Preview: Medinaová - Srebotniková

24. 5. 2008, 11:40
Previews 0
Turnaj žen ve Štrasburku dnes vrcholí finálovým zápasem mezi Španělkou Anabel Medinaovou a Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Medinaová má možnost obhájit loňský titul a štrasburský turnaj vyhrát celkem potřetí.

Hráčky nastoupí k šestému vzájemnému zápasu. V poměru 3-2 má zatím navrch Srebotniková, ale v zápasech na antuce je na tom, s bilancí 2-1, lépe Medinaová. Španělka vyhrála i poslední vzájemný zápas, když svou soupeřku hladce, 6-3 6-2, porazila minulý rok na antukovém turnaji v Římě.

Pro Anabel Medinaovou dnes hovoří více faktů. Turnaj ve Štrasburku dokázala v minulosti vyhrát už dvakrát - v roce 2005 a loni. Třiatřicátá hráčka žebříčku se v letošní sezoně na antuce prezentuje velmi dobře a jedno finále si už zahrála - na začátku května v něm podlehla Argentince Dulkové dvakrát 6-7 v marockém Fezu. Dalším faktorem podporujícím její šance je fakt, že antuka je pro ni nejpřirozenější povrch - každou sezonu na ní odehraje nejvíc zápasů a s největšími úspěchy ve srovnání s povrchy ostatními. Do finále se kvalifikovala výhrami nad Zakopalovou, Vrljičovou, Pennetaovou(bez boje) a Bacsinszkou.

Třicátá hráčka světa a pátá nasazená, Slovinka Katarina Srebotniková, vyhledává spíše tvrdý povrch, na kterém zaznamenává nejvíce úspěchů. Antuka je pro ni nicméně povrch přijatelný a její výsledky na něm nejsou špatné. V dubnu na rychlejší americké antuce došla do osmifinále v Amelia Island a Charlestonu, v Praze podlehla až v semifinále Věře Zvonarevové. Dnešek pro ni znamená první letošní finálovou účast a možnost bojovat o pátý titul v kariéře. Do finále se probojovala přes Lisickou, Perebiynisovou, Pengovou a Chanovou.

Bookmakeři bwin vidí jako favoritku zápasu šestadvacetiletou Španělku Anabel Medinaovou, na jejíž výhru nabízejí kurz 1,64. Katarinu Srebotnikovou pak máte možnost vsadit v kurzu 2,1.

Medina Garrigues Anabel (33# Španělsko) - Srebotnik Katarina (30# Slovinsko):

Detail zápasu

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist