Preview: Londýn chce finále Federer - Murray

3. 7. 2009, 10:20
Previews 60
Andy Murray, nebo Andy Roddick? Tuto otázku vyřeší dnešní semifinále Wimbledonu mezi britským tenisovým hrdinou Murraym a Američanem Roddickem. V druhém boji o finále londýnského grandslamu pak bude pětinásobný vítěz tohoto turnaje Roger Federer muset ukázat svoji inteligenci v duelu s Němcem Tommym Haasem.

Murray je dosud nejlépe returnujícím hráčem turnaje, zatímco Roddick patří k nejlépe servírujícím tenistům. To dokládá i jeho 43 es ve čtvrtfinále proti Australanu Lleytonu Hewittovi.

Jednu z hlavních rolí tohoto duelu budou nejspíše hrát fanoušci a psychický tlak na oba hráče. Tedy především na domácího Murrayho, který se může stát prvním britským finalistou dvouhry mužů po Bunnym Austinovi, který to dokázal před 71 lety v roce 1938.

Dále čtěte:
"Murrymánie" nabírá na obrátkách

Dvaadvacetiletý Murray se zdá být nad věcí a nepřipouští si, že kvůli němu fanynky vřeští a média plní jednu stránku za druhou. "Nemá to vliv na můj výkon. Pokud bych nedělal nic jiného než jen četl noviny, poslouchal rádio a koukal na televizi, pak by mě to asi dostalo, ale když to ignorujete, tak si ani neuvědomíte, že se něco děje. Já prostě zůstávám mimo to všechno," uvedl Murray.

Skotský rodák si uvědomuje, že i když se mu na trávě daří, postup do finále jistý nemá. Nezastavitelný není. "Moc dobře vím, že můžu další zápas prohrát, pokud nepodám svůj nejlepší výkon. To jsem se už naučil a to je rozdíl oproti předchozím rokům," řekl.

O čtyři roky starší Roddick už si finále Wimbledonu zahrál dvakrát, pokaždé prohrál s Federerem. Nyní proti němu bude stát nejen soupeř, ale také 15 tisíc fanoušků. "Bude to elektrizující a skvělá atmosféra. To já vždy ocením, i když nebudou na mé straně," řekl americký hráč a se smíchem doplnil: "Jednoduše budu předstírat, až budou volat 'Andy, do toho', že to patří mé maličkosti."

Z osmi dohraných vzájemných střetnutí vyhrál pětkrát Murray. Ten uspěl i v jediném letošním zápase na hardu v Dauhá a také před třemi lety ve Wimbledonu, kdy Roddicka porazil 3-0 na sety.

Federer si na grandslamu zopakuje duel s Haasem. Před měsícem málem s Němcem prohrál na pařížské antuce a ve Wimbledonu ho možná čeká ještě mnohem nebezpečnější soupeř. Haas se totiž na trávě prezentuje klasickou hrou servis-volej i chytrou hrou od základní čáry. Letos na trávě v deseti utkáních ještě neprohrál.

"Hraji životní tenis. Půjdu na kurt proti Rogerovi a uvidím, jestli ho dokážu pozlobit," řekl čtyřiadvacátý nasazený Haas, který byl kdysi druhým tenistou světa, ale dlouho ho pak srážela zranění.

Federer si zahraje rekordní 21. grandslamové semifinále v řadě a vypadá neohroženě, což demonstroval třísetovou výhrou nad chorvatským obrem Ivem Karlovičem. "S Tommym musím začít skvěle od prvního míče. V Paříži to bylo brutální a těžké to bude i tady, ale já jsem nadšený ze semifinále a uvidíme, jak to půjde," řekl sedmadvacetiletý Švýcar, jenž útočí již na 15 grandslamový titul, čestý z Londýna.

Federer má s Haasem aktivní bilanci vzájemných soubojů, když z dvanácti setkání odešel devětkrát jako vítěz. Na trávě vyhrál oba zápasy. Jejich dnešní duel zahájí program na centrálním dvorci. Nad ním se dnes může zatáhnout střecha - meteorologové varují před vyšší pravděpodobností dešťových srážek.

Britští fanoušci vyslovují přání, že by rádi viděli finále pětinásobného šampiona Federera s domácím miláčkem Murraym. Ten totiž světovou dvojku už pětkrát v řadě porazil.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
páteční program (03. 07. 2009)

Centrální dvorec (začátek ve 14:00):
Haas (24-Něm.) - Federer (2-Švýc.)
Roddick (6-USA) - Murray (3-Brit.)

kompletní páteční program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Roddick !!!
Reagovat
smazaný uživatel
TO JE PARÁDA, CO TY DVA PŘEDVÁDĚJ!!!! ÚCHVATNÝ!!!!
Reagovat
D.A.N
NOVA je největší bordel co jsem kdy viděl, hnusáci neschopní!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
uklidni se, však se odpráskneš z elegána i ze záznamu
Reagovat
D.A.N
Fedex... lehounce do finále... šetřil síly na finále prostě nejinteligentnější hráč na okruhu ATP. Kdy jsem viděl.A teď jsem zvědav koho do stane ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
no samozřejmě, všichni ostatní jsou jenom blbci...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger to dokázal a s jakou elegancí!! A teď který Andy?
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, ešte taky výkon vo finále a budeš mať 15.
Reagovat
a.magerova
No Roddick :-)) přece !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hrál skvěle, pohodově čekal na svou šanci.... Ve finále bych radši Roddicka .... ale uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi to dokázal, opět lehce, elegantně a bez problémů. nyní je čas pro Andy Roddicka, pryč s britskými nadějemi.
Reagovat
krbik13
To co sa stalo?!Nachvilu som odbehol od telky a ked som sa vratli uz nedavali tenis ale este sa hralo.To si snad robia haluz ne?Vysielaju cely zapas a koniec nedaju?!?!?!?!?
Reagovat
a.magerova
Prý vypadl signál, naštěstí jsem to dokoukala na netu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ano, zápas vrcholí, a Nova sport dává sportovní zprávy. Tomu říkám profesionalita :((((( (Já vím, že mám mít parabolu, ale přece jen :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem tam nic neviděl. Pokud máš DSF já v atkové momenty okamžitě přpínám tam, je to sice v němčině, ale jde stejně o hru a Rogerova vítězství,že...
Reagovat
smazaný uživatel
Krasne Rogere jeste smrknout Andyho:) a ses tam:)
Reagovat
a.magerova
Je to pěkné Rogere :-))
3 sety a dost... ať šetříš síly na Roddicka :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, pěkné, s přehledem a klidem, aspoň zatím :))
Reagovat
a.magerova
Hele 2:0 na sety... to už Roger nepustí !!!
Není přece Tommy Haas :-)))
Tommy nic ve zlém :-))
Reagovat
a.magerova
Bravo !!!
Dík za vyslyšení prosby na 3 sety :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
prosím prosím dejte sem někdo adresu abych to mohl sledovat na netu,díky moc
Reagovat
smazaný uživatel
tak už nic,už koukám
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to bude mít Federer s Haasem relativně snadnější než předchozí soupeři Haase. Myslím, že nezvládne ten tlak londýnského semifinále a Fed vyhraje 3.0. Očekávám, že nepředvede utkání jako s Nolem, kdyby ano, tak se Fed hooodně zapotí.
Reagovat
D.A.N
Barney: A co tak to zkusit bez urážek! Nebo to vůbec asi neumíš!Kvůli takovým jako jsi ty nechodí na tyto stránky spoustu lidí co tady psali různé smysluplné komentáře třeba (Secca) a další a už je nebavilo číst si ty bláboli a urážky jakým způsobem to předvádíš zrovinka ty, nicméně asi měl mercury pravdu vůbec raději na tebe nereagovat a možná se nad sebou zamyslíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno,Jenom at nenni murray světová jednička!!
Reagovat
smazaný uživatel
to by taky slo? to snad ne
Reagovat
smazaný uživatel
Praveze slo, ale jedno nas moze utesit, Roger ma post no.1 uz isty.
http://osporte.sk/index.php?id_cat=1229&news=27999
Reagovat
smazaný uživatel
Nešlo by to......Rafa bude mít po letošním Wimbledonu 10735 bodů....Kdyby Murray vyhrál měl by 10730 bodů a zůstal by 5 bodů za Nadalem...(tohle není z mojí hlavy :)) okopčila jsem to z Rogerova fóra na lide ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Švajčiarskeho tenistu Rogera Federera delia už len dva víťazné zápasy vo Wimbledone nielen od zisku rekordného 15. grandslamového titulu, ale aj od opätovného nadobudnutia postu svetovej jednotky.
Istotu bude mať 27-ročný Švajčiar vtedy, keď vyhrá celý turnaj, keďže súčasný líder svetového počítačového poradia Rafael Nadal sa na Wimbledone pre problémy s kolenami vôbec nezúčastnil. Federer sa v takom prípade na čele objaví už 6. júla, teda deň po skončení tretieho grandslamového turnaja roka.
Nádej byť svetovou jednotkou živí na základe predbežných výpočtov aj ďalší aktuálny semifinalista z londýnskej trávy Brit Andy Murray, v jeho prípade premiérovo v kariére. Ak sa stane rovnako prvýkrát wimbledonským šampiónom, priblíži sa v rebríčku ATP Rankings na 5 bodov k vedúcemu Rafaelovi Nadalovi a žezlo potom po odrátaní ďalších Nadalových bodov prevezme k 20. júlu. Dlho sa však 22-ročný Škót na vrchole nezdrží, lebo už 3. augusta by ho mal predstihnúť Federer. Ten totiž splnil túto podmienku aktuálnym postupom do semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim to teda moc nechápu, ale časem se to spraví.. .ale to radši 10 let za No. 1 Nadala, než pár týdnů Murrayho!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo presne. Ale ziadny strach, Roger to v ziadnom pripade nedopusti, ja to tvrdim uz od RG, ze ked sa im narodi to bejby, tak tata bude svetova 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí, jinak to bude ještě větší zklamání, než po AO...(teda kdyby vyhrál Murray) ... Ale je tu ještě jeden krok k finále a já doufám, že to proběhne bez nervů :o)
Reagovat
smazaný uživatel
20 finale GS ! To, je neskutočné. Lendl skončil na č.19.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi zvítězí, hladčeji než na Rolland Garros, ale Andy Roddick bude muset vynaložit mnohem více sil a nervů a zničit Britské naděje skvělým servisem. ale čekají ho nejméně 4 sety. May he win. It is much convenient = přijatelný opponent for Roger. Tomu přeji, aby to vyhrál, Mirka by tam snad už teď neměla chodit, ačkoli mu přináší štěstí, doufejme, že do konce týdne vydrží nerodit...
Reagovat
D.A.N
Barney: Můžež mi povědět kdy Roger na grandslamu dostal lekci od nějakého outsidera, jelikož co mi pamět sahá nemohu si připomenout.Tedy aspoň za posledních 6 let :-)
Reagovat
Mercury
nemůže...protože Barney nereaguje, když ví, že nemá co smysluplneho říct..takovy už je úděl blbečků provokatérů :) já se vám divím, že ho ještě řešíte
Reagovat
smazaný uživatel
ale já tam taky nic o GS nepíšu, ty hysterický fanatiku :D
Reagovat
smazaný uživatel
pro tebe extra zvlášť, ty fanatický tupoune: nikde jsem tam nepsal nic o tom, že ho měl kdy nějaký outsider klepnout na GS!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak taky si na nic nevzpomínám:-)Teď už je to také jen o psychice, tenis umí hrát všichni čtyři...Murray neudrží nervy na uzdě, kvůli tlaku z médií i když tvrdí, že ho to nezajímá, nevěřím tomu, ale za pár let ho určitě vyhraje a Hass zase komplex s Rogera, takže? Federer vs. Roddick
Reagovat
Mercury
Barney: tímto chceš argumentovat? omg..chlape, komu fandíš? zajímalo by mě to, proč tě tak Roger sere :) je to Roddick, nebo Karlovič? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak, vsichni vime, ze Barney je blbej jak daleko vidi a jeste kousek za roh a tenis videl mozna tak kdyz jel vlakem kolem nejaky vilky kde meli tenisovej kurt a pinkali si tam osmilety deti:)
Reagovat
smazaný uživatel
píšu to už po několikáté, mě ani tak nesere elegán, jako spíš jeho stupidní, vyšinutí a fanatičtí fans!
Reagovat
smazaný uživatel
hehehe, to je hrozná legrace cos tady vypotil, trapáčku, to jsme se všichni hrozně nasmáli! Tvůj problém je v tom, že všichni normální fans tady ví, že zrovna ty jseš jeden z hardcore elegán fanatiků, kterýmu nevypadne z huby nic jiného než smrad nebo pitchovina! Prdíš z huby, příteli .))
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek kterej napise, ze je Haas outsider je proste blb, nemuzu si pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
a kolikrát teda byl Haas ve Wimbledonu v semifinále??????? Nemusíš přesně, stačí přibližně :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ty ses vazne blb, vsim sis treba jeho formy, videl jsi jeho posledni zapasy? Je mi to jasny, nevidel jediny, na co se zmuzes je urazet Rogera. Ve spravach jsi ho videl brecet v Australii a to uz tady meles dva mesice, fakt jsi hlupacek.
Reagovat
smazaný uživatel
blbeček si leda tak ty, a teď si to zase jen potvrdil! Za 1. nevím co jsou to "správy" a za 2. si mi neodpověděl na moji jednoduchou otázku - kolikrát se Haas v kariéře ve Wimbl. dostal až do semifinále?
Reagovat
smazaný uživatel
kolkokrat sa dostal Murray do semifinale?ani raz! je teda tiez jasnym outsiderom ako Hass? podla tvojej jasnej logiky urcite:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli nevis co jsou "spravy", tak ses jeste vetsi blb nez jsem myslel:), sice je tam hrubka, ale pokud jsi prumerne inteligentni beloch tak by ti to melo dojit:)
Reagovat
smazaný uživatel
a kolikátý nasazený na Wimb. je Murray a kolikátý Haas? Jak to chceš ještě srovnávat???
Reagovat
smazaný uživatel
hh tak to je moc, si ještě blbější než jsem myslel, když nepochopíš lehkou ironii, kterou jsem chtěl upozornit na tvůj bezchybný pravopis :D Hlavně že tady honíš vodu, jako kdybys sežral celýmu světu rozum a přitom jenom prdíš z huby, "inteligente" :DD
Reagovat
smazaný uživatel
ja byl taky pouze ironickej:), podle toho co jsi napsal jsi priznal, ze Roger je favoritem na kazdym turnaji:), teda az na Pariz tim by ses urcite ohnal
Reagovat
Mercury
Britští fanoušci vyslovují přání, že by rádi ??? vYděli ???.../to si ze mě pan Zabloudil dělá srandu, že nezvládá učivo prvího stupně ZŠ, nebo to po sobě ani nečte?
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Roddick vyhraje :) bude hrat bud a nebo ale vyjde mu vsecko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Federer je momentálně v takové pohodě, že ho nic nemůže zastavit, aby vyhrál Wimbledon, hraje si pořád to svoje a nekouká na pravo ani nalevo...Chce to mít rychle za sebou a čekat příchod potomka...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze si to odhadol presne. Haas je svojou hrou nebezpečný, to Fed dobre vie, takže si dá pozor. Ako som už napísal, maká ako šrob, chce to presne tak, ako hovoríš. Verím, že to zvládne, výsledok si ale netrúfnem odhadnúť. Karloviča zvládol exelentne.
Reagovat
smazaný uživatel
To budou nervy, ale Roger si to pohlídá. Nejlepší by bylo 3:0 pro Roga ale vidím to 3:1 pro Rogera... :-) Roger Go!
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by elegán dostat zase lekci od nějakýho outsidera, takže GO HAAS .)
Reagovat
smazaný uživatel
Haas vůbec neni outsider, možná není favorit, ale formu má jako hrom... Kdyby se hrálo finále Murray x Federer, tak by tu šlo o post světové No. 1, takže by to bylo určitě zajímavé, ale mě by zbývalo doufat, že Murray psychicky zkolabuje... Ale nejdřív musí dát Fedex Haase, a to určitě taky nebude jednoduchý...
Reagovat
D.A.N
No viděl bcych to asi takto...Fedex by neměl chybět ve finále..moc nevěřím Haasovi, že by ho porazil na trávě. A co se týče druhého duelu tam to bude vyrovnané, ikdyž mírně bych favorizoval Murraye.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist