Preview: Monfils - Almagro

28. 2. 2009, 15:00
Previews 2
Kvůli jedinému turnaji cestoval Gael Monfils z Evropy do Mexika. Ale vyplatilo se mu to, protože v Acapulku se dostal už do finále, ve kterém vyzve obhájce titulu Nicolase Almagra.
Profily hráčů
Gael Monfils - Nicolas Almagro

Přiznám se, že cestu Gaela Monfilse do Jižní Ameriky jsem příliš nechápal. Přes půl světa se z Evropy trmácel kvůli jedinému turnaji. Navíc ho čekala změna povrchu, z haly se musel adaptovat na pomalou antuku. A ani se v Mexiku nemůže zdržet, hned musí zpět, protože si bude plnit povinnosti s francouzským týmem v Davis Cupu.

Nicméně dvaadvacetiletý rodák z Paříže věděl, kam míří. V Acapulku se koná jeden z turnajů kategorie 500, tudíž dobře dotovaný i bodově ohodnocený podnik. Přestože Monfilsova cesta do finále byla hodně trnitá, dokázal, že svůj první "výlet" do Jižní Ameriky nebral odpočinkově. Vyřadil Patienceho, Bellucciho, Leonarda Mayera a v semifinále po kvalitním výkonu porazil také Argentince Acasusa.

Co se povrchů týká, dokáže se Monfils přizpůsobit. Na antuce hrál naposledy loni na French Open a vypadl až v semifinále s Federerem. Svůj jediný titul získal v roce 2005 - na antuce v Sopotech, následných pět finálových účastí však pro něj skončilo porážkou.

Nicolas Almagro je antukář. Mimo pomalé povrchy dosahuje sotva polovičních výsledků. Ale servis rozhodně není jeho slabou stránkou. Během čtyř zápasů už v Mexiku nasázel téměř 50 es.

Prostředí v Acapulku mu viditelně vyhovuje. Letos ztratil pouze jeden set s Italem Staracem a ve finále bude usilovat o desáté vítěství v řadě a obhájení loňského triumfu. Po slabších výsledcích z úvodu roku by to tak pro něj byla zároveň vzpruha do další práce.

Resumé: Almagrovi sice turnaj v Acapulku sedí, ovšem neporazitelný není. Kvalita je na straně světové desítky Monfilse, který když má motivaci, dokáže se rovnat i s těmi nejlepšími. A v Mexiku má o co hrát, určitě by nerad prohrál v šestém finále po sobě. Bookmakeři bwin více věří v přerušení černé finálové série Monfilsem, na kterého vypsali kurs 1.45. Jste-li názoru, že Almagro titul obhájí, využijte nabídky 2.56

.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Monfils je favoritem, kvalita je mírně na jeho straně, ale třeba vzít v potaz, že on zatím nepotvrdil, že je vítězný typ..umí sice předvést jednorázový skvělý výkon, ale už hůř na něj navazuje. Finálové zápasy mu zatím nešly. Je to hráč top ten a přitom má na kontě jediný turnajový titul. Almagro je v tomto směru zkušenější, a může to hrát svou roli, byť stále není v té formě jako před rokem.

Oba budou spoléhat na silný servis, ale osobně přeju Almagrovi, jeho styl založenej většinou na agresivních úderech z obou stran mi sedí víc. Prostě útočný antukář :-). Monfils taky umí zahrát nádherný winner, dobře měnit tempo hry, ale pořád to bude založením obranář, který se cítí nejlíp, když lítá tři metry za základní lajnou.
Reagovat
dabelsobul
No myslím, že si zítra ráno přivstanu a budu od 4 hodin sledovat na Sport 1 :) Mohl by to být zajímavý souboj :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist