Preview: Monfils - Tipsarevič

25. 9. 2009, 15:42
Previews 1
Janko Tipsarevič bude dnes večer hrát o své teprve druhé semifinále. Na halovém podniku v Métách ale narazí na nejvýše nasazeného Gaela Monfilse. Má s ním sice bilanci dvou výher ze dvou zápasů, favoritem však bude domácí tenista Monfils.
Profily hráčů
Gael Monfils - Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič si už dvakrát zahrál v osmifinále WImbledonu, na turnajích ATP hrál ale jen jednou v semifinále. Stalo se tomu tak před dvěma lety v Moskvě, kde se hrálo stejně jako nyní v Métách v hale. Pětadvacetiletý Srb má dnes možnost své maximum vyrovnat, když si výhrami nad Clementem a šampionem z roku 2005 Ljubičičem zajistil čtvrtfinálový zápas.

Čeká ho domácí turnajová jednička Gael Monfils. Třináctý tenista světa je známý svými kolísavými výsledky. Jeden ze špatných výkonů předvedl o uplynulém víkendu, když v Davis Cupu senzačně nestačil na Holanďana De Bakkera.

Třiadvacetiletý Francouz své maximum předvádí hlavně na grandslamech. Posledních osm startů na turnajích 'velké čtyřky' pro něj neskončilo nikdy dřív, než ve 3. kole. Hráč s atletickým pojetím hry hrál v Métách naposledy před čtyřmi lety, kdy byl neúspěšný až ve finále. Letos hrál zatím jen s Grosjeanem, se kterým neměl podle očekávání žádné problémy a vyhrál dvakrát 6-1.

Tipsarevič od Wimbledonu vyhrál jediné utkání, a to ještě soupeř během zápasu vzdal. Chytil se až v Métách, když již zopakoval loňský výsledek. Nyní by rád navázal na předchozí setkání s Monfilsem, kterého ve dvou vzájemných střetnutích - vždy na antuce - porazil. Naposledy letos v Monte Carlu, kde Francouz po odevzdaném výkonu uhrál jen čtyři gamy. Před domácím publikem však jistě nechá víc, a přestože to není grandslam, je velkým favoritem. Věříte-li v opak, pak si vsaďte s kursem 3.55 na Tipsareviče. Zápas začíná v 19:00 hodin.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
POME GAEL!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist