Preview: Lopez - Petzschner

11. 10. 2008, 08:46
Previews 0
Španěl Feliciano Lopez a Philipp Petzschner z Německa se utkají v semifinále vídeňského halového turnaje. Oba hráči nejspíš mají k místnímu podniku zvláštní pouto. Lopez vyhrál vyhrál svůj jediný titul před čtyřmi lety právě ve Vídni a Petzschner tu tento týden hraje nejlepší turnaj dosavadní kariéry. Půjde o jejich první vzájemný zápas.
Petzschner Philipp

27letý Lopez hraje zvláštní sezonu. Celá je prakticky o třech povedených turnajích. Po propadácích z ledna a února náhle v březnu ohromil v Dubaji, kde porazil mimojiné Berdycha, Davida Ferrera nebo Davyděnka a proti Roddickovi, který tam hrál fantastický tenis, vedl ve finále 1:0 na sety.

Následovala řádka neúspěchů, než 45. hráč světa bojoval ve wimbledonském čtvrtfinále proti Safinovi.

Po další sérii mizerných výsledků je tu Vídeň a pětinásobný finalista ATP stojí před branami finále. Možná se ale dalo čekat, že výkony španělského tenisty půjdou v rakouské metropoli nahoru. Lopez tu startuje popáté a vždy hrál alespoň čtvrtfinále. V roce 2004 ve Vídni navíc vyzvedl nad hlavu svou jedinou trofej.

Levoruký Španěl, jenž se opírá o kvalitní servis, forehand a hru na síti, si tento týden doposud poradil s Argentincem Callerim, s Giraldem z Kolumbie a včera vyřadil z turnaje i domácího Melzera po výhře 4:6, 6:3, 6:4. Jeho dnešní semifinálový soupeř je překvapivě 125. hráč světa Philipp Petzschner z Německa, proti kterému ještě nehrál.

Slovo 'překvapivě' je asi nutné dát do uvozovek. 24letý Němec sice stojí na žebříčku bůhví kde a jako takový tu porazil 10. hráče světa Wawrinku i bývalou světovou jedničku Moyu, ale náhoda to není.

Petzschner je talentovaný tenista, který v posledních letech do značné míry doplácel na slabší morálku. To chtěl letos změnit. Halové turnaje jsou jeho doménou - jeho bilance je zde výborná a nesrovnatelně lepší s podniky v jiných podmínkách. Svou hru staví na vynikajícím servisu, tvrdých úderech a útočnosti.

Do letošní sezony vstoupil německý tenista čtvrtfinálovou účastí v australském Adelaide. V lednu a únoru hrál finále dvou halových challengerů v řadě. Pak na sebe výrazněji upozornil na travnatých turnajích v červnu, když odehrál zcela vyrovnané zápasy se Söderlingem a Ančičem.

Petzschner opět ožil v těchto týdnech s dalším startem indoors podniků. Před 14 dny v thajském Bangkoku porazil Safina a Zvereva, než ho po vyrovnaném zápase vyřadil Monfils a ve Vídni dnes stojí poprvé v životě v semifinále turnaje ATP.

Bookmakeři bwin jsou už s Petzschnerovým podceňováním opatrnější a na jeho výhru nabízejí kurs 2,18. Favorizují Lopeze, jehož vítězství můžete vsadit v kursu 1,6.

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist