kursem 1.59. Věříte mu?

Ukání začíná v 21:00 hodin SEČ.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
D.A.N
Murray hrál úplné nic jenom vracel:-( Roger se opět porazil sám.Andy 20 vítězných míčů Roger 31 ale nevynucené Roger 46!!! to je tragédie.Měl by opravdu zapracovat na bekhendu ten je na úplně nejhorší úrovni co kdy jsem ho viděl hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
a je to tady vítěz je andy
Reagovat
a.magerova
Nevadí...
Reagovat
smazaný uživatel
Neni možný co ten Roger hraje to je v hlavě jiný vysvětlení nemám.
Reagovat
a.magerova
6:4 a vzhůru do třetího setu!!!!!
Reagovat
a.magerova
5:3
Reagovat
a.magerova
0:1 na sety pro Murraye a 3:3 ve druhém setu doufám, že bude ještě třetí set!!!! Roger GOOOO!!! To jsou nervy.
Reagovat
a.magerova
Roger to zvláááádneš!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger rob nieco!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogéééér go :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me to bude hodne vypjate, ale Murray ho nakonec udolá.
Reagovat
Mercury
...Murrayho nakonec udolá! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Murryho pro mě hnusnej ale učinej tenis by mohl na Rogera platit.Bude to zajímavý zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak tez mam alergicke reakcie ked vidim andyho aj ked v poslednych mesiacoch to bolo lepsie ale potom j......oku co si vypytal pri prehratej vymene a zneuzil jeho slabsie stranky je mi z neho zase zle ked ho vidim snad to roger zvladne a uzije si skvele finale
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Murrayho účinnej tenis platí skoro na každýho v posledních měsících. Pro Fedexe důležitej mač, moc bude chtít přerušit tu špatnou šňůru, co proti Andymu má. Pokud by dnes Murray znovu uspěl, tak už bych měl strach, aby se v Rogerově hlavě nerodil další komplex. Ale na druhou stranu je fakt, že ten nejdůležitější vzájemný duel Fedex zvládnul.
Reagovat
smazaný uživatel
treba rogerovi verit kazda prehra vo finale a semif.. a hlavne s tymto skotom urychly koniec rogerovej kariery tez ho moc nemusi staci si spomenut ako sa roger vyjadroval na andyho tenis pred 2rokmi ,naopak kazdy titul s masters predlzi jeho karieru, s rafou prehry berie lepsie hlavne preto ze su kamarati a zapasy s nim budu prenho vyzvou ale s kazdym inym prehry mozu urychlit koniec kariery pana dokonaleho
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je blbost žejo... Roger musí být zvyklý prohrávat i ty důležité zápasy.. A on umí prohrávat.. S Nadalem to je jiná věc, hlavně Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
praveze roger neni zvyknuty prehravat mozno s rafou si trosku zvyka ale s nikym inym nie a ked sa tak zacne stavat pravidelnejsie tak ako s andym bude uvazovat ze uz na to nema a radsej zakonci karieru ako 2,3 hrac sveta ako hrac ktory zacne casto prehravat vo 1/4 1/2 finale, zaklada si rodinu a ked nebudu vytazstva a sanca na vytazstva na grandslemoch tak sa bude radsej venovat rodine
Reagovat
smazaný uživatel
Někde říkal, že chce hrát až do roku 2016.. a to si snad ani on sám nemyslí, že za 7 let bude ještě pořád na vrcholu...
Reagovat
smazaný uživatel
Go Roger..!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist