Preview: Melzer - Andrejev

20. 10. 2008, 11:10
Previews 0
Ve švýcarské Basileji jsou dnes na programu čtyři zápasy úvodního kola. Ve večerním duelu se střetne Rakušan Jürgen Melzer s Igorem Andrejevem z Ruska. Utkají se již popáté, ovšem všechny předchozí střetnutí měli stejného vítěze. Uspěje Melzer i dnes?
Profily hráčů
Jürgen Melzer - Igor Andrejev

Sedmadvacetiletý Jürgen Melzer ve své kariéře získal zatím jen jeden titul. Stalo se tak před dvěma lety na trávě v Hertogenboschi. Letos pouze jednou přešel přes čtvrtfinále - na domácí antuce v Kitzbühelzu si připsal šestou finálovou porážku.

Na olympiádě v Pekingu šahal po medailích, ovšem v boji o postup mezi nejlepší čtyři podlehl pozdějšímu vítězi Nadalovi. 35. hráč světového žebříčku si za poslední půl rok připsal řadu zajímavých vítězství. porazil hráče první světové desítky Wawrinku nebo před 14 dny na halovém turnaji v rodné Vídni Ljubičiče či bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera.

Oproti předešlým sezonám se místo na podniku v Petrohradě představí v Basileji, kde si zahraje poprvé v hlavní soutěži. Pokud by měl dopadnout jako v Rusku, nečeká rakouského tenistu ve Švýcarsku doluhý pobyt.

Ukončit mu ho může už po prvním kole Igor Andrejev. Ten však ještě nikdy recept na Melzera nenašel. Utkali se spolu včetně challengerového duelu už čtyřikrát a pokaždé vyhrál Rakušan. Stejně jako letos na trávě.

Andrejev měl před letošním US Open dobrou formu. Na antuce ve Gstaadu a Umagu postoupil až do finále. Na turnajích hraných na rychlých kurtech se pouze jednou dostal mezi nejlepších osm, ovšem dvakrát ho vyřadil Nadal, a jednou Federer, Moya a Cilič. Většinou tedy podlehl silným soupeřům.

Po vyřazení z New Yorku ale vyhrál jen jednou utkání z pěti. V Davisově poháru neodvrátil porážku Rusů v Argentině, kde podlehl Nalbandianovi i del Potrovi. V Moskvě postoupil do 2. kola, když mu vzdal Lu z Tchaj-wanu, ovšem ve třech setech podlehl Chardymu, podobně jako před týdnem Simonovi.

Resumé: Od tohoto duelu se dá očekávat vyrovnaná bitva. Ani odborníci Bwin nemají svého favorita, a tak kurs na postup každého z tenistů se pohybuje kolem 1.85. V úvahu přichází také sázka na počet setů. Věříte-li v třísetový zápas, využijte kursu 1.96.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist