Preview: Karlovič - Ferrero

6. 10. 2008, 10:20
Previews 0
Ve vídeňské hale dnes začíná jeden ze tří turnajů ATP tohoto týdne. Jedním ze šesti pondělních zápasů bude také duel Iva Karloviče s finalisgtou z roku 2005 Juanem Carlosem Ferrerem. Oplatí vytáhlý Chorvat Španělovi porážku z jediného vzájemného střetnutí na antuce?
Ivo Karlovič - Juan Carlos Ferrero

208 centimetrů vysoký Ivo Karlovič už letos zřejmě bilanci tří loňských titulů nevyrovná. V této sezoně přemožitele nenašel pouze na turnaji v Nottinghamu, kde se hraje na travnatých dvorcích. Dvakrát si zahrál ještě semifinále. Nejprve v únoru v rotterdamské hale a v létě na rychlém povrchu mj. po výhře nad Federerem v Cincinnati.

Tento týden měl obhajovat titul ve švédském Stockholmu, místo toho se však rozhodl poprvé zavítat do metropole Rakouska. Ve Vídni, kam letos zavítala hned polovina hráčů z první světové padesátky, bude plnit roli turnajové čtyřky.

Formu ideální nemá. Od zmíněného titulu z Nottinghamu postoupil dál než do 3. kola pouze v Cincinnati. Před týdnem v Métách měl namále proti nerozehranému a se zraněním bojujícímu Baghdatisovi. Ten ještě utkná kvůli bolestem zad vzdal, ale na Moyu už Chorvat nestačil. Během necelých dvou duelů dokázal za 17 gamů uhrát na returnu pouze 13 vítězných výměn... S Kypřanem zahrál jen 6 es, proti Moyovi jich nasázel už trojnásobek.

Ale ani dělový servis ho k lepším výsledkům neposune. Se současnými výkony může jen težko zopakovat rok starý triumf ze Stockholmu.

Už v úvodním kole narazí na bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera, finalistu z roku 2006, který loni vypadl v semifinále s Wawrinkou. Tuto sezonu začal osmadvacetiletý Španěl postupem do finále v Aucklandu. Po osmifinále na Australian Open jsme ho už na žádném turnaji dál než ve třetím kole neviděli.

Naopak. Na French Open začal mít problémy s krční páteří a už v 1. kole vzdal. Stejně jako ve druhém kole Wimbledonu. Následovala tříměsíční pauza, po které se vrátil až koncem září do Pekingu. Porazil Kudrjavceva, Verdsca, set sebral Roddickovi, ale pozdějšímu vítězi nakonec podlehl.

Na svůj 12. titul už čeká pět let. Naposledy se z triumfu radoval na domácí půdě v Madridu, kde se hraje v závěru sezony turnaj série Masters. Bylo to Španělovo jediné vítězství v hale.

Resumé: Ferrero se před 14 dny vrátil na kurty po zranění. Od úvodu sezony v žebříčku ztratil 35 pozic. O současné formě se dá jen spekulovat. Přesto u bookmakerů Bwin jako velký outsider není - na španělského tenistu vypsali kurs 1.85. Kurs o pouhou desetinu nižší je k mání u sázky na postup vytáhlého Karloviče, který se ovšem v ideální formě nenachází. S Ferrerem už jednou prohrál, sice na antuce, ale se současnými výkony mu může podlehnout i na rychlém povrchu v hale.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist