Preview: Kohlschreiber - Verdasco

23. 6. 2008, 13:28
Previews 0
První kolo Wimbledonu proti sobě svede hned dva tenisty, kteří ve svých generálkách na grandslam hraném na trávě postoupili až do finále. Němce Philippa Kohlschreibera a Fernanda Verdasca ze Španělska. Pro oba by bylo vyřazení v 1. kole zklamáním.
Philipp Kohlschreiber - Fernando Verdasco

Více titulů na okruhu ATP získal Kohlschreiber. Dvěma předstihl svého dnešního soupeře o jeden. Celkově hrál ve finále ale jen třikrát, Verdasco pětkrát. Oba jsou, co se povrchů týká, univerzálové. Oba hráli finále na antuce, hardu i na trávě.

Právě na zeleném pažitu se oběma dařilo v generálce na letošní Wimbledon. Philipp Kohlschreiber hrál na domácím turnaji v Halle, kde porazil Benneteaua, Söderlinga, Haase i Blake. Nestačil až ve finále na Federera. V loňské sezoně prohrál ve Wimbledonu překvapivě už v 1. kole s Francouzem Florentem Serrou. o rok dříve vypadl v kole třetím.

Úvod letošní sezony měl německý tenista skvělý. Vyhrál podnik v australském Aucklandu a v Melbourne po výhře nad Roddickem hrál osmifinále. Následně však prohrával už v úvodních kolech, což však bylo zapříčiněno také soupeři - los mu hned v 1. kole přidělil Nadala, Djokoviče nebo Davyděnka.

O pouhý měsíc mladší Fernando Verdasco naopak úvod sezony neměl až tak oslnivý - na prvních šesti turnajích vypadl pokaždé v 2. kole. Se změnou povrchu (přechodem na antuku) však přišlo zlepšení. Zahrál si čtvrtfinále v Hamburgu nebo osmifinále na French Open, získal skalpy Davida Ferrera, Moyi nebo Južného.

A ani na trávě svou formu neztratil. Nestačil jen na skvěle servírující Chorvaty - v Londýně ve druhém kole na Ančiče a ve finále v Nottinghamu na Karloviče. Do Wimbledonu, kde hrál v posledních dvou letech osmifinále a 3. kolo, tak přijel s vyššími cíly, než skončit na raketě Kohlschreibera už v 1. kole.

Resumé: V tomto utkání lze předem těžko tipovat, jak by mohlo dopadnout. Oba vzájemné duely vyhrál v roce 2006 Němec Kohlschreiber. Pokaždé se však hrálo vyrovnané třísetové utkání. Většina sázkových kanceláří dává šance 50 na 50, nicméně Bwin.com dává větší šance Philippu Kohlschreiberovi. Na něj vypsala kurs 1.47, na Verdasca 2.32. Zápas je zařazen do programu kurtu číslo 17, kde německo-španělský souboj začne po utkání žen Bondarenková - Fujiwaraová zhruba v 16:30 hodin.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist