Preview: Kuzněcovová - Li Na

16. 9. 2008, 15:17
Previews 0
Ještě v neděli večer slavila Ruska Světlana Kuzněcovová triumf ve Fed Cupu. Už ve středu ráno ji však čeká na druhé straně planety duel 1. kola tunaje WTA v Tokiu. Na úvod se střetne s Číňankou Li Na, jež byla před měsícem i po výhře právě nad Kuzněcovovou blízko olympijské medaili.
Profily hráčů

Světlana Kuzněcovová mohla být s první polovinou sezony vcelku spokojená. Na jubilejní desátý titul sice nedosáhla, ale třikrát si zahrála ve finále a na French Open se dostala mezi nejlepší čtyři. Bojovala o post světové jedničky, ale neuspěla.

Naopak. Letní sezona na rychlém povrchu se třiadvacetileté Rusce nepovedla. V Montrealu měla namále proti teprve patnáctileté Portugalce De Britové, aby následně prohrála ve třetím kole se Safinovou. Na olympiádě v Pekingu selhala, když už v úvodním kole podlehla své dnešní soupeřce Li Na. Ani na US Open, kde loni hrála finále a v roce 2004 triumfovala, se úspěchu nedočkala. Ve svém třetím zápase podlehla Srebotnikové.

Číňanka Li Na se minimálně poslední dvě sezony soustředila na to, aby svou formu načasovala na olympiádu a získala pro svou zemi medaili. "Olympijskou sezonu" zahájila titulem na turnaji v Gold Coast. V únoru získala skalp hráček první světové desítky Jankovičové a Čakvetadzeové a v Dauhá si zahrála semifinále.

Jenže poté následovala téměř čtyřměsíční pauza zaviněná zraněním kolene. Na kurty se vrátila před Wimbledonem, ale zdravotní stav nebyl stoprocentní, a tak se rozhodla připravovat pod dohledem lékařů individuálně. A objevila se až v Pekingu, kde na úvod vyřadila Kuzněcovovou, ve čtvrtfinále Venus Williamsovou a prohrála až v bojích o medaile se Safinovou a Zvonarevovou. Na US Open vypadla v osmifinále po prohře s Dementěvovou.

Resumé: Poslední vzájemný zápas vyhrála Číňanka, ovšem stále ještě vede Kuzněcovová, jež z pěti vzájemných duelů uspěla ve třech. Nicméně ani jako světová sedmička do zápasu proti Li Na nevstoupí v roli velké favoritky na postup. Zřejmě i víkendový Fed Cup zohledňují bookmakeři v kursu 1.80 na postup ruské tenistky. Věříte-li, že Li Na stejně jako v Pekingu vyhraje, využijte hodnotného násobku 1.90.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist