Preview: Jankovičová - Zvonarevová

27. 9. 2008, 00:11
Previews 0
V semifinále turnaje v čínském Pekingu se střetnou dvě tenistky, které už letos vyhrály více jak 50 zápasů. Světová dvojka Jelena Jankovičová s Věrou Zvonarevovou z Ruska. Zatím se spolu utkaly celkem šestkrát a obě si připsaly po třech výhrách. V Pekingu ještě neztratily ani set, jistěji však působí pátá nasazená Ruska.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová - Věra Zvonarevová

Jelena Jankovičová si letos zahrála semifinále na grandslamech v Melbourne a Paříži. Neustále tak čekala na své první finále z turnaje "velké čtyřky". Přesto se poprvé v kariéře stala světovou jedničkou. Pomohlo jí k tomu i finále z Indian Wells a jediný letošní titul z antuky v Římě.

V létě se jí na rychlém povrchu nevedlo podle představ a tak si pozici na vrcholu žebříčku užila pouhý jeden týden. Ovšem na US Open se dočkala svého premiérového boje o grandslamový titul. Nicméně ve finále podlehla Sereně Williamsové a útok na titul ani návrat do čela hodnocení nevyšel.

O post světové jedničky bojovala i minulý týden v Tokiu, ale znovu neuspěla. Nedosáhla na potřebný triumf, když ji ve čtvrtfinále zastavila Kuzněcovová.

V Pekingu, dějišti olympijských her, ji k posunu do čela žebříčku WTA nepomůže ani případný osmý titul. To ale neznamená, že by neměla motivaci. "Nejdůležitější pro mě je jako světová jednička sezonu ukončit," prohlásila třiadvacetiletá Srbka po své poslední porážce. V čínské metropoli ale zatím výkony světové dvojky nepřesvědčila. S kvalifikantkou Wozniakovou třikrát prohrála vlastní servis a ve čtvrtfinále s bez formy hrající Hantuchovou odvracela v úvodní sadě za stavu 4-5 dva setboly. Situaci ale zvládla a z posledních deseti gamů utkání jich vyhrála hned devět.

Věra Zvonarevová na žádném z letošních grandslamů nepostoupila dál než do osmifinále. Pětkrát si ale zahrála ve finále. V Praze a minulý týden v Kuang-čou získala titul. Pomohla si tím k vyrovnání svého žebříčkového maxima, kterým je devátá pozice.

Bronzová medailistka z Pekingu se na místo činu po měsíci vrátila. A znovu se jí daří. S Italkou Schiavoneovou a Španělkou Medinaovou ztratila dohromady pouze devět gamů a navázala tak na úspěšný turnaj z Kuang-čou, kde jediný set prohrála až ve finále.

Resumé: Hráčky se spolu utkaly celkem šestkrát. Bilanci mají vyrovnanou, ale právě na rychlém povrchu, na kterém se v Pekingu hraje, třikrát uspěla Jankovičová. I proto je v semifinálovém střetnutí favoritkou a u Bwin si na ni můžete vsadit s kursem 1.45. Jenže Zvonarevová hraje v dobré formě a svoji kůži neprodá zadarmo. Pokud věříte, že naváže na předchozí výkony, využijte kursu 2.55.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist