Preview: Monfils - Roddick

1. 6. 2009, 11:01
Previews 20
Gael Monfils se na domácím grandslamu v Paříži srdnatě rve o zopakování loňského semifinále. Původně byl jeho start ohrožen, ale koleno zdá se drží a dnes bude bojovat proti Roddickovi o postup mezi nejlepších osm.
Profily hráčů
Gael Monfils - Andy Roddick

Gael Monfils si před roekm na French Open vytvořil grandslamové maximum, když prohrál až v semifinále s Federerem. Dvaadvacetiletý Francouz má na svém kontě jediný titul z turnajů ATP, šestkrát totiž ve finále prohrál. Nyní se nachází na 10. místě světového žebříčku. Mohlo by to být ale ještě lepší, kdyby neměl stále se vracející se problémy s kolenem.

Před Roland Garros odehrál jediný přípravný turnaj. V Římě navíc vypadl už v prvním kole s Tipsarevičem a pak měsíc odpočíval a léčil koleno. Dva dny před startem druhého grandslamu sezony si zahrál exhibici s Baghdatisem, kterému podlehl 4-6 0-6. "Kdybych se měl teď rozhodnout, z Paříže se odhlásím," viděl Monfils pesimisticky své vyhlídky.

V úterý však Monfils k prvnímu zápasu nastoupil a Američana Reynoldse spláchl hladce ve třeh setech. Bez ztráty kytičky prošel také druhým kolem přes Crivoie a před dvěma dny vyřadil Rakušana Melzera ve čtyřech sadách. Pařížský rodák mimálně chybuje a zatím si na koleno nestěžuje, přestože ho má neustále zatejpované.

Andy Roddick už překonal své maximum na French Open, když ze sedmi předchozích účastí hrál jen jednou ve třetím kole. Letos mu ale antuka tolik nevadí. S Jouanem, Minářem a Gicquelem neztratil ani set, navíc mu žádný ze soupeřů nedokázal prorazit podání.

"Má ten servis, na kterém dělá strašně moc bodů," poukázal Minář na hlavní Roddickovu zbraň. Ta samozřejmě nemá na pomalejší antuce takovou účinnost, ale 'ženáč' Roddick je zatím suverénní.

Právě svatba byla hlavním důvodem, proč šestadvacetiletý Roddick odehrál jediný přípravný turnaj. V Madridu zdolal Haase a ve třech setech podlehl Federerovi, stejně jako v semifinále letošního Australian Open. Na rychlém povrchu se dostával až do závěrečných fází, titul ale získal pouze v Memphisu. Ze sedmatřiceti zápasů prohrál jen šest: třikrát s Federerem a po jedné porážce si připsal s Nadalem, Murraym a Štěpánkem. Dvakrát porazil například Djokoviče.

Záležet dnes bude hodně na Monfilsově zdravotním stavu. Koleno zatím nebylo v rizikové zátěži. Dnešní duel by však mohl trvat mnohem déle než dvě hodiny a to by pro Francouze mohl být problém. Na jaře se rozhodně nemohl chlubit s fyzičkou, a tak pokud se utkání přelomí do minimálně tříhodinové bitvy, začnou se Francouzovi šance snižovat. Na druhou stranu, Roddick se nebude pouštět do dlouhých výměn a bude se snažit rychleji zakončovat. Pouhé tři sety toto utkání jen těžko rozhodnou.

Dnes se spolu střetnou poosmé a Monfils se pokusí stav vzájemné bilance vyrovnat. Na antuce hráli dvakrát a Roddick na ní s Francouzem ještě neuhrál ani set.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pome! Gael ukazal Skřetovi Roddickovi, jak se hraje tenis na antuce, doufám, že teď vypráší i Rogera a pak s Del Potrem to bude boj
Reagovat
smazaný uživatel
tak to co predviedli organizatori v tomto zapase to si za klobuk nedaju....:)mozno je rodick trochu asertivny a "uprimny" hrac ale to fakt prehnali
Reagovat
smazaný uživatel
no sledujem ten zapas,ale tak andy si ho riadne prehrava....je uplne mimo ani nechce vyhrat....:)roger to bude mat podla mna veeeelmi tazke, monfils mi vobec nie je sympaticky,vidim ho snad prvykrat takto hrat,ale pride mi skor ako saso...no ale hra presne ten vracaci tenis ktory rogerovi moc nesedi.....som dost skepticky v tomto...pokial sa roger neda dokopy a nezahra svoje best neda ho
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě to andy zvládne
Reagovat
smazaný uživatel
Andy musíš:(
Reagovat
smazaný uživatel
tak tady to vidim na vitezstvi monfilse, ktery pak proazi i federera
Reagovat
smazaný uživatel
no vyzera to ze vcera sa rozlucil rafa a onedlhoi sa bude tesit na bazen roger :)))tak si mozu dat zapas v nedelu niekde na samote nie na centralnom kurte :)))
Reagovat
smazaný uživatel
dokud dýchám, doufám
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja to sice nevidim live, sledujem len vysledok, dufam aj ja....ale tak toto to je killing me softly...az na to softly :-D:-D
Reagovat
no1
roddick ho smazne
Reagovat
smazaný uživatel
hmhm roger je malinko nervous. Ale Musíš ROgy, musíš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hele hele elegán jde do plných!!! Come!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gael ta hračička nad Rodickem dneska nevyhraje. Rodick chce prohrát zase až s Rogérem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, expert Aleš zase přilezl, co???:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Expert Aleš in tha house!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick udělal, co se hry na antuce týká, velký progres, Monfils je zase domácí tenista, spolu s Tsongou poslední Frantík, a zdá se, že překonal zdravotní problémy, dal se do pořádku a má teď dokonce formu:-))) Myslím, že vyhraje Gael, ale přeju to Andymu!
Reagovat
smazaný uživatel
okoune, okoune :-)) ja si take ale myslim, ze vyhraje Monfils, to zas budou vsichni na diskuzi nadavat ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měli nadávat, zdeněčku??? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze si vetsina vsadi na Roddicka, rybicko!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potom asi většina prohraje, no co já s tím???:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist